5 spelers mogen reis naar Alexandra Palace boeken, maandag 6 plekken op kwalificatietoernooi PDC
PDC

5 spelers mogen reis naar Alexandra Palace boeken, maandag 6 plekken op kwalificatietoernooi

5 spelers mogen reis naar Alexandra Palace boeken, maandag 6 plekken op kwalificatietoernooi

Maandag vindt het kwalificatietoernooi voor PDC-tourkaarthouders, die zich nog niet hebben gekwalificeerd voor het PDC WK plaats. De top 32 van de PDC Order of Merit na de Players Championship Finals is, net zoals de 32 beste spelers op de PDC Pro Tour Order of Merit die buiten de top 32 van de PDC vallen, verzekerd van een plekje op het PDC. De overige 32 plekken zijn vergeven via verschillende kwalificatietoernooien verdeeld. Een daarvan is het PDPA tourkaarthouder kwalificatietoernooi. Normaal zijn daar twee plekken te vergeven, maar dit jaar zijn dat er zes mede doordat sommige kwalificatietoernooien geen doorgang hebben kunnen vinden. Dit toernooi zal maandag plaatsvinden.

Doordat de Asian Tour niet gespeeld is, had de PDC al besloten dat er verdeeld over Azië vier kwalificatietoernooien gehouden werden om alsnog de Aziatische spelers een goede kans te geven op kwalificatie. Di Zhuang won het kwalificatietoernooi in China, terwijl Lourence Ilagan de beste was op het kwalificatietoernooi in de Filipijnen. Eerder werd al het Japans kwalificatietoernooi, waar ieder jaar één ticket voor het PDC WK te vergeven is, gewonnen door Edward Shoji. Di Zhuang en Edward Shoji zullen voor het eerst op een groot steeltip TV-toernooi spelen. Lourence Ilagan zal voor de zesde keer het podium van het PDC WK betreden, terwijl hij in 2009 vriend en vijand verraste door de halve finale van de BDO World Masters te halen. Zondag worden tevens kwalificatietoernooien in Japan en Hong Kong gehouden, waar onder andere Seigo Asada, Mikuru Suzuki, Paul Lim en Royden Lam voor hun laatste kans gaan.

De PDC heeft tevens Amit Gilitwala, de nummer een van de Indian Darts Federation, en Diogo Portela, de enige Zuid-Amerikaan die regelmatig op het PDC-circuit speelt, een uitnodiging gestuurd. Amit Gilitwale mocht op 18-jarige leeftijd in 2014 al zijn opwachting maken op de PDC World Cup, nadat hij zich in 2010 al tot nationaal kampioen liet kronen. De Fin Kim Viljanen heeft zich om gezondheidsredenen moeten afmelden voor het PDC WK en zal vervangen worden door landgenoot Marko Kantele, die na hem de hoogste speler op de PDC Nordic & Baltic Order of Merit (voor spelers uit Scandinavië en de Baltische Staten, red.) is.

Maandag zullen er dus nog eens zes plekken te vergeven zijn. Er is gekozen om het kwalificatietoernooi in tweeën te splitsen. Op het kwalificatietoernooi voor spelers uit het Verenigd Koninkrijk zijn vier tickets te verdienen en genieten er acht een beschermde geplaatste spelers, terwijl op het kwalificatietoernooi voor spelers uit de rest van de wereld twee plekken te vergeven zijn en zullen er vier spelers geplaatst zijn en dus een beschermde status hebben. Tevens nemen de zes spelers die de beslissende wedstrijd verliezen een plek in op de reservelijst voor het geval er afmeldingen komen van PDC-spelers of een van de regionale qualifiers, waar geen vervanger via de regionale kwalificatieweg voor gevonden kan worden.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws