Home PDC Barnsley Zondag: Ronnie Baxter pakt de titel in stijl

Barnsley Zondag: Ronnie Baxter pakt de titel in stijl

Ronnie Baxter heeft de tweede dagzege in Barnsley op zijn naam weten te schrijven. ‘The Rocket’ deed dit in stijl, hij versloeg in de finale Denis Ovens met 6-5. Eerder op de dag wist Baxter te winnen van een aantal indrukwekkende namen. Zo was hij in de halve finale met maar liefst 6-0 te sterk voor Adrian Lewis. Verder wist hij te winnen van Dennis Priestley (6-5), Simon Whitlock (6-2), Mark Dudbridge (6-5), Michael Smith (6-1) en Par Riihonen (6-1). De Runner-up Denis Ovens was ook fantastisch bezig vandaag. Hij wist op weg naar de finale te winnen van Mark Walsh, Andy Hamilton, Wes Newton, John Part, Nigel Heydon en Anastasia Dobromyslova.

In de finale tussen beide heren nam Ovens al snel een 2-0 voorsprong, Dit kwam mede doordat ‘The Rocket’ zijn dubbel niet wist te raken in de 1e leg. Baxter kwam hierna ijzersterk terug, hij finishde 143 om ook zijn 1e leg te pakken. Hij bracht daarna via dubbel vijf de stand weer in evenwicht om hierna een schitterende 170 check-out te produceren. Hij ging hierna sterk door en wist uit te lopen naar 4-2 en 5-2 om zo op één leg van de overwinning te komen. Een misser op de dubbel in de 8e leg gaf Ovens de kans om in de wedstrijd te blijven, ‘The Heat’ greep zijn kans en wist daarna zelfs terug te komen naar 5-4, wederom door missers van Baxter op de dubbel. Met een 72 check-out bracht Ovens de stand naar 5-5 om zo een beslissende leg af te dwingen. Deze beslissende leg mocht Baxter beginnen, hij deed dit overtuigend en pakte met een 11-darter zijn 1e toernooizege van 2010.

Verder deden ook Mark Walsh en Adrian Lewis goede zaken, beiden wisten het te schoppen tot de halve finale. Ze mogen daardoor 1.500 pond bijschrijven. Verrassingen waren er vandaag ook een aantal, zo wist Justin Pipe wederom ver te komen. Deze keer kwam Pipe tot de laatste zestien waar hij zijn meerdere moest erkennen in Dennis Priestley. Aangezien Pipe gisteren ook al de halve finale wist te bereiken kan hij terug kijken op een uitstekend weekend. In de 1e ronde wist Jarkko Komula verrassend te winnen van Terry Jenkins. Verder gingen ook Mervyn King, Kevin Painter en Wayne Jones verrassend genoeg in de 1e ronde eruit. Chris Mason zou vandaag ook mee doen, maar heeft zich teruggetrokken uit het toernooi. Dit kwam Nigel Heydon goed uit aangezien hij daardoor automatisch door mocht naar de 2e ronde.

Beste Nederlanders vandaag waren Roland Scholten en Vincent van der Voort. Beide wisten het tot de laatste zestien te schoppen. Mark Walsh was hier te sterk voor Roland Scholten. De Nederlander had eerder nog wel gewonnen van Jelle Klaasen in de 3e ronde. Voor Vincent van der Voort was Steve Brown verrassend genoeg met 6-1 te sterk bij de laatste zestien. Scholten en Vd Voort mogen met de mooie prestatie beide 500 pond bijschrijven. Voor Co Stompe was het net als voor Jelle Klaasen over in de 3e ronde, ‘The Matchstick’ kwam met 6-4 te kort tegen Wes Newton. Mareno Michels wist vandaag tot de 2e ronde te komen nadat hij in de 1e ronde gewonnen had van landgenoot Michael van Gerwen.  

1e Ronde
Michael van Gerwen – Mareno Michels 3-6
Jelle Klaasen – Harry Robinson 6-2
Co Stompe – Trevor Frost 6-0
Roland Scholten – Anton Liscsey 6-1
Vincent van der Voort – Dave Ladley 6-1

2e Ronde
Co Stompe – Steve Musson 6-2
Vincent van der Voort – Alex Roy 6-1
Roland Scholten – Kevin McDine 6-5
Mareno Michels – Kirk Shepherd 3-6
Jelle Klaasen – Mark Hylton 6-3

3e Ronde
Co Stompe – Wes Newton 4-6
Denis Ovens – John Part 6-3 
Andy Hamilton – Dave Smith 6-1
Andy Jenkins – Brendan Dolan 6-2
Mark Walsh – Kirk Shepherd 6-4
Roland Scholten – Jelle Klaasen 6-5
Gary Welding – Steve Brown 3-6
Vincent van der Voort – Robert Thornton 6-4
Simon Whitlock – Steve Hine 6-4
Ronnie Baxter – Mark Dudbridge 6-5
Steve Farmer – Justin Pipe 2-6
Jamie Caven – Dennis Priestley
Gary Anderson – Peter Wright 6-5
Tony Ayres – Alan Tabern 4-6
Adrian Lewis – Tony Eccles 6-2
Joe Cullen – Stephen Hardy 6-3
(Verliezers £300)

4e Ronde
Wes Newton – Denis Ovens 2-6
Andy Hamilton – Andy Jenkins 6-0
Mark Walsh – Roland Scholten 6-3
Vincent van der Voort – Steve Brown 1-6
Simon Whitlock – Ronnie Baxter 2-6
Justin Pipe – Dennis Priestley 5-6
Gary Anderson – Alan Tabern 5-6
Adrian Lewis – Joe Cullen 6-2
(Verliezers £500) 

Kwartfinales
Denis Ovens – Andy Hamilton 6-5
Mark Walsh – Steve Brown 6-0
Ronnie Baxter – Dennis Priestley 6-5
Alan Tabern – Adrian Lewis 5-6
(Verliezers £1.000)

Halve Finale
Denis Ovens – Mark Walsh 6-3
Ronnie Baxter – Adrian Lewis 6-0
(Verliezers £1.500)

Finale
Ronnie Baxter – Denis Ovens 6-5
(Winnaar £6.000)
(Runner-up £3.000)