Home PDC Player Championship Finals: van der Voort geeft voorsprong uit handen

Player Championship Finals: van der Voort geeft voorsprong uit handen

Vincent van der Voort is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken. Tegen Jenkins gaf hij een 5-3 voorsprong alsnog uit handen. Peter Manley benutte de kansen tegen Taylor niet en ging met 6-2 onderuit. Lloyd had daarentegen wel moeite met Denis Ovens en won uiteindelijk met 6-5.

Beaton en Nicholson wisten met minder moeite de tweede ronde te bereiken. Steve Beaton versloeg Tony Eccles met 6-2 en Nicholson behaalde dezelfde cijfers tegen Dennis Priestley. Tabern wist lange tijd bij te blijven tegen Andy Hamilton maar ging toch met 4-6 onderuit.

Op vrijdagavond zullen de overige eerste ronde wedstrijden worden gespeeld waarbij we o.a. Jelle Klaasen, Michael van Gerwen en Co StompĆ© in actie zullen zien.

Colin Lloyd v Denis Ovens 6-5
De wedstrijd kent weinig spanning tot aan de eerste pauze. Alle legs gaan met de darts mee waardoor er tijdens de eerste pauze 3-2 op het scoreboard staat in het voordeel van Lloyd. Na de pauze behoud Lloyd zijn eerste leg waarna Ovens een 137-finish mist voor de break, maar uiteindelijk pakt hij alsnog de leg pakt via D8. De daaropvolgende leg waren de rollen omgedraaid. Lloyd brak terug en maakte er 4-4 van waarna ze beide hun legs behielden. Bij een 5-5 stand kwam het aan op de laatste leg waarbij Lloyd al snel uitliep en uiteindelijk gooide hij de wedstrijd in het slot via D16.

Steve Beaton v Tony Eccles 6-2
Beaton lijkt geen enkele moeite te hebben met zijn tegenstander Eccles en gaat met een voorsprong van 5-0 de pauze in, met de wetenschap dat nog maar 1 leg nodig heeft voor de winst. Na de pauze weet The Viper de eer te redden door nog twee legs te pakken maar The Marathon Man besluit de wedstrijd via een 74-finish met 6-2.

Dennis Priestley v Paul Nicholson 2-6
Nicholson loopt al snel uit naar een 4-0 voorsprong doordat Priestley o.a. een 164-finish mist en daarnaast problemen heeft op zijn dubbels. De laatste leg voor de pauze sleept Dennis the Menace wel binnen, 4-1. Nicholson maakt er na de pauze 5-1 van. Priestley weet op wonderbaarlijke wijze nog in de wedstrijd te blijven door te finishen op D20, waarbij hij een sprint moest inzetten omdat de pijl uit het bord dreigde te vallen. Nichsolson miste in de 8e leg een 170-finish voor de wedstrijd, maar besluit de wedstrijd vervolgens alsnog.

Alan Tabern v Andy Hamilton 4-6
Beide spelers weten voor de pauze geen break te forceren en dus neemt Hamilton een 3-2 voorsprong. Gedurende de wedstrijd vorderde ging het niveau omhoog. Ze hielden mekaar in evenwicht tot aan 4-4 waarna The Hammer gas bijgaf en de overwinning naar zich toe trok in 6-4.

Terry Jenkins v Vincent van der Voort 6-5
Van der Voort begint redelijk aan de wedstrijd en weet met een 3-2 voorsprong de pauze in te gaan. Na de pauze loopt Vincent uit naar een 4-2 voorsprong waarna The Bull er via een 120-finish 4-3 van maakte. Jenkins miste vervolgens een belangrijke pijl op het grote vak van de 18 waardoor hij niet voor D20 kon aanleggen en daardoor Vincent zag uitlopen naar 5-3. Maar de Bull maakte zich woest en wist onder druk subliem te presteren door o.a. een 10-darter te gooien en de wedstrijd terug te brengen tot 5-5. In de beslissende leg loopt Terry Jenkins al snel weg maar verzuimt een aantal dubbels waardoor van der Voort nog eens vol de druk op kan zetten, maar het mocht niet meer baten.

Phil Taylor tegen Peter Manley 6-2
Taylor begint sterk aan de wedstrijd maar Peter Manley krijgt kansen. De kansen worden niet benut waardoor Taylor uitloopt naar 4-0. Peter Manley pikt dan net voor de pauze nog even zijn leg mee en maakt er 4-1 van. Na de pauze gaat ook de eerste leg naar Manley maar bij die twee legs bleef het. Phil Taylor besluit de wedstrijd via D20 en wint met 6-2.

Robert Thornton v Kevin Painter 3-6
Kevin Painter nam al snel een 5-0 voorsprong waarna hij zijn voet van het gaspedaal haalde en Thornton terugliet komen tot 5-3. Vervolgens maakte Painter het kwarweitje wel af. In de openingsleg van de wedstrijd miste Painter nog een 167-finish.

Adrian Lewis v Brendan Dolan 6-5
Lewis begon sterk aan de wedstrijd en nam een 3-1 voorsprong. Dolan finisht vervolgens een 122-finish op de bullseye en maakt er zo net voor de pauze nog 3-2 van. Brendan Doland zette ook na de pauze zijn goede vorm door en brengt de wedstrijd tot 5-5. In de beslissende leg begonnen de zenuwen op te spelen maar het was Adrian Lewis die hier als beste mee omging en 6-5 won.