Michael van Gerwen pakt 8e Player Championship te Birmingham PDC
PDC

Michael van Gerwen pakt 8e Player Championship te Birmingham

Michael van Gerwen pakt 8e Player Championship te Birmingham

Met een overtuigende overwinning van 6-1 op Simon Whitlock, heeft Michael van Gerwen de achtste Players Championship die vandaag te Birmingham werd gehouden naar zich toegetrokken. In de eerdere rondes liet van Gerwen die vandaag heel goed in vorm was, John Bowles, Jamie Lewis, Mark Walsh, Dennis Priestley, Justin Pipe en Robert Thornton achter zich. Zaterdag kwam hij tot de derde ronde, waar Richie Burnett hem met 6-3 versloeg. Voor Mighty Mike is deze Pro Tour overwinning de tweede in dit jaar. In februari wist hij de UK Open Qualifier 2 te Crawley al op zijn naam te schrijven.

Dat Michael vandaag goed in vorm was bleek ook uit zijn gemiddelde van bijna 109, die hij in de kwartfinale tegen Justin Pipe gooide. Voor Raymond van Barneveld was de vierde ronde net als op de zaterdag, het hoogst haalbare. In deze ronde hield Steve Beaton hem met 6-4 van een plek in de kwartfinale af.

Zoals in dit artikel te lezen is, moest Robert Thornton zich nog plaatsen voor de komende World Matchplay. Met zijn halve finaleplek van vandaag heeft de kersverse UK Open winnaar een goede stap gezet om zich voor dit toernooi te kwalificeren. Zaterdag kwam hij tot de vierde ronde, waar Peter Hudson hem met 6-3 versloeg.

Voor Ronnie Baxter die op de zaterdag de zevende Players Championship naar zich toe wist te trekken, was de derde ronde vandaag het hoogst haalbare. Richie Howson versloeg hem in deze ronde met 6-3.

Wes Newton wist op beide dagen de halve finale te bereiken. Zaterdag verloor hij van de latere winnaar Ronnie Baxter met 6-5 en vandaag werd hij door Simon Whitlock van een plek in de finale afgehouden. The Wizard was hem in deze halve finale met 6-3 te sterk af.

Het Pro Tour weekend te Birmingham werd vandaag afgesloten met de achtste Players Championship. Na deze Players Championship, gelden de Player Championships te Crawley op 30 juni en 1 juli en de European Tours 2 en 3 nog voor plaatsing World Matchplay 2012. We zagen vandaag 123 spelers aan de borden verschijnen. Zoals gisteren aangegeven, hebben Toon Greebe en James Wade die wel op inschrijvingslijst stonden, de reis naar Birmingham niet meer gemaakt. Ook Tony Tasker ontbrak. Josh Jones die gisteren wel in actie kwam, was vandaag ook niet van de partij. Paul Nicholson moest de Players Championship van vandaag laten schieten vanwege een schouderblessure. Ook de negen Nederlanders en twee Belgen die zaterdag in actie kwamen, waren weer van de partij. Alle partijen werden gespeeld over best of 11 legs. Zoals gebruikelijk, volgden we de verrichtingen van de Nederlanders en Belgen op de voet. Updates, uitslagen en een samenvatting van de finale zijn hieronder te zien.


