Vierde Jeugd Tour overwinning voor Smith; Brown pakt de 17e tour PDC
PDC

Vierde Jeugd Tour overwinning voor Smith; Brown pakt de 17e tour

Vierde Jeugd Tour overwinning voor Smith; Brown pakt de 17e tour

In Wigan wordt dit weekend het zesde tevens het één na laatste Jeugd Tour weekend van 2012 gehouden. Vandaag werden de 16e en 17e tour gespeeld, zondag wordt het weekend afgesloten met de de 18e tour. De jeugdspelers gaan de strijd met elkaar aan voor de hoofdprijs van £500,-. De runner-up ontvangt £300,-.

Sterspeler bij de jeugd Michael Smith heeft al zijn vierde Jeugd Tour van het jaar te pakken. In de finale van de 16e tour kwam hij Ricky Evans tegen, die maar één leg wist te winnen. Michael Smith, die onder hoede van Gary Anderson staat, wist ook de 2e Jeugd Tour te Derby in april, de 5e tour te Reading in mei en de de 15e tour te Derby op zijn naam te schrijven. Op de Players Championship te Benidorm, Spanje in januari dit jaar was hij ook de sterkste op het "senioren vloertoernooi". Naast Ricky Evans was hij in de eerdere rondes ook te sterk voor Curtis Bagley, Darren Whittingham, Jake Patchett, Brandon Walsh, Lee Whitworth en Robbie Hewson. Smith krijgt wederom £500,- op zijn conto bijgeschreven en hijgt Arron Monk, die aan kop gaat op de Youth Tour Order of Merit, in de nek. Op de 17e tour kwam Smith wederom sterk voor de dag. Hij kwam tot de halve finale, maar sneuvelde daar tegen Keegan Brown met 1-4.

De 17e tour ging naar Keegan Brown. Nadat hij in de halve finale met 4-1 van de nummer één op de Jeugd Tour Order of Merit Arron Monk wist te winnen, schakelde hij George Killington in de finale met dezelfde uit. Nadat hij met een bye aanving, liet hij in de volgende rondes ook nog Damien Smith, Josh Payne, Jamie Landon en Jake Patchett achter zich. Voor Brown is deze overwinning de eerste op de Jeugd Tour. Zijn beste prestatie waren de halve finales op de Jeugd Tours 4 en 7 van dit jaar. Op de Players Championship 6 te Crawley in mei dit jaar, kwam hij tot de laatste vier.

Enkele Nederlandse jeugdspelers zijn ook naar Wigan afgereisd. John de Kruijf, Ricky de Vos, Ryan de Vreede, Hermie van Orsouw, Wouter Vaes en Mike Nissen verschijnen aan de oche. Op de zestiende tour was de derde ronde voor de Nederlanders het hoogst haalbare. Ricky de Vos en Wouter Vaes kwamen tot de laatste 32, waar beide jeugdspelers er met 2-4 onderuit gingen tegen Damien Smith en Shaun Griffiths. Finalist van de veertiende Jeugd Tour John de Kruijf kwam tot de tweede ronde, waar George Killington hem met 4-2 te sterk af was. Met dezelfde cijfers verloor Hermie van Orsouw in deze ronde van Josh Payne. Ryan de Vreede strandde in de eerste ronde tegen Lewis Venes, evenals Mike Nissen die de volgende net niet wist te bereiken. Hij ging er nipt ten onder tegen Jamie Green.

Op de 17e tour was Ricky de Vos de beste Nederlander. Nadat hij met een bye begon, kwam hij in de tweede en derde ronde overtuigend langs Martin Walker, maar in de volgende ronde leek de jonge Nederlander uitgeblust. Bij de laatste 16 ging hij er met een Whitewash onderuit tegen Kurt Parry. Ook op deze tour was het voor Mike Nissen gauw voorbij. Hij ontving eveneens een bye maar wist zijn tweede ronde partij niet te winnen tegen Steve Haggerty. Ook Ryan de Vreede en Wouter Vaes werden in de tweede ronde uitgeschakeld. Tijdens het "oranje" onderonsje in de eerste ronde wist de Vreede zijn tegenstander John de Kruijf met een nipte overwinning de baas te zijn. In ronde twee ging hij er kansloos onderuit tegen de finalist van de 16e tour Ricky Evans. Vaes moest zijn meerdere erknennen in Joe Davis. Voor van Orsouw was deze tour ook niet geslaagd. Hij kwam niet verder dan de eerste ronde, waar hij van Martin Walker verloor.

Alle partijen werden zoals gebruikelijk gespeeld over best of 7 legs.

Zestiende Unicorn Jeugd Tour


Updates Nederlanders:

- John de Kruijf heeft de twede ronde overtuigend bereikt met een 4-1 overwinning op Adam Hart. Ricky de Vos mocht met een bye de tweede ronde binnenwandelen. Voor Ryan de Vreede is het voor bij. Hij verliest in de eerste ronde met 1-4 van Lewis Venes. Ook Hermie van Orsouw startte met een bye. Wouter Vaes wint met en whitewash van Sean Ryan. Mike Nissen behaalt de volgende ronde net niet. Hij verliest nipt van zijn tegenstander Jamie Green in de eerste ronde. We gaan met vier Nederlanders de wteede ronde in.
- John de kruijf en Hermie van Orsouw stranden in de tweede ronde. Beide jongeren verliezen hun partij met 2-4 van respectievelijk George Killington en Josh Payne. Ricky de Vos wint nipt van Cutis Hammond. Ook Wouter Vaes wint met 4-3 van zijn opponent Michael Blake.
- Op de 16e tour is de derde ronde het hoogst haalbare voor de Nederlanders. Ricky de Vos en Wouter Vaes verliezen hun partijen met 2-4 van respectievelijk Damien Smith en Shaun Griffiths. De Nederlanders mogen het op de 17e tour die na deze tour wordt gespeeld, weer proberen.

