Home PDC Derby Zaterdag: Taylor de sterkste, Van Gerwen en Stompe bereiken de kwartfinales

Derby Zaterdag: Taylor de sterkste, Van Gerwen en Stompe bereiken de kwartfinales

Phil Taylor heeft het Players Championship in Derby op zijn naam geschreven, in de finale wist hij met 6-1 te winnen van Terry jenkins. Taylor wist eerder op de dag ook al te winnen van Chris Thompson (6-0), Co Stompe (6-2), Andy Hamilton (6-0), Peter Manley (6-1), Mark Hylton (6-1) en Steve Evans (6-1). Taylor verloor daarmee over de hele dag maar zes legs. Voor Taylor was dit zijn 1e vloertoernooi van het jaar en hij liet meteen zien dat hij ook dit jaar moeilijk te kloppen zal zijn. Met de overwinning mag hij weer 6.000 pond mee naar huis nemen.
De Runner-up Terry Jenkins mag 3.000 pond bijschrijven. “The Bull” wist vandaag te winnen van Chris Mason, Steve Brown, James Wade, Ronnie Baxter, Dylan Duo en Par Riihonen. Jenkins liet afgelopen donderdag bij de Premier League of Darts al zien dat hij in goede vorm verkeerd en dit kwam er vandaag wederom uit.

Chris Mason en Chris Thompson wisten beide enigzins verrassend de halve finales te bereiken. Voor Mason was dit pas het 2e weekend dat hij weer actief was op de Pro-Tour. Hij was lange tijd uigeschakelt met een schouderblessure maar liet vandaag zien dat hij weer helemaal terug is. “Mace The Ace” wist vandaag van verschillende grote namen te winnen, zo won hij o.a. van Simon Whitlock, Gary Anderson, Mark Webster en ook de Nederlanders Jelle Klaasen en Michael van Gerwen moesten er aan geloven. Chris Thompson wist o.a. te winnen van Jamie Caven en Richie Burnett. Thompson had zijn halve finale plaats daarmee ook enigzins te danken aan een gunstige loting vandaag.

Een aantal Nederlanders deden vandaag ook goede zaken. Zo wisten Co Stompe en Michael van Gerwen beide de kwartfinales te bereiken. Van Gerwen kwam hier te kort tegen een sterk spelende Chris Mason en Co Stompe had de pech dat hij tegen Phil Taylor aanliep. Van Gerwen wist o.a. McDine en Dudbridge uit te schakelen en Stompe was te sterk voor Wes Newton.

De overige Nederlanders werden al eerder uitgechakelt. Zo kwam Vincent van der voort in de 3e ronde te kort tegen Andy Hamilton en was Wes Newton in de 2e ronde te sterk voor Roland Scholten. De overige vier Nederlanders kwamen niet verder dan de 1e ronde. Mareno Michels kwam te kort tegen Darren Weaver, Toon Greebe kwam net te kort tegen Paul Williams, Jelle Klaasen moest zijn meerdere erkennen in Chris Mason en Bryan de Hoog kon het net niet afmaken tegen Sam Allen.

Laatste 16

Phil Taylor – Andy Hamilton 6-0
Co Stompe – Louis Blundell 6-2
Jamie Caven – Brendan Dolan 6-2
Chris Thompson – Richie Burnett 6-5
Steve Brown – Robert Thornton 6-3
Terry Jenins – James Wade 6-3
Chris Mason – Simon Whitlock 6-5
Michael van Gerwen – Mark Dudbridge 6-2
(Verliezers 500 pond)

Kwartfinales

Phil Taylor – Co Stompe 6-2
Chris Thompson – Jamie Caven 6-4
Terry Jenkins – Steve Brown 6-5
Chris Mason – Michael van Gerwen 6-2
(Verliezers 1.000 pond)

Halve finales

Phil Taylor – Chris Thompson 6-0
Terry Jenkins – Chris Mason 6-3
(Verliezers 1.500 pond)

Finale

Phil Taylor – Terry Jenkins 6-1
(Winaar 6.000 pond)
(Runner-up 3.000 pond)