Home Nederland Hoofdnieuws Winst 2e speelavond H&S Oranjebar Road to PDC Q-School naar Goverde

Winst 2e speelavond H&S Oranjebar Road to PDC Q-School naar Goverde

Zaterdag 26 maart 2022 vond de tweede ranking van de H&S Oranjebar Road to PDC Q-School 2023 plaats. Met 14 deelnemers werd er gestart in 3 groepen. De winst ging uiteindelijk naar Axel Goverde die hiermee beslag let op de tweede plaats in de tussenstand. De eerste plaats blijft in handen van Kevin Verbakel die deze dag tot een plaats in de halve finale kwam. De uitslagen waren allemaal live te volgen via de website van DartConnect.

De nieuwe opzet van de Road to PDC Q-School 2023 maakt dat er maar liefst 3 deelnamebewijzen voor de PDC Q-School 2023 te verdienen zijn. H&S Betonwaren, en de Oranjebar zijn opnieuw de hoofdsponsors van deze ranking die dartspelers de kans geeft op een persoonlijk dart succes. Vanzelfsprekend zullen de kandidaten hier wel wat voor moeten doen. Via winst in een van de twee ranking cyclussen of de finaledag zullen de in totaal drie winnaars een deelnamebewijs aan de PDC Q-School 2023 waarbij ook zijn/haar verblijfkosten kunnen bemachtigen

De eerste ranking cyclus die nu dus is begonnen zal worden gespeeld in de periode maart t/m juli 2022. Hieruit zal 1 winnaar tevoorschijn komen die dus een deelnamebewijs aan de PDC Q-School 2023 inclusief zijn/haar verblijfkosten verdient. De eerstvolgende zestien van de rankinglijst plaatsen zich voor de finaledag. De eerste rankingdag werd gestart met 22 deelnemers in 5 poules; 3 poules van 4 spelers en2 poules van 5 spelers.

De uitslag van het toernooi was als volgt:

Winnaarsronde
Winner: Axel Goverde
Runner-Up: Danny Schellekens
Joined 3th: Dimitri Holowacki en Kevin Verbakel
Joined 5th: Davy van der Zande, Stijn Donkers, Jan-Willem van Hout en Peter van den Broek

Verliezersronde
Winner: Davy Verkooijen
Runner-Up: Dennis van der Steen
Joined 3th: Rowan van Alebeek en Jeanine van Gestel
Joined 5th: Rick Kivits en Jochem Ketelaars

Bijzondere resultaten

(100+ finishes)

102 door Axel Goverde en Jan-Willem van Hout

104 door Davy van der Zande en Davy Verkooijen

105 door Davy Verkooijen

110 door Dennis van der Steen

120 door Axel Goverde

123 door Rowan van Alebeek

(180 scores)

1x door Peter van den Broek, Kevin Verbakel, Davy van der Zande en Rowan van Alebeek;

2x door Stijn Donkers en Axel Goverde;

3x door Davy Verkooijen;

4x door Dimitri Holowacki

Alle ranking toernooien en de finaledag van het dartevenement Road to PDC Q-School 2023 zijn ook live te volgen via deze link.

De eerst volgende kwalificatie dag voor de Road to PDC Q-School 2023 wordt gespeeld op zaterdag 09 april 2022. Inschrijving a € 5,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:00 uur. Aanvang van het toernooi is 19:30 uur.