Borduitslagen Nederlanders (eerste ronde)
(Vanaf de laatste 16 alle uitslagen, voor overige uitslagen zie hier)
Bord 3:
Joshua Carter Bye
James Young Bye
George Killington 4-2 Samuel Head
John de Kruijf 4-1 Adam Hart
Bord 4:
Curtis Hammond Bye
Ricky de Vos Bye
Robert Marsden Bye
Damien Smith v Kacey Jones
Bord 7:
Nicholas Day Bye
Daniel King-Morris Bye
Lee Whitworth 4-1 Christopher Quantock
Lewis Venes 4-1 Ryan de Vreede
Bord 10:
Josh Payne Bye
Hermie van Orsouw Bye
Alexander Topper v John Seagrave
Jamie Clements v Brandonn Monk
Bord 13:
Shaun Griffiths Bye
Shaun Griffiths Bye
Jack Tweddell Bye
Wouter Vaes 4-0 Sean Ryan
Michael Blake 4-0 Robat Gethin Williams
Bord 14:
Ryan Maher Bye
Jack Hill Bye
Adam Smith-Neale 4-3 James O'Connor
Jamie Green 4-3 Mike Nissen

Uitslagen Nederlanders tweede ronde
George Killington 4-2 John de Kruijf
Ricky de Vos 4-3 Curtis Hammond
Josh Payne 4-2 Hermie van Orsouw
Wouter Vaes 4-3 Michael Blake

Uitslagen Nederlanders derde ronde
Damien Smith 4-2 Ricky de Vos
Shaun Griffiths 4-2 Wouter Vaes

Vierde ronde/Laatste 16
Robbie Hewson 4-2 Jamie Landon
George Killington 4-2 Damien Smith
Michael Smith 4-1 Brandon Walsh
Lee Whitworth 4-3 Oliver Stell
Josh Payne 4-1 Joe Davis
Ricky Evans 4-3 Steve Haggerty
Shaun Griffiths 4-1 Ryan Maher
James Hubbard 4-2 Arron Monk

Kwartfinales
Robbie Hewson 4-3 George Killington
Michael Smith 4-2 Lee Whitworth
Ricky Evans 4-3 Josh Payne
Shaun Griffiths 4-1 James Hubbard

Halve finales:
Michael Smith 4-2 Robbie Hewson
Ricky Evans 4-3 Shaun Griffiths

Finale
Michael Smith 4-1 Ricky Evans

Zeventiende Unicorn Jeugd Tour

Updates Nederlanders:
- Op bord één zien we een 'oranje' onderonsje tussen Ryan de VReede en John de Kruijf. In het Nederlands duel is de Vreede de sterkste met een nipte overwinning op zijn landgenoot. Aan hetzelfde bord mocht Mike Nissen met een bye beginnen. Ook Wouter Vaes en Ricky de Vos hoeven in de eerste ronde niet te spelen. Hermie van Orsouw verliest nipt van Martin Walker.
- Mike Nissen, Ryan de Vreede en Mike Nissen sneuvelen in de tweede ronde. Ricky de Vos is de enige Nederlander die de derde ronde weet te bereiken met een overtuigende overwinning op Matthew Dicken van 4-1.
- Ook in de derde ronde zet de Vos zijn vorm voort en wint van zijn tegenstander Martin Walker met 4-2.
- Helaas komt de Vos niet verder dan de vierde ronde. Hij verliest daar met een whitewash van Kurt Parry

Borduitslagen Nederlanders (eerste ronde)
(Vanaf de laatste 16 alle uitslagen, voor overige uitslagen zie hier)
Bord 1:
Mike Nissen Bye
Steve Haggerty Bye
Ryan de Vreede 4-3 John de Kruijf
Ricky Evans 4-1 Carl Draper
Bord 5:
Wouter Vaes Bye
Joe Davis Bye
Jamie Lewis v Daniel King-Morris
Lee Whitworth 4-3 Brandon Walsh
Bord 14:
Ricky de Vos Bye
Matthew Dicken Bye
Kristian Wharton Bye
Martin Walker 4-3 Hermie van Orsouw

Uitslagen Nederlanders tweede ronde
Steve Haggerty 4-1 Mike Nissen
Ricky Evans 4-0 Ryan de Vreede
Joe Davis 4-1 Wouter Vaes
Ricky de Vos 4-1 Matthew Dicken

Uitslagen Nederlanders derde ronde
Ricky de Vos 4-2 Martin Walker

Vierde ronde/Laatste 16
Steve Haggerty 4-0 Jamie Green
Michael Smith 4-3 Jake Jones
Joe Davis 4-3 Samuel Head
George Killington 4-0 Curtis Bagley
Keegan Brown 4-3 Jamie Landon
Jake Patchett 4-0 Matthew Dennant
Kurt Parry 4-0 Ricky de Vos
Arron Monk 4-2 James Hubbard

Kwartfinales
Michael Smith 4-0 Steve Haggerty
George Killington 4-2 Joe Davis
Keegan Brown 4-3 Jake Patchett
Arron Monk 4-0 Kurt Parry

Halve finales
George Killington 4-1 Michael Smith
Keegan Brown 4-1 Arron Monk

Finale
Keegan Brown 4-1 George Killington
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws