Adrian Lewis 'De dartsport hoort thuis op de Olympische Spelen' PDC
PDC

Adrian Lewis 'De dartsport hoort thuis op de Olympische Spelen'

Adrian Lewis 'De dartsport hoort thuis op de Olympische Spelen'

Adrian Lewis wil de kans krijgen om een Olympische medaille aan zijn twee wereldtitels toe te voegen, ongeacht wat de Fransen hiervan zeggen. De regerend wereldkampioen schittert in de dartsport maar zal niet kunnen wedijveren met atleten zoals Jessica Ennis, Mo Farah, Chris Hoy en anderen op de Olympische Spelen, die deze zomer in London worden gehouden. Dit, omdat de dartsport niet als Olympische sport is erkend.

'Misschien kunnen we de dartsport niet in de Olympische Spelen krijgen vanwege de afwijzende houding van de Fransen'. Ooit werd er door de Fransen twee Griekse standbeelden afgebeeld van naakte mannen met bierbuiken, die dartpijlen en een snookerkeu vasthielden.

Lewis hoopt dat het Olympisch Committee op een dag de 'Les Snobs' (red.: Fransen) zal negeren en een sport zal omarmen die een wereldkampioenschap organiseert met spelers uit meer dan 20 verschillende landen.

'Ik hoop dat het Committee in de komende vier of acht jaar hun licht hierover zal laten schijnen. Als ik een gouden medaille zou kunnen winnen op de Olympische Spelen, zou dat geweldig zijn. Ik denk dat de dartsport op de Olympische Spelen thuishoort, omdat deze sport wereldwijd wordt beoefend. De sport breidt zich steeds meer uit. Twee weken geleden was ik bijvoorbeeld gedurende een tien-daagse trip in Hong Kong en Japan. Skysport en Barry Hearn zetten de dartsport steeds meer op de kaart. Deze sport zal alleen maar groter worden'.

Bron: Staffordshire
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws