ADO derde ronde: Succesvolle middag voor Noppert, Van Duijvenbode en Van Gerwen PDC
PDC

ADO derde ronde: Succesvolle middag voor Noppert, Van Duijvenbode en Van Gerwen

ADO derde ronde: Succesvolle middag voor Noppert, Van Duijvenbode en Van Gerwen

Zondagmiddag werd de derde ronde cq laatste 16 afgewerkt op het Austrian Darts Open 2022. Maar liefst vier Nederlanders bevonden zich nog in het strijdtoneel.

De Fries Danny Noppert beet het spits af tegen Jonny Clayton en wist deze wedstrijd knap te winnen. Naamgenoot en landgenoot Danny Jansen speelde in de derde partij van de middag tegen Ricky Evans, dit duel ging helaas verloren. Dirk van Duijvenbode kruiste de degens met de Oostenrijker Zoran Lerchbacher en ging door. Titelverdediger Michael van Gerwen kwam als laatste Nederlander in actie. Hij trof James Wade.

Naast Van Gerwen kwamen ook voormalige wereldkampioenen Rob Cross en Stephen Bunting in actie, evenals UK Open 2019 winnaar Nathan Aspinall. Zij streden tegen respectievelijk Gabriel Clemens, Callan Rydz en Madars Razma. The Masters 2022 winnaar Joe Cullen en de Pool Krzysztof Ratajski troffen elkaar ook vandaag.

Derde ronde
Best of 11 legs

Danny Noppert v Jonny Clayton 6-2
Joe Cullen v Krzysztof Ratajski 6-2
Danny Jansen v Ricky Evans 0-6
Madars Razma v Nathan Aspinall 2-6
Zoran Lerchbacher v Dirk van Duijvenbode 1-6
Michael van Gerwen v James Wade 6-5
Gabriel Clemens v Rob Cross 5-6
Callan Rydz v Stephen Bunting 4-6

Danny Noppert (104.28) 6-2 Jonny Clayton (101.02)
Voor Noppert was de wedstrijd tegen Clayton eentje van erg hoog niveau. De Fries schoot uit de startblokken met een 10-darter en won de eerste vijf legs allemaal. Hierna gaf hij Clayton de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd, doordat de man uit Wales twee legs pakte. Maar Noppert was vandaag overduidelijk te sterk voor Clayton en in deze hoogstaande wedstrijd, won Noppert dan ook overtuigend.

Joe Cullen (101.72) 6-2 Krzysztof Ratajski (93.61)
De wedstrijd tussen Cullen en Ratajski ging erg gelijk op, het was Cullen die na een stand van 2-2 voor het eerst afstand nam van zijn tegenstander, door met 5-2 voor te komen. Op dit moment in de wedstrijd gooide Cullen ook een stuk sterker dan Ratajski en wist hij uiteindelijk de wedstrijd vrij gemakkelijk over de streep te trekken.

Danny Jansen (83.11) 0-6 Ricky Evans (104.68)
Jansen had het lastig tegen Ricky Evans, die bij vlagen erg goed speelde met onder andere een 11-darter in de derde leg. Tot dan toe wist Jansen nog geen leg zelf te winnen. Evans kwam 4-0 voor en gooide op dat moment zelfs boven de 110 gemiddeld en 100% op de dubbels. Jansen wist uiteindelijk geen leg te winnen en verloor met 6-0 van een ontketende Evans.

Madars Razma (87.97) 2-6 Nathan Aspinall (91.94)
Razma begon scorend erg goed aan de wedstrijd maar moest de eerste leg afstaan aan Aspinall doordat de Let veel dubbels miste. Hierna pakte Aspinall door en kwam hij al snel op een 5-1 voorsprong. Razma wist nog wel een leg te pakken, maar kon het niet echt spannend meer maken. Aspinall won met 6-2.

Dirk van Duijvenbode (100.7) 6-1 Zoran Lerchbacher (88.46)
Van Duijvenbode kwam achter in de wedstrijd tegen Lerchbacher, maar wist zich hierna goed te herpakken. Hij kwam op een ruime 4-1 voorsprong en gooide een prima wedstrijd. Van uit deze voorsprong voor Van Duijvenbode ging hij op een hoog niveau verder en won hij de wedstrijd zonder problemen.

Michael van Gerwen (100.57) 6-5 James Wade (99.35)
Van Gerwen begon erg goed met een 111-finish in de eerste leg. Vooral in zijn eigen legs was de Nederlander erg goed. Maar ook Wade hield zijn eigen legs door sterk te gooien op de dubbels. Bij een 2-2 stand gooide Wade ook een uitstekende leg in de leg die Van Gerwen begonnen was en dat betekende de eerste break van het duel. Deze break wist hij ook de verzilveren en zo stond The Machine met 4-2 voor. Maar Van Gerwen deed dit ook terug, hij kwam tot 4-4 met dank aan een spectaculaire 170-finish van Mighty Mike. De leg hierna kwam Van Gerwen al na 9 pijlen op 36 de staan, waar hij uiteindelijk een 11-darter gooide: 5-4. In een kans om met 6-4 te winnen, miste Van Gerwen twee pijlen op een dubbel en zodoende was er een beslissende leg nodig. In deze laatste leg wist Van Gerwen te winnen via tops.

Gabriel Clemens (88.64) 5-6 Rob Cross (92.51)
Clemens wist de eerste leg van de wedstrijd op het scorebord te krijgen. Hierna ging de wedstrijd eigenlijk erg gelijk op. Het niveau was niet erg hoog vergeleken met de andere wedstrijden van deze middag. Cross kwam op 5-3 voor en leek de wedstrijd in het slot te gaan gooien, maar Clemens kwam tot 5-4 en zelfs 5-5. In de laatste leg was Cross foutloos op dubbel vier en daarmee won hij de wedstrijd met 6-5.

Callan Rydz (83.86) 4-6 Stephen Bunting (95.69)
Het was een wedstrijd van wederom een niet al te hoog niveau. Toch was het wel vermakelijk om naar te kijken omdat beide spelers zeer aan elkaar gewaagd waren. Er was dan ook niet één keer in de wedstrijd twee legs verschil, alleen aan het einde. Nadat het 4-4 stond, werd Bunting wat beter en pakte hij twee legs op rij en daarmee de winst.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws