Gary Anderson claimt triple Dutch en is weer oppermachtig PDC
PDC

Gary Anderson claimt triple Dutch en is weer oppermachtig

Gary Anderson claimt triple Dutch en is weer oppermachtig

Gary Anderson heeft de 19e Players Championship in Nuland op zijn naam geschreven en was in de finale met 6-2 een flinke maat te groot voor Colin Lloyd. Dit jaar is Anderson in Nuland eigenlijk een maat te groot voor iedereen, want dit was al de 3e keer dat de Schot de sterkste was in het Van der Valk hotel. Het is nog niet eerder voorgekomen dat 1 speler alle Players Championships in 1 jaar in Nuland wist te winnen. De Schot staat nu 3 uit 3.

Het 19e Players Championship van het jaar was alweer het 7e toernooi op het Europese vasteland na de toernooien in Halle, Wenen en Nuland. Tijdens dit weekend kunnen ook niet-UK spelers zonder ProTour Card tegen betaling van registratiegeld mee dingen naar een plaats in de top 4 van de European Order of Merit waarmee rechtstreekse plaatsing voor het PDC WK mogelijk is. Via die ranking wist Kim Huybrechts zich eerder dit jaar te plaatsen voor het EK met prachtige resultaten tot gevolg. In totaal deden 133 spelers een gooi naar de prijzenpot van £35,000,-.

Namens Nederland stonden o.a. Vincent van der Voort, Michael van Gerwen, Roland Scholten, Jelle Klaasen, Co Stompé, Mareno Michels, Remco van Eijden, Jerry Hendriks, Johnny Okken, Gino Vos, Dirk van Duijvenbode, Rico Dera en Erwin Renkema aan de start. Ook de bekende Belgen Kim Huybrechts, Kurt van de Rijk en Rocco Maes waren aanwezig in Nuland. Opvallende afwezigen waren deze keer Phil Taylor, Raymond van Barneveld, James Wade, Adrian Lewis, Terry Jenkins en Simon Whitlock.

Updates Nederlanders/Belgen 19e Players Championship Nuland

Update 12.55 uur: Johnny Okkken verliest in de voorronde van Gilbert van der Meijden met 6-5. Hetzelfde geldt voor Jerry Hendriks die er met een nederlaag van 3-6 meteen uit ligt tegen Jean-Marie Rubais. Ook Gino Vos en Kurt van de Rijk verliezen in deze ronde met 6-2 en 6-0 van respectievelijk Christian van Overdijk en Martino Tagliapietra.

Update 13.05 uur: Remco van Eijden wint zijn voorronde partij door Peter Wright met 6-3 te verslaan. Vinnie naar de tweede ronde door met 6-4 van Eduardo Lopez te winnen. Dirk van Duijvenbode kon niet ´stunten´ tegen Gary Anderson en wist in zijn eerste ronde partij geen leg te winnen.

Update 13.15 uur: Andries Sterk en Danny Schellekens hebben beide de tweede ronde niet kunnen bereiken. Kevin Painter was met 6-1 Andries de baas en Danny Schellekens lag er met 6-2 meteen uit tegen Jamie Caven.

Update 13.30 uur: Mareno Michels in de tweede ronde door Boris Krcmar met 6-4 te verslaan. Co al in de eerste ronde eruit. Hij kon niet van Bobby Biemans winnen, die hem met 6-4 versloeg.

Update 13.35 uur: Michael van Gerwen is er al hel snel klaar mee vandaag. Hij verliest meteen zijn eerste ronde partij met 6-3 van Steve Hine. Wes Newton gunde Dirk Schenk geen leg in de eerste ronde door hem met 6-0 te verslaan. Kim Huybrechts wandelt de tweede ronde binnen door Barrie Bates van een plek in de volgende ronde af te houden met 6-1. Rico Dera verliest met 6-1 van de vaak in goed vorm zijnde vloerspeler Justin Pipe.

Update 13.50 uur: The Tripod weet een plek in de tweede ronde te bemachtigen door zijn tegenstander Dylan Duo met 6-2 te sterk af te zijn.

Update 14.00 uur: Erwin Renkema behaalt de tweede ronde nipt. Hij verslaat ´Smiffy´met 6-5.

Update 14.15 uur: Ook Jelle Klaasen strandt vandaag meteen in de eerste ronde. Hij kon niet van Tony Ayres winnen die hem met 6-4 versloeg.

Update 14.30 uur: Inmiddels ligt Jean-Marie Rubais er in de eerste ronde uit. Veijo Viinikka is hem met 6-1 de baas. Mareno kon in de tweede ronde niet winnen van Mark Walsh die hem met 6-2 van een plek in de derde ronde afhoudt. Remco van Eijden weet zijn tweede ronde partij ook te winnen. Hij is met 6-2 Alex Roy te sterk af. Kim Huybrechts wandelt ook de derde ronde binnen door zijn tegenstander Alan Tabern nipt te verslaan.

