International Darts Open de Belgen winnen, Van Trijp verliest PDC
PDC

International Darts Open de Belgen winnen, Van Trijp verliest

International Darts Open de Belgen winnen, Van Trijp verliest

Alweer de tweede sessie van de eerste Eurotour in de Sachsenarena te Riesa. Vanmiddag een visitekaartje achter liet met een klinkende overwinning. Tijdens de avondsessie slechts één Nederlander aan de oche. In de laatste wedstrijd van de vrijdagavond kwam Danny van Trijp in actie tegen de Canadese The Silencer Jeff Smith. Van Trijp kwam terug van grootte achterstand maar wist zijn neus niet voorbij Smith te krijgen.

Eerder op de avond twee Belgen, Kim Huybrechts versloeg de Duitser Florian Hempel en meteen erna de 27-jarige The DreamMaker Van den Bergh die de 36-jarige Engelsman Martin Lukeman wist te verslaan met ruim 101 gemiddeld. .

De wedstrijdverslagen:
Lewy Williams (90.38) 6-4 Dennis Nilsson (82.45)
De wedstrijd bleef de eerste acht legs volledig in balans, in leg zeven gooide de Zweed een 104-finish voor de eigen leg. Leg negen bracht de break voor de Welshman die in 13-darts uitging en bepalend zou blijken. De 20-jarige Prince of Wales weet de break te verzilveren en daarmee de wedstrijd te winnen.

Mervyn King (84.42) 6-3 Janos Vegso (81.48)
De 55-jarige King liet zich volledig uit de wedstrijd halen door de gedragingen van de Hongaar Vegso. De 31-jarige Hongaar liep te kort langs de Brit terug waardoor King volledig van de kaart was.. János Végső uit Budapest kon hierdoor drie les pakken van de Brit, King klaarde wel de klus met onder andere een 105-finish in leg zeven van de wedstrijd.

Florian Hempel (85.46) 3-6 Kim Huybrechts (97.52)
In de derde leg weet de Duitser te breaken, de break weet de Antwerpenaar ongedaan te maken door een 11-darts re-break. Vervolgens weet Huybrechts 122 te finishen en de vijfde leg te pakken. De Belg weet vervolgens in de achtste leg wederom te breaken voor matchpoint, de 36-jarige Hurricane maakt het vervolgens af met een 14-darter.

Dimitri Van den Bergh (101.44) 6-2 Martin Lukeman (90.0)
Met een 11-darter in de openingsleg liet Van den Bergh zien dat het met de vorm wel goed zat. De 36-jarige Smash wist nog wel terug te breaken maar wist de Belg niet meer in te halen. Van den Bergh noteerde onder andere een 110- en een 120-finish en wist met een gemiddelde van ruim boven de 101 de Engelsman de baas te zijn. Lukeman kwam in Duitsland niet verder dan twee legs.

Rob Cross (88.49) 1-6 Krzysztof Kciuk (92.04)
Voltage gaf vandaag niet thuis, problemen op de dubbel en te weinig triples zijn de ingrediënten van een verlies potje. De 41-jarige Pool Kciuk wist met degelijk spel leg naar leg naar zich toe te trekken waardoor The Thumb er met de winst vandoor ging.

Gabriel Clemens (89.67) 3-6 Nico Kurz (87.69)
De eerste vijf legs gaan met de darts mee, de 25-jarige Kurz is de eerste die breakt nadat Clemens er een rommeltje van maakt. Het is vervolgens stuivertje wisselen omdat Clemens nu weet te breaken. De achtste leg waar beide het niet weten af te maken gaat in 26-darts via dubbel één naar Kurz. De negende leg weet Nico Kurz vervolgens in 12-darts naar zich toe te trekken om er nog enigszins vertrouwen aan deze wedstrijd over te houden voor de volgende ronde.

Simon Whitlock (95.94) 6-0 Dragutin Horvat (75.97)
Whitlock heeft voor een white wash gezorgd of zorgde Horvat hiervoor? De 46-jarige Kroatische Duitser gaf vandaag totaal niet thuis. Slechts een enkele dart krijg Horvat op de dubbel, het merendeel avn de legs stond Horvat mijlenver wachter Whitlock doe met 6-0 door is naar zaterdag.

Danny van Trijp (83.58) 4-6 Jeff Smith (87.09)
De Brabander Van Trijp weet in 14-darts de eerste ;leg te pakken maat moet vervolgens toekijken hoe de Canadees Smith snel wegloopt bij de 25-jarige Nederlander. Met een 88-finish weet Van Trijp de zevende leg te pakken nadat hij 1-5 achter kwam. Met hier en daar een beetje geluk weet Van Trijp zich vast te bijten in de wedstrijd en komt hij tot 4-5 terug. Leg tien mag Smith beginnen die 74 uitgooit voor de winst.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws