Home PDC Alle uitslagen van Kings of Darts-editie in Enschede op een rij

Alle uitslagen van Kings of Darts-editie in Enschede op een rij

Michael van Gerwen zal met veel plezier terugkijken op zijn optreden tijdens KeukenConcurrent Kings of Darts in Enschede. De absolute nummer één van de wereld was met 8-1 te sterk voor Gerwyn Price en miste en passant dubbel twaalf voor een negendarter.

De Nederlander gaf direct zijn visitekaartje af. ‘Mighty Mike’ finishte eerst 86 op dubbel zeven om een leg later een 135 check-out van het bord te smijten. Gerwyn Price was niet bij machte om het zijn opponent lastig te maken. Van Gerwen liep uit naar 7-1 en zorgde er in de negende leg bijna voor dat het uitzinnige publiek nog meer te vieren kreeg, maar helaas miste de drievoudig wereldkampioen dubbel twaalf voor een perfecte leg. Uiteindelijk won de Nederlander met 8-1.

Raymond van Barneveld is nog steeds foutloos op zijn afscheidstournee. Was hij in ’s-Hertogenbosch nog te sterk voor Wayne Mardle, in Enschede moesten Tony O’Shea en Fallon Sherrock eraan geloven. Na een prachtige opkomst eiste de oude meester direct de eerste leg op tegen O’Shea. Zijn tegenstander wist nog gelijk te maken, maar moest vervolgens toezien hoe ‘RVB’ mede dankzij een 104-finish en twee maximale scores vijf legs op rij pakte en de wedstrijd met 6-1 won.

Even daarvoor had Van Barneveld afgerekend met Fallon Sherrock. De man uit Den Haag stond lang op een gemiddelde van rond de 102 en heerste als een vorst tegen ‘The Queen of the Palace’. Met een finishpercentage van 45% was de Nederlander met 5-0 te sterk voor de Engelse.

De eerste landgenoot die in actie kwam in Enschede was Vincent van der Voort. ‘The Dutch Destroyer’ nam wraak op Daryl Gurney voor de verloren wedstrijd in ‘s-Hertogenbosch eerder deze week. De Nederlander speelde sterk. Van der Voort was zelfs op weg naar een negendarter, maar miste zijn achtste pijl op triple 19. Desalniettemin won de Nederlander (ruim 96 gemiddeld) met 5-3.

Ras entertainers Bobby ‘King of Bling’ George en Wayne ‘Hawaii 501’ Mardle namen het met mensen uit het publiek op tegen elkaar. Na twee spectaculaire walk-ons – ondersteund door de Crazy Pianos – begonnen beide legendes aan de wedstrijd. Jeroen Heubach, oud-FC Twente, verscheen ook aan de oche. De verdediger trapte het duel af met een triple twintig en schreef ook nog eens de winnende dubbel op zijn naam.

Eerder op de avond werd het spits afgebeten door Darryl Fitton en Colin Lloyd. Fitton liet er geen gras over groeien. ‘The Dazzler’ (100,74 gemiddeld) trakteerde het publiek op twee 180’ers en besloot de partij met een 11-darter om zo 4-1 te winnen van Lloyd.

Uitslagen
Darryl Fitton 4-1 Colin Lloyd 
Vincent van der Voort 5-3 Daryl Gurney
Raymond van Barneveld 5-0 Fallon Sherrock
Raymond van Barneveld 6-1 Tony O’Shea
Michael van Gerwen 8-1 Gerwyn Price