Home PDC 24 landen gaan strijden om de PDC Worldcup

24 landen gaan strijden om de PDC Worldcup

vincent_van_der_voort_2

Nu het WK voetbal is afgelopen, heeft de PDC meer informatie naar buiten gebracht omtrent het PDC wereldbeker toernooi. Het toernooi zal plaatsvinden in de Rainton Meadows Arena in Houghton-le-Spring, Tyne & Wear van 3 tot en met 5 december en kent een prijzengeld van £150,000. Er zullen in totaal 24 landen deelnemen en het toernooi zal live worden uitgezonden via Sky Sports.

Ieder land zal vertegenwoordigd worden door de 2 hoogst geplaatste spelers op de Order of Merit, geteld na de World Grand Prix eind oktober. De 8 beste landen zullen in de 2e ronde instromen bij de laatste 16. De eerste middagsessie op vrijdag 3 december begint met een play off van de dubbel teams van de landen 9 tot en met 24 over wedstrijden van best of 11 legs. Het verliezende paar zal de volgende leg beginnen. Tijdens avondsessie van vrijdag gaan de beste 8 landen teams in de 2e ronde de strijd aan met de winnaars van de 1e ronde over wedstrijden van 11 legs. De 8 winnende landen van de 2e ronde worden in 2 groepen geloot. Groep A speelt op zaterdagmiddag en groep B speelt op zaterdagavond. In elke groep komen de teams elkaar een keer tegen in wedstrijden over best of 11 legs. De beste 2 teams per groep gaan door naar de halve finales die op zondagmiddag worden gespeeld. 

De halve finales kennen een bijzonder systeem. De teams gaan de strijd met elkaar aan in twee maal een enkelspel en eenmaal een dubbel wedstrijd. Het gewonnen enkelspel zal met 1 punt worden beloond, en het gewonnen dubbelspel met 2 punten. Mocht de strijd in een stand van 2-2 resulteren, dan zal het landenteam met de meeste legs in het voordeel als winnaar worden beschouwd. De finale op zondagavond wordt over hetzelfde format gespeeld, met als enige verschil dat het gaat om een wedstrijd van best of 19 legs.

Prijzengeld:
Winnende team: £20,000 per persoon
Runners-Up: £10,000 per persoon
Halve finalisten: £6,000 per persoon
3e in de groep: £4,000 per persoon
4e in de groep: £2,500 per persoon
Verliezers 2e ronde: £1,500 per persoon
Verliezers 1e ronde: £1,000 per persoon