Home PDC Ashton wint ook Women’s Series Event 2, Steenbergen Laatste 32

Ashton wint ook Women’s Series Event 2, Steenbergen Laatste 32

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2021, ALAXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 LISA ASHTON V ADAM HUNT LISA ASHTON IN ACTION

Lisa Ashton schreef het eerste Women’s Series Event van het jaar op haar naam. Ook op het tweede toernooi ging zij er met de titel vandoor. Ditmaal won de ontketende Ashton van Robyn Byrne en wel met 5-3.

PDC Women’s Series deed zaterdag de aftrap in de Barnsley Metrodome. Aan deze evenementen doen vele toppers onder de dames mee, zoals Trina Gulliver, Lisa Ashton, Fallon Sherrock, Lorraine Winstanley en de Nederlanders Aileen de Graaf, Priscilla Steenbergen, Lerena Rietbergen, Anneke Kuijten en Astrid Trouwborst.

Op Event 2 mocht Priscilla Steenbergen zich de beste Nederlandse noemen. Zij kwam tot de laatste 32, waar zij van de latere runner-up Robyn Byrne nipt (3-4) verloor. Astrid Trouwborst verloor bij de laatste 16 met 2-4 van Rhian Griffiths.  Aileen de Graaf en Lerena Rietbergen verloren in de eerste ronde met dezelfde cijfers van respectievelijk Steph Clarke en Mandy Smith. Anneke Kuijten kwam een ronde verder dan tijdens Event 1. Ze wist bij de laatste 64 echter geen leg te pakken tegen Lorraine Winstanley (4-0).

Er worden twaalf toernooien in het jaar gespeeld en er wordt een Order of Merit bijgehouden voor deze Women’s Series Events. Aan het eind verdienen de beste twee van deze ranglijst een ticket voor het PDC wereldkampioenschap en de Grand Slam Darts. De top acht kwalificeert zich voor de Women’s World Matchplay.