Home PDC Lourence Ilagan wint The World Soft Darts World Championships 2013

Lourence Ilagan wint The World Soft Darts World Championships 2013

Afgelopen weekend werd het finaletoernooi gespeeld van The World Soft Darts World Championships 2013. Aan dit finaletoernooi namen 64 spelers deel en onder hen o.a. de Europeanen Stephen Bunting, Darryll Fitton, Tony Martin, Boris Krcmar, Cyril Blot en Adrian Gray, maar waren de ogen meer gericht op de Aziaten, zoals Lourence Ilagan, Paul Lim, Ronald Briones en Christian Perez.

Voor o.a. Darryll Fitton, David Fatum (nam in 2009 nog deel aan het PDC WK en PDC UK Open) en Scott Mackenzie (deelnemer aan het PDC WK van 2012) hield het al in een vroeg stadium op, dit omdat er al in de eerste ronde verloren werd. Voor de Amerikanen Ray Carver en Larry Butler was het eindstation een ronde later, ditzelfde goldt voor Tony Martin, Adrian Gray en de Canadees Chris White. Bij de laatste zestien van het toernooi vlogen de Softtip-toppers Royden Lam (neemt het donderdag 19 december in de voorronde van het PDC WK op tegen Gino Vos), Ronald Briones, Scott Kirchner en titelverdediger Takehiro Suzuki uit het toernooi.

In de kwartfinale zagen we levende legende Paul Lim in een kraker met 2-3 verliezen van de Fillipijn Christian Perez (verliezend finalist van het finaletoernooi 2012). De Kroaat Boris Krcmar wint nipt met 3-2 van de Japanner M Hashimoto. Stephen Bunting weet geen vuist te maken tegen de titelfavoriet Lourence Ilagan en in een Amerikaans onderonsje wint R van Deursen met 3-2 van Benjamin Dersch.

In de halvefinale speelde Boris Krcmar niet zijn beste spel en zag hij Christian Perez zich kwalificeren voor de finale, dit na een 1-4 verliespartij. De Amerikaan R van Deursen spartelt nog een beetje tegen, maar kan niet voorkomen dat er een finale komt tussen twee Filipino’s. De finale tussen Christian Perez en Lourence Ilagan is er één van een hoog niveau tussen twee van de beste softtip spelers van de wereld. Toch wordt het een vrij eenzijdige finale, dit omdat Ilagan duidelijk de betere is van de twee. De 35-jarige Ilagan weet dan ook met 4-1 te winnen en mag zich beste softtip speler van de wereld noemen.

In het nieuwe jaar zal er natuurlijk wederom een The World Softtip toernooireeks van start gaan. Mocht u hier meer informatie over willen hebben, neem dan een kijkje op: http://darts-theworld.com/en