Ashton wint Women's Series Event 1, De Graaf beste Nederlandse PDC
PDC

Ashton wint Women's Series Event 1, De Graaf beste Nederlandse

Ashton wint Women's Series Event 1, De Graaf beste Nederlandse

PDC Women's Series deed zaterdag de aftrap in de Barnsley Metrodome. Aan deze evenementen doen vele toppers onder de dames mee, zoals Trina Gulliver, Lisa Ashton, Fallon Sherrock, Lorraine Winstanley en de Nederlanders Aileen de Graaf, Priscilla Steenbergen, Lerena Rietbergen, Anneke Kuijten en Astrid Trouwborst.

Aileen de Graaf werd de beste Nederlandse dame tijdens het eerste toernooi. Zij verloor in de kwartfinale met 2-4 van de latere winnares van Event 1 Lisa Ashton. De viervoudig BDO wereldkampioene versloeg Rhian Griffiths met 5-2 in de finale.

Lerena Rietbergen bereikte de laatste 16 waar zij met 3-4 verloor van Tracy North. Bij de top 32 kon Astrid Trouwborst geen leg winnen van Lisa Ashton. De Engelse was met 4-0 een maatje te groot. Ook Priscilla Steenbergen strandde bij de laatste 32, Tracy North wist ook in deze ronde van een Nederlander te winnen. Voor Anneke Kuijken was het in de eerste ronde cq bij de laatste 128 reeds voorbij.

Er worden twaalf toernooien in het jaar gespeeld en er wordt een Order of Merit bijgehouden voor deze Women's Series Events. Aan het eind verdienen de beste twee van deze ranglijst een ticket voor het PDC wereldkampioenschap en de Grand Slam Darts. De top acht kwalificeert zich voor de Women's World Matchplay.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws