Willy van de Wiel en Irina Armstrong winnen STERA BKS Open Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Willy van de Wiel en Irina Armstrong winnen STERA BKS Open

Willy van de Wiel en Irina Armstrong winnen STERA BKS Open

Op zondag 12 september vond naast het kasteel van Limbricht het STERA BKS Open dartstoernooi plaats. Het toernooi werd begonnen met een koppeltoernooi waarbij de koppels Joey ten Berge/Marcel Blik, Jelle Klaasen/Andries Sterk, Willy vd Wiel/Benito van de Pas en Jan vd Rassel/Johhny Petermans tot de halve finales reikten. Zoals de halve finales al weergegeven waren er vele grote namen aanwezig in Limburg. De finale van het koppeltoernooi zou uiteindelijk worden gespeeld tussen Joey ten Berge/Marcel Blik en Jelle Klaassen/ Andries Sterk. Het Haagse duo Joey ten Berge en Marcel Blikk pakten vervolgens de titel in het koppeltoernooi.

Na deze opwarming was het tijd voor het singletoernooi waaraan in totaal 76 heren en 14 dames deelnamen. In het herentoernooi werd een winnaars- en verliezersronde gespeeld terwijl er bij het damestoernooi gebruik werd gemaakt van een dubbel knock-out systeem. De heren die de kwartfinales van de winnaarsronde wisten te bereiken waren Joey ten Berge, Benito vd Pas, Davy vd Zande, Braulio Roncero, Willy vd Wiel, Toon Greebe, Jan vd Rassel en Rico Dera. De kwartfinale was het eindstation voor Rico Dera, Toon Greebe, Jan van de Rassel en Davy van de Zande. Joey ten Berge won namelijk met 4-1 van Rico Dera, Braulio Roncero won met 4-

Willy van de Wiel en Irina Armstrong winnen STERA BKS Open

3 van Jan van der Rassel, Benito van de Pas won met 4-0 van Davy van der Zande en Willy van de Wiel won met 4-1 van Toon Greebe. In de halve finales was Willy van de Wiel met 5-1 te sterk voor zijn koppelmaat eerder die dag, Benito van de Pas. Joey ten Berge was ditmaal een maatje te groot voor Braulio Roncero met 5-2 waardoor de finale van het heren singletoernooi werd gespeeld tussen Willy van de Wiel en Joey ten Berge. Eerder op de dag won Joey ten Berge al het koppeltoernooi samen met Marcel Blik maar ditmaal moest hij Willy van de Wiel voor laten gaan die met een 5-1 overwinning de titel in het singletoernooi opeiste. In de verliezersronde waren het Freddy Lenaerts en Peter Viguurs die de finale haalden. Deze werd gewonnen door Freddy Lenaerts die met 4-1 te sterk was.

Willy van de Wiel en Irina Armstrong winnen STERA BKS Open

Bij de dames was het Irina Armstrong die zich rechtstreeks wist te plaatsen voor de finale. Voor de tweede finaleplek werd er vanaf de laatste 6 volop gestreden door Kerstien de Vries, Anneke Houben, Annet van Elten,Kimberley Schippers en Karina Pol. Kimberley Schippers won met 3-0 van Karina Pol en op het andere bord won Annet van Elten met 3-1 van Anneke Houben. Voor een podiumplek mochten jeugdspeelsters Kimberley Schippers en Annet van Elten tegen elkaar spelen. De winst ging met 3-2 naar Annet van Elten die vervolgens mocht spelen tegen Kerstien de Vries voor een finaleplek. Met een 3-1 overwinning plaatste Kerstien de Vries zich voor de finale waarin ze mocht uitkomen tegen Irina Armstrong. In de finale was Irina Armstrong met 4-0 te sterk die daarmee de eerste editie van het STERA BKS Open op haar naam schreef.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws