Home PDC Drie Nederlanders zeker van 4e Tour, Anderson niet naar Stuttgart

Drie Nederlanders zeker van 4e Tour, Anderson niet naar Stuttgart

Barney_en_Chizzy_European_Tour

Na de “PDC vakantie” staat de vierde European Tour die van 7 tot en met 9 september te Stuttgart, Duitsland gehouden zal worden, als eerste op het programma. Zoals gebruikelijk gaan er 64 spelers de strijd met elkaar aan op de European Tours, te weten de top 32 van de PDC Order of Merit, 20 gekwalificeerden uit Engeland, 8 gekwalificeerden uit Europa en 4 gekwalificeerden uit het organiserend land.

Tot de top 32 van de PDC Order of Merit die de reis naar Stuttgart zullen maken, behoren onder andere European Tour één winnaar Justin Pipe, European Tour twee tevens kersverse Matchplay winnaar Phil Taylor en European Tour drie winnaar Raymond van Barneveld. Ook Vincent van der Voort en Michael van Gerwen die na de World Matchplay terug is in de top 32, zijn van de partij. Onder andere Dave Chisnall en UK Open winnaar Robert Thornton zullen hun pijlen ook in Stuttgart laten spreken. Ook Mark Webster die net als Phil Taylor de derde European Tour liet schieten, zal aan de oche verschijnen.

Verder is de gehele top 32 aanwezig in Stuttgart, op Gary Anderson na die voor de tweede keer niet van de partij zal zijn op een European Tour. De Schot liet de derde European Tour namelijk ook schieten vanwege problemen met zijn linkeroog, het oog dat hem parten speelde op de tweede European Tour. Door de afwezigheid van Anderson kan Mark Hylton die op plek 33 staat doorschuiven en de top 32 compleet maken.

Het kwalificatietoernooi voor Engeland vindt plaats op 3 augustus. Te Derby zullen 71 spelers strijden om de 20 felbegeerde plekken ten behoeve van deze vierde European Tour. De kwalificatietoernooien voor het gastland en Europa worden op respectievelijk 3 augustus en 4 augustus gehouden te Huerth, Duitsland.

De 32 spelers die verzekerd zijn van deelname:

1 – Phil Taylor
2 – Adrian Lewis
3 – James Wade
4 – Wes Newton
5 – Andy Hamilton
6 – Simon Whitlock
7 – Terry Jenkins
8 – Mark Webster
9 – Raymond van Barneveld
10 – Justin Pipe
11 – Kevin Painter
12 – Dave Chisnall
13 – Ronnie Baxter
14 – Mark Walsh
15 – Paul Nicholson
16 – Colin Lloyd
17 – Vincent van der Voort
18 – Mervyn King
19 – Andy Smith
20 – Robert Thornton
21 – Jamie Caven
22 – Wayne Jones
23 – John Part
24 – Colin Osborne
25 – Brendan Dolan
26 – Richie Burnett
27 – Denis Ovens
28 – Michael van Gerwen
29 – Peter Wright
30 – Steve Beaton
31 – Alan Tabern
32 – Mark Hylton