Update 14.45 uur: Voor Kurt van de Rijk was de tweede ronde vandaag het hoogst haalbare. Hij verliest zijn tweede ronde partij namelijk met 3-6 van Scott Rand.

Update 15.00 uur: Vinnie verder naar de derde ronde. Hij is Brian Woods met 6-2 te sterk af. Voor Roland Scholten is de tweede ronde helaas het eindstation. Hij kon slechts 1 leg winnen tegen Wayne Jones.

Update 15.15 uur: In de derde ronde geeft Kim Huybrechts het op. Hij kon tegen Colin Lloyd maar 2 legs winnen.

Update 15.35 uur: Het ´feestje´ van Remco van Eijden houdt in de derde ronde op. Darren Johnson is met 6-3 verantwoordelijk voor deze uitschakeling.

Update 15.40 uur: Helaas is Chizzy met 6-4 vandaag te sterk voor van der Voort en houdt de Nederlander van een plek af bij de laatste 16. Inmiddels is ook Gilbert van der Meijden uitgeschakeld in de tweede ronde. Hij verliest met 2-6 van Tony Ayres.

Update 15.50 uur: De laatste Nederlander die zijn pijlen liet spreken, Erwin Renkema heeft zich ook niet bij de laatste 16 kunnen voegen. Tegen Michael Mansell kon hij niet winnen en verliest met 2-6. Hiermee hebben wij geen Nederlanders meer in het toernooi.

Loting/Uitslagen Nederlanders en Belgen 19e Players Championship Nuland:
Vanaf de vierde ronde alle uitslagen.

Voorronde

Jean-Marie Rubais 6-3 Jerry Hendriks
Gilbert van der Meijden 6-5 Johnny Okken
Christian van Overdijk 6-2 Gino Vos
Kurt van de Rijk 6-0 Martino Tagliapietra

1e ronde

Bord 1
Gary Anderson (1) 6-0 Dirk van Duijvenbode
Veijo Viinikka 6-1 Jean-Marie Rubais

Bord 4
Justin Pipe (9) 6-1 Rico Dera
Roland Scholten 6-2
Dylan Duo

Bord 5
Mareno Michels 6-4 Boris Krcmar

Bord 6
Remco van Eijden 6-3 Peter Wright (12)
Bobby Biemans 6-4 Co Stompé (21)

Bord 7
Tony Ayres 6-4 Jelle Klaasen (29)
Gilbert Van der Meijden 6-4 Ryan Harrington

Bord 8
Erwin Renkema 6-5 Dennis Smith (20)

Bord 9
Wes Newton (2) 6-0 Dirk Schenk
Bernd Roith 6-4 Christian van Overdijk

Bord 10
Alan Tabern (15) 6-2 Wilfried Hoberg
Kim Huybrechts 6-1 Barrie Bates
Colin Lloyd (18) 6-0 Niels-Jan Stuiver

Bord 11
Vincent van der Voort (7) 6-4 Eduardo Lopes Sales
Brian Woods 6-1 Rocco Maes

Bord 13
Jamie Caven (6) 6-2 Danny Schellekens
John Henderson (27) 6-4 Wichard Knoops

Bord 14
Kevin Painter (11) 6-1 Andries Sterk
Mark Hylton (22) 6-1 Ruzdya Hopic

Bord 15
Steve Hine 6-3 Michael van Gerwen
Kurt van de Rijk 6-1 Steve Grubb

2e ronde
Wayne Jones 6-1 Roland Scholten
Mark Walsh 6-2 Mareno Michels
Remco van Eijden 6-2 Alex Roy
Tony Ayres 6-2 Gilbert van der Meijden
Kim Huybrechts 6-5 Alan Tabern
Vincent van der Voort 6-2 Brian Woods
Scott Rand 6-3 Kurt van de Rijk

3e ronde
Darren Johnson 6-3 Remco van Eijden
Michael Mansell 6-2 Erwin Renkema
Colin Lloyd 6-2 Kim Huybrechts
Dave Chisnall 6-4 Vincent van der Voort

Laatste 16
Gary Anderson 6-4 Colin Osborne
Mark Webster 6-4 Justin Pipe
Mark Walsh 6-4 Darren Johnson
Tony Ayres 6-4 Michael Mansell
Colin Lloyd 6-4 Wes Newton
Dave Chisnall 6-4 James Richardson
Brendan Dolan 6-4 Mark Dudbridge
Scott Rand 6-4 Richie Burnett

Kwartfinale
Gary Anderson 6-1 Mark Webster
Tony Ayres 6-5 Mark Walsh
Colin Lloyd 6-5 Dave Chisnall
Scott Rand 6-3 Brendan Dolan

Halve finale
Gary Anderson 6-0 Tony Ayres
Colin Lloyd 6-4 Brendan Dolan

Finale
Gary Anderson 6-2 Colin Lloyd

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws