Home PDC Adrian Lewis “Ik denk dat hij versteld zal staan”

Adrian Lewis “Ik denk dat hij versteld zal staan”

De Premier League bereikt donderdag haar middelpunt als speelweek 7 op het programma staat. Phil Taylor en Adrian Lewis zullen hierbij de avond afsluiten in een nu al beladen wedstrijd. Adrian Lewis heeft eerder deze week al aangegeven de man te zijn die Taylor kan verslaan. Vanmorgen voegde hij daar nog de volgende woorden aan toe. “Hij staat bovenaan en hoeft zich nergens zorgen om te maken, dus hij zal zijn eigen spel spelen en het is aan mij om te laten zien wie ik ben. En dat is wat ik morgenavond ga doen. Ik denk dat hij versteld zal staan. Ik heb nu meer ervaring. Ik heb een paar toernooioverwinningen op mijn naam staan en ik denk dat ik donderdag een mooi spel kan laten zien”, aldus Adrian Lewis.

Phil Taylor liet eerder deze week al van zich horen door aan te geven dat Adrian Lewis geen kans zou maken tegen hem. “Hij maakt geen kans. Het is een zeer goede speler en als je hem op een dag treft dat hij in goede doen is kan hij van iedereen winnen, zoals we allemaal kunnen. Maar als je niet in goede doen bent tijdens dit toernooi dan wordt je door iedereen verslagen. Maar ik maak me geen zorgen en ik kijk ernaar uit,” aldus Taylor. Aan deze woorden voegde hij echter toe dat hij trots zou zijn als Lewis hem donderdagvond weet te kloppen. “Als hij me verslaat zal ik niet blij zijn, maar ik zou dan wel trots zijn op hem”, aldus Phil Taylor.

Donderdagavond zal de aftrap plaatsvinden tussen de huidige nummer twee, Meryn King, en de huidige nummer vijf, Simon Whitlock. De Aussie finishte vorige week een strakke 170-finish en liep daarmee uit naar een 4-1 voorsprong. Maar zag vervolgens James Wade zeven legs op rij winnen en alsnog de overwinning opeisen. “Hij is fantastisch als het op finishen aankomt en als zijn scores lopen zoals zijn finishes, dan heb je problemen. Hij is zo goed met finishen omdat hij alleen de dubbels traint en niet de triples. Als zijn scorend vermogen minder is moet je ervoor zorgen dat je een voorsprong neemt. Doe je dat niet en hij staat op een uitgooi dan zal hij niet missen”, aldus Mervyn King.

De tweede wedstrijd van de avond zal worden gespeeld door James Wade en Terry Jenkins die de zevende en achtste positie momenteel bezetten. “Het was voor mij een opluchting dat ik afgelopen week mijn eerste overwinning in de wacht sleepte en daar wil ik graag op uitbouwen. De verschillen in de ranglijst zijn erg klein en als ik de Play-offs wil halen, dan moet ik het ook verdienen. Vorig jaar bezette ik op dit tijdstip de tweede positie en lachte ik om de mensen onder me. Nu zijn de rollen omgedraaid. Ik moet goed spelen om ervoor te zorgen dat mensen dubbels missen tegen me”, aldus James Wade.

De derde wedstrijd van de avond wordt gespeeld door Raymond van Barneveld en Ronnie Baxter. De Nederlander behaalde in de laatste twee speelweken een overwinningen en een gelijkspel. Daarnaast kwam hij afgelopen weekend in actie in Crawley. “Ik genoot van het spelen in Crawley. Het huidige niveau binnen het PDC circuit is ongelooflijk maar het was een goede training voor me. Ik ben erg tevreden met mijn nieuwe pijlen en ik wil er deze week weer een overwinning mee binnenhalen”, aldus Raymond van Barneveld.