Home PDC Bahrain Darts Masters donderdag: Barney naar kwartfinale

Bahrain Darts Masters donderdag: Barney naar kwartfinale

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2022 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC: CHRISTOPHER DEAN ROUND 1 RAYMOND VAN BARNEVELD v LOURENCE ILAGAN

Vanaf 17:00 uur Nederlandse tijd ging de Bahrain Darts Masters op donderdag van start. De lokale spelers hadden zoals zo vaak niet heel veel in te brengen al was Alain Abiabi de uitzondering in zijn duel tegen Dimitri van den Bergh. Hij wist er namelijk een beslissende laatste leg uit te slepen die vervolgens wel verloren ging.

Van Barneveld won met 6-2 van Yuki Yamada en een ander duel waar velen naar uitkeken eindigde in 6-2 voor Gerwyn Price tegen Paul Lim.

Bahrain Darts Masters
Donderdag 12 januari (vanaf 17:00 uur NL tijd)

Dimitri Van den Bergh 6-5 Alain Abiabi
De eerste partij van de dag werd er meteen één die spannend werd. Abiabi kon de Belg goed bijbenen en wist 4 matchdarts te overleven en kreeg er zelfs ook zelf 1 bij een stand van 5-5. De dubbel 20 werd echter gemist vanaf 116 en toen sloeg Van den Bergh met zijn laatste pijl toe.

Rob Cross 6-2 Nitin Kumar
De tweede partij was een stuk minder spannend. Nitin Kumar kon slechts 2 legs afsnoepen van Rob Cross en ging dus met 6-2 ten onder tegen Voltage.

Luke Humphries 6-3 Man Lok Leung
Lok Leung wist goed bij te blijven in het begin van de partij maar daarna was het toch Humphries die gas bij gaf en met 6-3 de winst opeiste.

Gerwyn Price 6-2 Paul Lim
Ook in dit duel was het de topspeler van de PDC die de sterkste bleek. Paul Lim leek nog er even een wedstrijd van te kunnen maken maar op het moment dat Price er een tandje bij zette was de partij snel voorbij.

Peter Wright 6-3 Toru Suzuki
Suzuki kwam in dit duel nog op een 2-1 voorsprong maar toch mocht het niet baten voor hem. Peter Wright wist van de 6 daaropvolgende legs er namelijk 5 te winnen en daarmee was Snakebite alsnog vrij eenvoudig door naar de volgende ronde.

Michael Smith 6-1 Abdulnasser Yusuf
BullyBoy werd voor bij zijn opkomst van dit duel voor het eerst aangekondigd als de regerend wereldkampioen. Abdulnasser Yusuf was de eerste speler die tegen hem mocht aanleggen en de 62-jarige wist zowaar nog een leg af te snoepen ook. Met 6-1 won Smith deze partij.

Raymond van Barneveld 6-2 Yuki Yamada
Van Barneveld werd tot verrassing van velen inclusief hij zelf uitgenodigd voor dit World Series of Darts toernooi en mocht aanleggen tegen Yamada. Gisteren was het 25 jaar geleden dat Barney zijn eerste wereldtitel won en dat hij het spelletje nog niet is verleerd bewees hij vandaag met een 6-2 winst.

Jonny Clayton 6-0 Basem Mahmood
De onervarenheid van Basem Mahmood kwam een aantal keer duidelijk boven toen hij steeds via de verkeerde kant terug bleef lopen. Clayton stoorde zich er echter weinig aan en wist met 6-0 een overtuigende overwinning te boeken.