Home PDC Smith heeft zijn 3e Jeugd Tour overwinning van het jaar te pakken

Smith heeft zijn 3e Jeugd Tour overwinning van het jaar te pakken

Smith_Michael

Het vijfde Jeugd Tour weekend te Derby werd afgesloten met de 15e tour. Zaterdag trokken de “Jamie L’s” de tours naar zich toe. Jamie Lewis en Jamie Landon waren namelijk de sterkste op de 13e en 14e Jeugd Tours. Nederlandse jeugdspeler John de Kruijf boekte een knappe prestatie op de 14e Jeugd Tour. Hij bereikte de finale, waar de hoofdprijs maar nipt aan zijn neus voorbij ging. Zie dit artikel.

Zaterdag op de 13e Jeugd Tour ging Michael Smith er met 4-0 kansloos ten onder in de finale tegen Jamie Lewis. Vandaag herstelde hij zich en wist met dezelfde cijfers de tour naar zich toe te trekken. In de finale van vandaag versloeg de jeugdspeler zijn tegenstander Lee Whitworth. Voor Smith is deze overwinning de vierde op een vloertoernooi in dit jaar. Op de Players Championship te Benidorm, Spanje in januari dit jaar was hij ook de sterkste op het “senioren vloertoernooi”. Ook de 2e Jeugd Tour te Derby in april en de 5e te Reading in mei schreef hij op zijn naam. Naast Lee Whitworth was hij vandaag ook te sterk voor William Robbins, Ryan Sullivan, winnaar van de 13e tour Jamie Lewis, Kurt Parry, Nederlander Ryan de Vreede en Josh Payne.

Ook vandaag verschenen de vier Nederlandse jeugdspelers John de Kruijf, Wouter Vaes, Ricky de Vos en Ryan de Vreede aan de oche. Op de Vos na, mochten de Nederlanders met een bye aanvangen. Vandaag was Ryan de Vreede bij de Nederlanders de jonge man in vorm. Hij begon met een bye en wist in de volgende rondes zijn tegenstanders Rhys Griffin, Adam Hunt en Brandonn Monk te sterk af te zijn. Laatst genoemde werd met een whitewash verslagen. Helaas stuitte de Vreede in de kwartfinale op de sterke jeugdspeler en latere winnaar Michael Smith, tegen wie hij maar 1 leg pakte. Finalist van de 14e tour John de Kruijf strandde in de tweede ronde tegen Sam Hill. Ook Wouter Vaes en Ricky de Vos speelden maar één partij.

James Hubbard kwam, net als op de 13e tour, zijn “concurrent” en eveneens sterke jeugdspeler Arron Monk wederom in de kwartfinale tegen. De regerend jeugd wereldkampioen moest zijn meerdere weer in zijn tegenstander erkennen. Hij ging er vandaag met 4-0 onderuit. Monk strandde wederom in de halve finale. Net als op de zaterdag werd hij met 4-3 verslagen. Vandaag boekte Lee Whitworth de nipte overwinning op de voormalig jeugd wereldkampioen. Jamie Lewis, winnaar van de 13e tour, verloor in de derde ronde van de latere winnaar Michael Smith. Jamie Landon, winnaar van de 14e tour, kwam vandaag niet verder dan de eerste ronde. Hij verloor met 4-3 van Brandonn Monk.

Het totaal aan prijzengeld bedraagt £3000,-. De winnaar ontvangt de cheque van £500,-, de runner up £300,-.
Format: best of 7 legs.

Updates en uitslagen van deze Jeugd Tour:

Updates Nederlanders:
– Alleen Ricky de Vos komt in actie in de eerste ronde, de overige drie Nederlanders ontvangen en bye.
– De Vos boekt een nipte overwinning op tegenstander Christopher Quantock. We gaan met 4 Nederlanders de tweede ronde in.
– Alleen Ryan de Vreede bereikt de derde ronde met een overwinning op Rhys Griffin. Wouter Vaes gaat kansloos ten onder tegen Jake Jones. Hij verliest met 4-0. De finalist van de 14e tour John de Kruijf pakt maar 1 leg tegen Sam Hill in de tweede ronde, Ricky de Vos verliest met 4-2 van Josh McCarthy. De Vreede mag in ronde 3 tegen Adam Hunt.
– Ryan de Vreede voegt zich bij de laatste 16 met een nipte overwinning op Adam Hunt. Bij de laatste 16 treft hij Brandonn Monk.
– Ook in de vierde ronde is Ryan de Vreede zijn tegenstander te sterk af. Met een whitewash dendert hij over Brandonn Monk heen en mag in de kwartfinale tegen de finalist van de 13e jeugd tour Michael Smith.
– Helaas kan Ryan de Vreede niet van Michael Smith winnen. Tegen de sterke jeugdspeler pakt hij maar 1 leg. Hiermee is de uitschakeling van alle Nederlandse jeugdspelers een feit.

Borduitslagen Nederlanders (eerste ronde):
(Vanaf de laatste 16 alle uitslagen, voor overige uitslagen klik hier)
Bord 1:
Wouter Vae
s Bye
Jake Jones Bye
Alexander Topper 4-2 Matthew Dicken
Brandonn Monk 4-3 Jamie Landon
Bord 2:
Ryan de Vreede Bye
Rhys Griffin Bye
Curtis Hammond 4-1 Nicholas Day
Adam Hunt 4-1 Dan Read
Bord 5:
Sam Hill Bye
John de Kruijf Bye
Aden Kirk 4-0 Thomas Chant
John Seagrave 4-2 Lewis Oliver
Bord 13:
Josh Jones Bye
Martin Heneghan Bye
Josh McCarthy 4-0 Robbie Hewson
Ricky de Vos 4-3 Christopher Quantock

Uitslagen Nederlanders tweede ronde:
Jake Jones 4-0 Wouter Vaes
Ryan de Vreede 4-2 Rhys Griffin
Sam Hill 4-1 John de Kruijf
Josh McCarthy 4-2 Ricky de Vos

Uitslag Ryan de Vreede derde ronde:
Ryan de Vreede
4-3 Adam Hunt

Vierde ronde/Laatste 16:
Ryan de Vreede 4-0 Brandonn Monk
Michael Smith 4-1 Kurt Parry
Josh Payne 4-2 Sam Hill
Ryan Herrington 4-3 Jack Hill
Arron Monk 4-2 Samuel Head
James Hubbard 4-0 Chris Aubrey
Josh McCarthy 4-2 Ross Robson
Lee Whitworth 4-1 Lewis Venes

Kwartfinales:
 Michael Smith 4-1 Ryan de Vreede
Josh Payne 4-0 Ryan Herrington
Arron Monk 4-0 James Hubbard
Lee Whitworth 4-3 Josh McCarthy

Halve finales:
Michael Smith 4-1 Josh Payne
Lee Whitworth 4-3 Arron Monk

Finale:
Michael Smith 4-0 Lee Whitworth