Home PDC Barnsley: de strijd om de tickets voor het PDC WK Dames

Barnsley: de strijd om de tickets voor het PDC WK Dames

11

Vandaag is de macht aan de vrouwen in Barnsley. De 32 beste dames gaan de strijd aan om een plaats te bemachtigen in de finale van het PDC Unicorn WK voor dames. Voor de eerste editie waarvan het prijzengeld in totaal £30.000 bedraagt, zijn de deelneemsters geplaatst via kwalificaties binnen de UK via de Rileys Darts Zones toernooien en via internationale kwalificatietoernooien.

De dames zullen Anastasia Dobromyslova gaan vergezellen. Zij is de enige deelneemster uit het PDC circuit. Deta Hedman is een van de speelsters die in het verleden ook uitkwam in het PDC circuit en in 2005 zelfs door wist te dringen tot de laatste 4 van de UK Open. Momenteel staat Hedman 1e op de WDF ranglijst.

De Russische Irina Armstrong, Tricia Wright en de Amerikaanse Stacy Bromberg zijn samen met Deta Hedman top 10 speelsters. De Canadese nr. 1 Cindy Pardy en de Duitse sterspeelster Stefanie Luck bevinden zich ook onder de 11 gekwalificeerden, samen met de Australische Lavinia Hoog en de Japanse Kazumi Nakagawa. Onder de 20 gekwalificeerden via Rileys bevinden zich onder andere Emma Pearce, zij is de zus van PDC speler Andy Pearce en Sue Cusick, waarvan haar man in het verleden ook aan het PDC circuit heeft meegedaan.

Om 16.00 uur wordt de loting verricht en om 17.00 beginnen de wedstrijden. De wedstrijden worden gespeeld over best of seven. We houden jullie natuurlijk de hele dag op de hoogte betreft de loting en de uitslagen. Ondanks dat er geen geplaatste speelsters zijn wordt er bij de loting rekening gehouden met de goede resultaten van 8 speelsters. Zij spelen op 1 van de 8 borden en daartegen worden de overige deelneemsters geloot. De speelsters zijn: Anastasia Dobromyslova, Stacy Bromberg, Denise Cassidy, Stefanie Luck, Cindy Pardy, Clare Bywaters, Deta Hedman en Tricia Wright.

Op zaterdag worden de wedstrijden tot de laatste 2 gespeeld. Deze 2 dames zullen op zaterdag 25 juli live de finale spelen, voorafgaand aan de World Matchplay finale in Blackpool. Daarnaast krijgen de finalisten ook een uitnodiging voor de Grand Slam of Darts en een PDC ProTourCard voor 2011 en 2012, naast een sponsorcontract met Rileys.

Prijzengeld:

Winnaar: £ 10.000
Runner-Up: £ 5.000
Halve finale: £ 2.500 per persoon
Kwartfinale: £ 1.250 per persoon
Laatste 16: £ 625 per persoon