Smith wederom sensationeel; Pakt 5e Jeugd Tour titel in Wigan PDC
PDC

Smith wederom sensationeel; Pakt 5e Jeugd Tour titel in Wigan

Smith wederom sensationeel; Pakt 5e Jeugd Tour titel in Wigan

Het zesde Jeugd Tour weekend te Wigan werd vandaag afgesloten met de 18 tour. Zaterdag wist Michael Smith zijn vierde Jeugd Tour titel van het jaar te pakken door de 16e tour op zijn naam te schrijven, Keegan Brown werd de winnaar op de 17e tour.

Michael Smith was wederom sensationeel vandaag door ook de 18e Jeugd Tour naar zich toe te trekken. Vandaag moest Josh Payne eraan geloven. Hij kon Michael Smith niet van zijn 5e Jeugd Tour titel afhouden en ging er met 2-4 onderuit. Eerder was Smith te sterk voor Hermie van Orsouw en Nicholas Day, die beiden met een whitewash werden verslagen. Ook Aden Kirk, Shaun Griffiths, Reece Robinson en Jack Hill konden het "geweld" van Smith niet aan. Smith was bijna goed voor de triple van het weekend, maar op de 17e tour werd hij door de latere winnaar Keegan Brown van de finale afgehouden. Zoals we in het artikel over de Jeugd Tours van zaterdag aangaven, staan ook de de 2e Jeugd Tour te Derby in april , de 5e tour te Reading in mei en de de 15e tour te Derby op naam van Michael Smith. De "pupil" van Gary Anderson, die de tweede positie bezet op de Youth Tour Order of Merit, heeft in totaal £1200,- verdiend in dit weekend en staat nu maar £50,- achter op Arron Monk, die aan kop gaat op de Youth Tour Order of Merit.

Ook vandaag kwamen de zes Nederlandse jeugdspelers in actie. John de Kruijf, Mike Nissen, Hermie van Orsouw, Wouter Vaes, Ricky de Vos en Ryan de Vreede probeerden wederom de hoofdprijs van £500,- in de wacht te slepen. De Vos, Vaes, de Vreede en de Kruijf kwamen allen tot de derde ronde, waar ze hun meerdere moesten erkennen in hun tegenstanders. De Vos, Vaes en de Kruijf wonnen in deze ronde slechts één leg, de Vreede ging er nipt onderuit. Voor van Orsouw was het in de eerste ronde al voorbij. De latere winnaar Michael Smith bleek een maatje te groot en de jonge Nederlander ging er met 4-0 onderuit. Nissen kon de tweede ronde ook niet bereiken. Hij werd door Jack Twedell met 4-2 verslagen.

Regerend jeugd wereldkampioen James Hubbard had niet zo'n goed weekend. Op de 16e tour bereikte hij de kwartfinale, waar hij door Shaun Griffiths werd verslagen. Op de volgende tour kwam hij tot de vierde ronde. In deze ronde werd hij door Arron Monk verslagen, die ook een nederlaag tegen de wereldkampioen leed in de vierde ronde van de 16e tour. Vandaag ging Hubbard er in de eerste ronde al onderuit tegen Jamie Lewis. Monk kwam op de 17e tour tot de halve finale, waar de latere winnaar Keegan Brown hem van de finale afhield. Vandaag strandde de nummer één op de Youth Tour Order of Merit in de kwartfinale tegen de latere finalist Josh Payne.

De partijen werden gespeeld over best of 7 legs.

Updates Nederlanders:
- Ricky de Vos en Ryan de Vreede ontvangen een bye, de overige vier Nederlanders moeten wel aan de bak in de eerste ronde.
- Sterk optreden van Wouter Vaes en John de Kruijf in de eerste ronde. Beide jongeren winnen hun partij met een whitewash van respectievelijk Robert Marsden en Daniel King-Morris. Hermie van Orsouw gaat er met deze cijfers onderuit tegen de winnaar van de 16e tour, Michael Smith. OOk Mike Nissen bereikte de tweede ronde niet. Hij verliest met 4-2 van Jack Twedell.
- Alle vier Nederlanders bereiken de derde ronde. De Vos, Vaes, en De Kruijf winnen alledrie met 4-2, De Vreede wint zijn tweede ronde partij met 4-3.
- Helaas geen Nederlanders meer op de 18e Jeugd Tour. Alle vier Nederlanders die nog in de strijd waren, sneuvelen in de derde ronde. De Vos, Vaes en De Kruijf winnen allen maar 1 leg in deze ronde, De Vreede verliest nipt van John Seagrave.

Borduitslagen Nederlanders (eerste ronde)
(Vanaf de laatste 16 alle uitslagen, voor overige uitslagen zie hier)
Bord 4:
Ricky de Vos Bye
Jamie Landon Bye
Kirsty Haw Bye
Darren Whittingham 4-0 Adam Hart
Bord 5:
George Killington Bye
Reece Robinson Bye
Jamie Green Bye
Wouter Vaes 4-0 Robert Marsden
Bord 6:
Ryan de Vreede Bye
Matthew Dicken Bye
John Seagrave Bye
Rainer Hofweber 4-1 Shane Friedlander
Bord 8:
James Young Bye
Aden Kirk Bye
Nicholas Day Bye
Michael Smith 4-0 Hermie van Orsouw
Bord 9:
Adam Hunt Bye
Brandonn Monk Bye
Curtis Bagley Bye
John de Kruijf 4-0 Daniel King-Morris
Bord 10:
Lewis Venes Bye
Josh Payne Bye
Michael Blake Bye
Jack Twedell 4-2 Mike Nissen

Uitslagen Nederlanders tweede ronde
Ricky de Vos 4-2 Jamie Landon
Wouter Vaes
4-2 Jamie Green
Ryan de Vreede 4-3 Matthew Dicken
John de Kruijf 4-2 Curtis Bagley

Uitslagen Nederlanders derde ronde
Darren Whittingham 4-1 Ricky de Vos
Reece Robinson 4-1 Wouter Vaes
John Seagrave 4-3 Ryan de Vreede
Brandonn Monk 4-1 John de Kruijf

Vierde ronde/Laatste 16
Jack Hill 4-0 Aaron Bateman
Samuel Head 4-1 Darren Whittingham
Reece Robinson 4-0 John Seagrave
Michael Smith 4-2 Shaun Griffiths
Josh Payne 4-1 Brandonn Monk
Arron Monk 4-2 Lee Whitworth
Jake Patchett 4-0 Ricky Evans
Jamie Lewis 4-2 Sam Hill

Kwartfinales
Jack Hill 4-1 Samuel Head
Michael Smith 4-1 Reece Robinson
Josh Payne 4-3 Arron Monk
Jake Patchett 4-3 Jamie Lewis
Jake Patchett 4-3 Jamie Lewis

Halve finales
Michael Smith 4-1 Jack Hill
Josh Payne 4-0 Jake Patchett

Finale
Michael Smith 4-2 Josh Payne


0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws