Home PDC OM eist 2 jaar tegen afperser Raymond van Barneveld

OM eist 2 jaar tegen afperser Raymond van Barneveld

Tegen de 26-jarige Rotterdammer Christopher P. heeft het Openbaar Ministerie woensdag 2 jaar celstraf geëist. De verdachte moest woensdag voor de rechtbank in Den Haag verschijnen omdat hij wordt verdacht van een poging tot afpersing van darter Raymond van Barneveld. Dat bleek uit informatie van justitie. De Haagse darter en zijn vrouw zouden zijn afgeperst voor ruim 10.000 euro.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) ontvingen ze thuis sms’jes en telefoontjes met bedreigende teksten als: ”Denk aan je kinderen! En vrouw! Scholen zijn bekend en dergelijke”. Van Barneveld werd bovendien opgedragen om met het geldbedrag naar Rotterdam te rijden. Het is onduidelijk of hij het geld heeft betaald.

Christopher P. zou volgens zijn advocaat Sam Lodder ervan worden beschuldigd de darter met een sekstape te hebben gechanteerd. Op de video zou ‘Barney’ met een andere vrouw te zien zijn, aldus Lodder. De afperser zou gedreigd hebben om de opname naar SBS6 te sturen of eigenhandig op internet te plaatsen. P. wordt ervan beschuldigd tussen 16 maart en 19 april dit jaar Van Barneveld herhaaldelijk te hebben lastiggevallen. De verdachte ontkent iedere betrokkenheid.

Die ‘andere vrouw’ zou afkomstig zijn uit Assen en een kennis van P. zijn. Zij zou de meervoudig wereldkampioen darten in 2006 hebben ontmoet tijdens een demonstratiewedstrijd. Dit jaar zou ‘Barney’ het ‘intieme contact’ – zoals hij het volgens Lodder zelf noemt – hebben beëindigd. Iemand in de omgeving van de vrouw zou de darter hebben willen chanteren. De sekstape is volgens Lodder nooit gevonden. Christopher P. ontkent iedere betrokkenheid bij een poging tot afpersing van de darter. 

Dit jaar zou Barney het ‘intieme contact’ hebben beëindigd. De darter ging ook in op de geruchten dat hij en zijn vrouw Sylvia in scheiding zouden liggen. “We zijn samen heel sterk. We houden ontzettend veel van elkaar”, was zijn reactie daarop.

Over twee weken is de uitspraak.

© ANP (Bron Nu.nl, Telegraaf.nl)