Home PDC Avond 7 Premier League Vd Bergh wint en Van Gerwen pakt één...

Avond 7 Premier League Vd Bergh wint en Van Gerwen pakt één punt

UNIBET PREMIER LEAGUE 2021 NIGHT6 MARSHALL ARENA, MILTON KEYNES PIC;LAWRENCE LUSTIG GLEN DURRANT V MICHAEL VAN GERWEN MICHAEL VAN GERWEN IN ACTION

Na de zevende avond bezet Van Gerwen de derde plek op de Premier League ranking doordat hij één punt wist te pakken op de nummer zes Anderson. Tijdens de laatste tien ontmoetingen wist Anderson één duel te winnen, dit was notabene een Premier League avond in augustus van 2020. Over de afgelopen 12 maanden heeft van Gerwen een gemiddelde dat 3 punten hoger is dan dat van de Schot, in het klassement 180-scores doet Anderson het wat beter met 287 maximale scores tegen 284 van de Nederlander. Het gaat in darten om de finishes, Van Gerwen gooit met 41.15% bijna 6% hoger finish percentage dan zijn opponent. 

De Belg Dimitri van den Bergh ging het duel aan met Cross, de Belg wist in de laatste acht duels met Rob Cross slechts één duel te winnen. De Belg liet zien in een uitstekende vorm te steken, Cross moest toezien hoe Van den Bergh met 4-7 de winst op zijn naam schreef. Dit terwijl hij afgelopen week nog last kreeg van darteritus waar vanavond niets van te merken was. In negen ontmoetingen met Cross wist Van den Bergh met de overwinning van vandaag mee gerekend twee keer te winnen van Rob Cross. ‘op een of andere manier heb ik het altijd lastig tegen Cross. Het gaat super goed ik ben zo blij met de koppositie op de premier league ranking’ verklaarde Dimitri van den Bergh na afloop tegen RTL7.

Aspinall en Clayton deelden punten, in een snelle wedstrijd bleef de eindstand steken op 6-6. Jose de Sousa wist met 4-7 af te rekenen met teamgenoot Durrant die nog altijd in een mindere vorm steekt. Duzza klimt langzaam uit het dal maar heeft nog een lange weg te gaan. James Wade daarentegen zit in een stijgende lijn, The machine liet een gemiddelde van bijna 106 zien en won van de kleurrijke Peter Wright.

Onderaan dit artikel de actuele ranking stand na speelavond zeven.

De wedstrijd verslagen:
Glen Durrant (89.32) v Jose de Sousa (96.51) 4-7
De eerste zes legs weet Duzza mee te komen, de Brit gooit ook nog een 105-finish in leg drie maar loopt toch tegen de eerste break aan in leg zeven. De Portugees gooit een 11-darter voor de break sie hij ook weet te verzilveren. Durrant weet nog leg negen met een 87-finish te pakken waarna de koek op is. De Sousa pakt de tiende leg en weet opnieuw met een ijzersterke 11-darter de wedstrijd te winnen. Na afloop liet geëmotioneerd De Sousa weten enorm mee te leven met Durrant die enorm aan het vechten is om uit zijn dip te komen.

Rob Cross (99.95) v Dimitri Van den Bergh (101.17) 4-7
Met onder andere een 124-finish in leg zeven weet de Belg die sterk stond te spelen 2-6 voor te komen waardoor de wedstrijd gespeeld leek. De 30-jarige Voltage weet echter twee matchdarts af te straffen met een 97-finish. De Engelsman weet ook nog een 11-darter te gooien voor 4-6 waarna de 26-jarige The DreamMaker de wedstrijd in het slot gooit. Van Den Bergh gooide ruim 46% op de dubbel en weet de koppositie van de ranking te behouden.

Nathan Aspinall (95.44) v Jonny Clayton (99.5) 6-6
Aspinall weet meteen in de openingsfase Clayton te breaken waardoor hij 2-0 voor komt. Clayton breakt terug maar weet deze niet te verzilveren waardoor The Asp opnieuw breakt en zijn voorsprong weet te behouden. In leg acht weet Clayton met een 13-darter op gelijke hoogte te komen. Vervolgens blijven drie legs bij de speler die deze begint en mist Aspinall twee matchdarts waardoor Clayton er nog een gelijkspel uit weet te slepen. Aspinall wist de hoogste finish te noteren met een 124 in leg zes en Clayton noteerde een 121 in de leg ervoor.

Peter Wright (98.36) v James Wade (105.76) 4-7
Op een bord wat een mijnenveld leek na afloop van het duel tussen Wright en Wade wist The Machine er met de winst vandoor te gaan. Wade wist meteen te breaken met een 12-darter en de break te verzilveren. Peter Wright wist terug te vechten in de wedstrijd en zelfs op 4-3 voorsprong te komen waarna de inwoner van Aldershot vier legs op rij wist te winnen voor de volle twee punten. James Wade noteerde een gemiddelde van 105.76 met een finish percentage van 63.64%, de Premier League winnaar uit 2009 steekt in een prima vorm dit jaar.

Michael van Gerwen (98.25) v Gary Anderson (97.37) 6-6
Al laten de gemiddelden en finish percentages niet zien dat het een hoogstaande wedstrijd was zagen we een mooi duel. De Nederlander kwam 5-3 voor waarna Anderson terug wist te komen in de wedstrijd met twee legs winst. De laatste twee legs blijven bij de speler die begon waardoor de mannen punten moeten delen. Uiteindelijk is het een terechte uitslag gezien de mannen gelijkwaardig waren, sterke legs wisselde af met wat mindere legs in een snel tempo. “schouders eronder en morgen verder. Het was een spannende wedstrijd waarbij je geen fouten mag maken. Ik neem het mezelf kwalijk dat ik de dubbels niet goed raakte en niet de volle twee punten kon pakken. Overall een prima punt maar het moest wel beter” aldus Van Gerwen voor de camera van RTL.

Voor de Premier League organiseren we een Dartpoule waarbij je gratis kans maakt op leuke prijzen. Deelnemen kan via poules.com/dartfreakz of the Poules.com app.