Home PDC Van Duijvenbode, Van Barneveld en Noppert winnen ook hun derde duel, GSoD

Van Duijvenbode, Van Barneveld en Noppert winnen ook hun derde duel, GSoD

Taylor Lanning/PDC

De avond werd begonnen door Dirk van Duijvenbode die met 5-3 afrekende met de Czech Adam Gawlas. De Westlander is met deze overwinning eerste geworden in de groep. Ook de man uit de hofstad won, ditmaal versloeg Barney Evetts met 5-0. Van Barneveld is evenals Noppert groepswinnaar geworden. The Freeze speelde maandagavond tegen Mensur Suljovic  waarbij de beslissende negende leg de beslissing moest brengen voor Noppert.

Simon Whitlock versloeg Christian Perez en Gerwyn Price versloeg in een zeer spannende wedstrijd Dave Chisnall. Lisa Ashton maakte het erg lastig voor Joe Cullen die er uiteindelijk wel een overwinning uit wist te slepen. 

In de afsluitende wedstrijd leek de jonge Duitser voor een verassing te gaan zorgen, Martin Schindler miste vier wedstrijdpijlen om in Wolverhampton te blijven waarna Cross een goede leg gooide om naar de laatste 16 te gaan.

De wedstrijd verslagen:
Dirk van Duijvenbode (98.07) 5-3 Adam Gawlas (97.57)
De 20-jarige Flawlas maakte het de Nederlander lastig in de derde poule wedstrijd. Vijf breaks op rij vielen er in dit duel waarbij de Czech vrijuit kon gooien. Van Duijvenbode wist als eerste zijn eigen leg te behouden waarmee het 4-2 werd. Gawlas perst er vervolgens nog een 11-darter uit waarna de Westlander de wedstrijd naar zich toe trekt en groepswinnaar wordt.

Raymond van Barneveld (91.09) 5-0 Ted Evetts (82.43)
De 25-jarige Super Ted kreeg slechts drie pijlen op een dubbel welke doel miste. Raymond van Barneveld speelde goed, de man uit de hofstad gooide 126 uit nadat Evetts drie pijlen miste om de vijfde leg te pakken om de wedstrijd met 5-0 te beslissen. De Nederlander gooide de derde whitewash van deze Grand Slam.

Simon Whitlock (99.24) 5-3 Christian Perez (91.12)
De 40-jarige Perez uit de Filippijnen is er niet in geslaagd van Whitlock te winnen. Perez verloor drie wedstrijden en ligt er definitief uit. Whitlock is vrijwel zeker van de laatste 16. Whitlock zag met een 91-finish de Filippijn direct breaken en 2-0 maken. In leg vier weet de Aussie de wedstrijd te keren door met een 13-darter de re-break te gooien en daarna 3-3 te maken. Perez weet nog 4-3 te maken waarna Whitlock de wedstrijd beslist.

Danny Noppert (88.7) 5-4 Mensur Suljovic (86.16)
Een zenuwachtige wedstrijd voor de Fries. Noppert was de hele wedstrijd bezig om vier legs te pakken voor de poule winst. ‘Dit is niet mijn spel’ Noppert wil vrijuit kunnen gooien en niet op jacht naar vier legs.. Een 68-finish voor 4-4 bracht uiteindelijk de groepswinst voor de Nederlander. In leg vijf maakt Noppert de leg niet af waardoor de Oostenrijker kon breaken. The Freeze breekt direct terug maar Noppert komt niet los waarna beide heren elkaar nogmaals breaken. Een 15-darts leg met een 65-finish brengt de winst voor Danny Noppert.

Gerwyn Price (103.16) 5-4 Dave Chisnall (101.44)
Twee gemiste match darts komen Chizzy duur te staan. Met een 11-darter weet Price te breaken in de eerste leg. Chisnall weet een re-break te gooien met een 122-finish waarmee dit een spannend duel beloofde te worden. De mannen wisselen vervolgens goede legs met elkaar uit waarmee het 3-4 wordt en Dave Chisnall twee wedstrijd pijlen mist en Price profiteert voor 4-4. De nummer één van de wereld gooit de negende leg als een koning in 12-darts met een 87-finish voor de wedstrijd.

Joe Cullen (97.18) 5-3 Lisa Ashton (89.88)
Het was een zware wedstrijd voor Cullen, ‘het is erg lastig tegen een vrouw te spelen, althans dat is mijn mening’ liet Cullen weten. Lisa Ashton kwam meteen een break voor, het zou tot de zesde leg duren voordat Cullen met een 158-finish in 12-darts de re-break weet te forceren. Met een 17- en een 14-darter weet Cullen zich vervolgens te bevrijden van zijn tegenstander Ashton.

Michael Smith (104.93) 5-1 Ritchie Edhouse (87.48)
Met onder andere een 12- en een 13-darter kwam Edhouse in een razend tempo op 4-0 achterstand. Na twee gemiste matchdarts gooit Ritchie Edhouse 86 uit om een whitewash te voorkomen. In iets meer dan 7 minuten wint Bully Boy met 5-1 om groepswinnaar te worden.

Rob Cross (91.9) 5-4 Martin Schindler (90.35)
Met twee 13-darters wist Schindler 0-3 voor te komen waarna Cross 121 uitgooide in 12-darts voor 1-3. In de vijfde leg mist The wall zijn eerste dubbels, de Duitser was tot 3-1 foutloos op de buitenste ring. De zesde leg mag de Duitser vervolgens beginnen en tot grote vreugde weet hij 2-4 te maken. In de vijfde leg mist The wall zijn eerste dubbels, de Duitser was tot 3-1 foutloos op de buitenste ring. Schindler gooide zijn vierde 180-score op een belangrijk moment waarmee hij Voltage onder druk zet. De eerste matchdart vanaf 67 gaat er niet in voor de Duitser die vervolgens nog drie matchdarts mist en Cross 3-4 terugkomt. Voltage gooit vervolgens een sterke 13-darter en begint de alles beslissende leg. Schindler wist Cross onder druk te zetten, de Brit overleefde vier matchdarts maar weet op het juiste moment te pieken en het duel te winnen. De Duitser ligt eruit terwijl Cross door is naar de knock-out fase.