Updates Nederlanders en Belgen:
Update 13:00:
Een behoorlijk Nederlands onderonsje aan bord 7, waar er maar liefst 3 Nederlanders voorkomen. Raymond van Barneveld, Mareno Michels en Jelle Klaasen kunnen elkaar tegenkomen. Barney start met een bye. Ook Roland Scholten en Gino Vos laten hun pijlen aan hetzelfde bord spreken. Net als zaterdag, treffen Co Stompé en Gary Anderson elkaar weer aan 1 bord.
Update 13:30:
Vincent van der Voort die gisteren al in de eerste ronde strandde, wint vandaag wel zijn eerste ronde partij van John Scott. Ook Michael van Gerwen komt door de eerste ronde heen met een nipte overwinning op John Bowles. Mareno Michels strand in deze ronde met een nederlaag tegen Matthew Edgar.
Update 13:45: Roland Scholten kan niet van Simon Whitlock winnen. Tegen The Wizard pakt hij maar 1 leg.
Update 13:55: Ook voor Gino Vos is het gauw voorbij. Mark Dudbridge is hem in de eerste ronde met 6-4 de baas.
Update 14:10: Kurt van de Rijck wint zijn eerste ronde partij van Magnus Caris.
Update 14:20: Co Stompé haalt de tweede ronde net niet. Hij verliest nipt van zijn opponent Ross Smith. Hetzelfde overkomt Kim Huybrechts. Hij verliest met 6-5 van Andy Jenkins en moet het toernooi vandaag vroegtijdig verlaten.
Update 14:30: Jelle Klaasen is zijn tegenstander Daniel Starkey te sterk af en wandelt de tweede ronde binnen.
Update 14:45: Ook voor Jerry Hendriks is er een plek in de tweede ronde weggelegd. Hij bereikt deze ronde met een nipte overwinning op Damien Sherwood. We gaan met 5 Nederlanders en 1 Belg naar de tweede ronde.
Update 15:00: Nadat Raymond van Barneveld met een bye mocht beginnen, wint hij in de tweede ronde met 6-3 van Matthew Edgar, die in de eerste ronde verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Mareno Michels.
Update 15:05: Helaas is het voor Jelle Klaasen in de tweede ronde voorbij. Denis Ovens is hem met 6-1 te sterk af.
Update 15:25: Ook voor Vincent van der Voort is het in de wteede ronde afgelopen. Hij moet in Matt Clark zijn meerdere erkennen en verlaat het toernooi met 6-1.
Update 15:30: Mighty Mike weet de derde ronde te bereiken door Jamie Lewis met 6-4 te sterk af te zijn.
Update 15:35: Voor Kurt van de Rijck en Jerry Hendriks is de tweede ronde het hoogst haalbare. Beide verliezen in deze ronde met 6-2 van respectievelijk John Part en Brian Woods.
Update 15:40: Intussen heeft Barney ook zijn derde ronde partij gewonnen. Hij voegt zich net als op de zaterdag bij de laatste 16 met een overwinning op Denis Ovens. Michael van Gerwen wacht nog op de winnaar uit de partij Mark Walsh v James Hubbard.
Update 15:50: In de vierde ronde mag Raymond van Barneveld het tegen Steve Beaton opnemen.
Update 16:10: Helaas is de vierde ronde net als op de zaterdag wederom het eindstation voor Barney. Steve Beaton houdt hem van een plek in de kwartfinale af door hem met 6-4 te verslaan.
Update 16:30: Michael van Gerwen weet zich ten koste van Mark Walsh bij de laatste 16 te voegen. In de derde ronde is hij de Engelsman met 6-3 de baas. In de vierde ronde mag hij tegen Dennis Priestley.
Update 17:05: Het is Michael van Gerwen gelukt om de kwartfinales te bereiken. In de vierde ronde verslaat hij Dennis 'The Menace' Priestley met 6-3. Mighty Mike mag het nu tegen de sterke vloerspeler Justin Pipe opnemen in de kwartfinale.
Update 17:30: We zien dat Mighty Mike hard op weg is de halve finale te bereiken. Hij heeft al een 5-1 voorsprong op Justin Pipe.
Update 17:35: Uiteindelijk kan Justin Pipe de grote achterstand niet meer wegwerken en Michael van Gerwen wandelt de halve finale binnen met een ruime overwinning van 6-1.
Update 17:45: Michael van Gerwen is goed bezig en hard op weg de finale te halen. Hij leidt al een ruime voorsprong van 3-0.
Update 17:55: Mighty Mike vergroot zijn voorsprong naar 4-0, 5-0.
Update 18:00: Robert Thornton vecht terug en pakt 2 legs achter mekaar. Het is 5-2 in het voordeel van Mighty Mike.
Update 18:05: The Thorn knokte terug maar dat is niet voldoende. Uiteindelijk wint Michael van Gerwen met 6-2 en mag zich opmaken voor de finale tegen Simon Whitlock.

Borduitslagen Nederlanders en Belgen eerste ronde:
(Vanaf de laatste 16 alle uitslagen)
Bord 2:
Vincent van der Voort (16) 6-2 John Scott
Matt Clark 6-4 Ian Jopling
Kevin Painter (17) 6-5 Johnny Haines
Ian Moss 6-4 Andy Relf
Bord 4:
Michael van Gerwen (9) 6-5 John Bowles
Jamie Lewis 6-3 Jeff Smith
Mark Walsh (24) 6-5 Les Wallace
James Hubbard 6-4 Dave Ladley
Bord 5:
Gary Anderson (5) Bye
Adrian Gray 6-5 Paul Rowley
Ross Smith 6-5 Co Stompe (28)
Robert Thornton 6-3 Mick Todd
Bord 7:
Raymond van Barneveld (4) Bye
Matthew Edgar 6-2 Mareno Michels
Denis Ovens (29) 6-1 Mark Jones
Jelle Klaasen 6-4 Daniel Starkey
Bord 11:
Simon Whitlock (7) 6-1 Roland Scholten
Mark Dudbridge 6-4 Gino Vos
Andy Hamilton (26) 6-4 Tony West
Shaun Griffiths 6-4 Steve Maish
Bord 12:
John Part (10) 6-3 Wayne Jones
Kurt van de Rijck 6-4 Magnus Caris
Andy Smith (23) 6-5 Gareth Pass
Sam Hill 6-3 Mike Veitch
Board 14:
Colin Osborne (11) 6-4 Steve Evans
Dean Winstanley 6-5 Steve Farmer
Andy Jenkins 6-5 Kim Huybrechts (22)
Darren Webster 6-0 Chris Aubrey
Bord 16:
Terry Jenkins (14) 6-3 Steve Hine
John Henderson 6-2 Reece Robinson
Brian Woods 6-4 Jamie Caven (19)
Jerry Hendriks 6-5 Damien Sherwood

Uitslagen Nederlanders en Belgen tweede ronde:

Matt Clark 6-1 Vincent van der Voort
Michael van Gerwen 6-4 Jamie Lewis
Raymond van Barneveld 6-3 Matthew Edgar
Denis Ovens 6-1 Jelle Klaasen
John Part 6-2 Kurt van de Rijck
Brian Woods 6-2 Jerry Hendriks

Uitslagen Nederlanders derde ronde:

Michael van Gerwen 6-3 Mark Walsh
Raymond van Barneveld 6-3 Denis Ovens

Vierde ronde/Laatste 16:
Justin Pipe 6-3 Kevin Painter
Michael van Gerwen 6-3 Dennis Priestley
Robert Thornton 6-0 Richie Burnett
Steve Beaton 6-4 Raymond van Barneveld
Mervyn King 6-4 Dave Chisnall
Simon Whitlock 6-5 Andy Smith
Darren Webster 6-2 Richie Howson
Wes Newton 6-1 John Henderson

Kwartfinales:

Michael van Gerwen 6-1 Justin Pipe
Robert Thornton 6-2 Steve Beaton
Simon Whitlock 6-1 Mervyn King
Wes Newton 6-5 Darren Webster

Halve finales:
Michael van Gerwen 6-2 Robert Thornton
Simon Whitlock 6-3 Wes Newton

Finale:
Michael van Gerwen 6-1 Simon Whitlock

-0-0: Michael van Gerwen wint de bull en mag als eerste beginnen
-1-0: Met een 15-darter trekt van Gerwen de eerste leg via tops naar zich toe
-2-0: Whitlock gooit een 180, maar kan zijn 120 finish niet uitgooien. Michael profiteert hiervan met een 78 finish via dubbel 6
-3-0: Whitlock mist twee pijlen voor tops om Michael te breken. Michael weet weer te profiteren en pakt de derde leg met een 64 finish
-4-0: Michael begint met een 180, gooit daarna 2 keer 140 en met dubbel 16 pakt hij de vierde leg op rij
-5-0: Weer een 180 voor Mighty Mike en met een 96 finish is hij nog 1 leg verwijderd van de overwinning
-5-1: Whitlock beantwoordt met een 180 en met een 73 finish weet hij een whitewash van Michael van Gerwen te voorkomen
-6-1: van Gerwen gooit twee keer 140. Nadat zijn tegenstander de bullseye miste, trok hij de partij via dubbel 16 naar zich toe.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws