PDC WK: Alan Tabern verslaat Richie Burnett in openingswedstrijd PDC
PDC

PDC WK: Alan Tabern verslaat Richie Burnett in openingswedstrijd

De eerste wedstrijd van de avond werd gespeeld tussen Richie Burnett en Alan Tabern. Ze kwamen beiden moeizaam uit de startblokken en mistten veel dubbels in de openingsset. Degene die zich als eerste wist te herstellen van de fouten was Burnett die de eerste set met 3-1 naar zich toe trok. De leg die aan Tabern was besteedt ontstond na een fout van Burnett die bij een score van 66 en nog twee pijlen in de hand ging voor triple 10 in plaats van de single 16.

In de tweede set was Alan Tabern aan zet en hij pakte de eerste leg die hij was begonnen. Vervolgens wist Burnett in de tweede leg bijna een 161-finish te noteren, maar hij strandde op de bulls-eye. Ook deze leg ging uiteindelijk naar Tabern en met het behouden van zijn eigen daaropvolgende leg ging de tweede set met 3-0 naar Tabern en was de tussenstand 1-1 in sets.

Wederom gaf Richie Burnett gas bij en pakte hij drie legs op rij waardoor hij weer op een voorsprong kwam met 2-1 in sets. Alan Tabern gaf zich echter nog steeds niet gewonnen en kwam wederom op gelijke hoogte tot 2-2 in sets. De laatste set moest de uitkomst gaan bieden en nadat Alan Tabern de hele wedstrijd tegen een achterstand heeft aangekeken liep hij in de beslissende set uit naar een 2-1 voorsprong. Vervolgens besloot hij de wedstrijd met een 12-darter en boekte hij een 3-2 overwinning op Richie Burnett.