Adrian Lewis pakt de titel in een droom finale tegen Anderson PDC
PDC

Adrian Lewis pakt de titel in een droom finale tegen Anderson

Adrian Lewis pakt de titel in een droom finale tegen Anderson

De The Flying Scotsman mag vanavond het bal openen, een finale die er wezen mag. Adrian Lewis tegen Gary Anderson, Lewis de voormalige protégé van Phil Taylor begon het toernooi tegen Tony Eccles vervolgens baande Jackpot via Mark Dudbridge, Robert Thornton, Vincent vd Voort en Mark Webster zich een weg naar de finale. De Schot Anderson versloeg op weg naar de finale: Morihiro Hashimoto, Dennis Priestley, Andy Smith, Raymond van Barneveld en Terry Jenkins. De wedstrijd gaat fenomenaal van start met een perfecte leg van Adrian Lewis, het is de derde leg van de finale waarin Jackpot 10000 pond verdient met de perfecte leg. De wedstrijd vervolgt op een super niveau, de Engelsman en de Schot staan super te spelen.

De 25 jarige man uit Stoke-on-Trent loopt uit naar een 2-0 voorsprong in sets. Na 3 sets staan de mannen nog ruim 102 gemiddeld te gooien, in de openingset wist Jackpot 123 gemiddeld te noteren.

In de vijfde set laten beide heren de teugels wat vieren, met name Lewis lijkt even terug te zakken. Het is de 40 jarige Schot uit Rooksbridge die kan profiteren en de stand weer in evenwicht weet te brengen. 3-3 in sets. Adrian Lewis weet echter set 7 te pakken waarmee de stand 4-3 is in het voordeel van de Engelsman.

In de 8ste spelen we voor het eerst een beslissende 5de leg, via dubbel 10 maakt Anderson 2-2 en mag Adrian Lewis beginnen aan de leg die hem de set kan opleveren. Lewis mist 4 pijlen op de dubbel, de 5de valt in de dubbel 18 met Anderson nog wachtende op 120. (5-3)

Lewis heeft de beste kaarten in de hand, Jackpot heeft nog maar twee sets nodig voor zijn eerste wereld titel. Anderson begint aan de 9de set, met 3 pijlen gaat 45 uit voor Lewis waarmee hij de Schot breakt. Lewis gooit de 547ste maximale 180 van het toernooi waarmee hij wederom als eerste op een dubbel komt. Via dubbel 4 komt Lewis 2-0 voor met Anderson nog op een ruime achterstand(127). Anderson kan in zijn 3de leg van de set het gaspedaal weer vinden, met Lewis op 118 weet de Schot dubbel 10 te raken en de schade terug te brengen naar 2-1 in de 9de set. De 16de 180 van de wedstrijd van Lewis brengt de Schot in zwaar weer, met 3-1 gaat ook de 9de set naar Adrian Lewis.

Adrian Lewis mag de 10de set beginnen, de set die zijn eerste wereld titel moet gaan brengen. Lewis gooit zijn 17de maximale van de wedstrijd waarmee hij op 57x 180 komt tijdens dit WK. Ook Anderson heeft er 57 gegooit. Via tops is het 1-0 voor Jackpot, Gary Anderson laat 32 staan voor de 2de leg met Lewis op 136. De derde pijl valt in de dubbel 8, Anderson maakt 1-1 in de set die Lewis de titel moet opleveren. In de Lewis leg komt de Schot als eerste op een finish (136) Wanneer Lewis pijlen op dubbel 18 mist krijgt Anderson een herkansing op dubbel 8 en weet deze te vinden waarmee hij Lewis breakt. De Schot weet de 4de leg met een 180 te openen waarmee hij het record van Simon Whitlock weet te evenaren.( 58x 180) Lewis staat nog niet op een finisht terwijl Anderson de set pakt via dubbel 16. Met 3-1 gaat de 10de set naar Anderson, het staat 6-4 nog in het voordeel van de Engelsman Lewis.

The Flying Scotsman mag de 11de set beginnen en ruikt mogelijkheden, met Lewis wachtende op 32 moet 151 uit door Anderson. De Schot weet echter de benodigde triple niet te vinden. Lewis mist 3 pijlen op 32 om Anderson te breaken via 15 en tops blijft de Anderson leg bij de Schot. (1-0) Na 10 gespeelde sets staan beide heren nog net onder de 100 gemiddeld te spelen, waarmee het publiek getrakteerd word op een mooie finale. Lewis mist wederom pijlen op de dubbel waardoor Anderson de 5de leg op rij weet te winnen en 2-0 voor weet te komen. Via een 180 score komt Lewis op 80 en mist Anderson 3 pijlen op tops, Lewis weet 80 niet af te maken waarna Anderson met de eerste pijl dubbel 5 weet te raken en met 3-0 de achterstand terug weet te brengen naar 6-5

Adrian Lewis stond 6-3 voor en met één hand al aan de beker, het is Anderson die na 4 gewonnen tv toernooien op weg is de kroon van Lewis af te snoepen. Jackpot mag de 12 set beginnen en kan via 20 en dubbel 20 zijn eigen leg behouden. Adrian Lewis word met zijn 60ste 180 van het toernooi de nieuwe record houder, Jackpot maakt 0-2 in de 12de set en heeft nog maar één leg nodig. Lewis staat voor in de 3de leg waarna 2 pijlen uit de triple 18 vallen. Lewis 124 mist dubbel 11 2de pijl valt in de dubbel 11 waarmee hij voor het eerst in zijn carrière wereld kampioen word. Één 9-darter en de wereldtitel, het is de avond van Adrian Lewis. Gary Anderson speelden een super toernooi maar kon niet bijbenen in deze fantastische finale.

Met 7-5 wint Adrian "Jackpot" Lewis het Ladbrokes.com World Darts Championship, Lewis kan 200.000 pond bijschrijven op zijn rekening. Gary Anderson ontvangt 100000 pond als runner-up van het Ladbrokes.com World Darts Championship.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws