Home PDC Anderson laat de European Championship schieten vanwege ziekte

Anderson laat de European Championship schieten vanwege ziekte

Gary Anderson blaast

Gary Anderson is genoodzaakt de komende European Championship te laten schieten vanwege ziekte. Voormalig BDO wereldkampioen Mark Webster zal zijn plaats innemen. Deze vervanging geschiedt op basis van artikel 3.8 van de PDC Order of Merit, welke bepaalt dat de eerst volgende niet geplaatste speler mag invallen bij afwezigheid van een deelnemer. In dit geval is dat Mark Webster.

De Welshman speelt zijn eerste ronde partij op de donderdagavond tegen James Wade, die Gary Anderson tegen zich had geloot. Anderson moet de European Championship voor het tweede jaar op rij missen. Het vorig jaar ontbrak de Schot vanwege een opgelegde schorsing voor drie Europese toernooien. Vermeldenswaard is dat de broer van Justin Pipe onverwachts is komen te overlijden, maar The Force bevestigd heeft dat hij gewoon aan de Euro Champ 2013 zal deelnemen.

De European Championship wordt van 4 tot en met 7 juli in Meulheim, Duitsland gehouden. Het deelnemersveld wordt bepaald door de top 16 van de wereldranglijst, de beste acht ongeplaatste spelers van de Pro Tour Order of Merit, de beste zeven ongeplaatste spelers  van de European Order of Merit en de huidige nummer één van de Scandinavische Order of Merit, Jani Haavisto. De top acht van de wereldranglijst is geplaatst. Klik hier voor het speelschema. De European Championship zal op RTL7 worden uitgezonden. Het toernooi is ook via de RTL7 live stream te zien. Klik hier voor het uitzendschema.