Baxter “Ik zal dit keer een 5-0 voorsprong moeten nemen” PDC
PDC

Baxter “Ik zal dit keer een 5-0 voorsprong moeten nemen”

Baxter “Ik zal dit keer een 5-0 voorsprong moeten nemen”

Ronnie Baxter is erop gebrand om Phil Taylor zijn eerste nederlaag te bezorgen in de Premier League. In een eerdere confrontatie nam Baxter een 4-0 voorsprong maar liet hij de wedstrijd alsnog door zijn handen glippen. Taylor wist een comeback te maken en de wedstrijd met 8-6 naar zijn hand te zetten. “Ik heb de wedstrijd achter me gelaten. Momenteel bezet ik een gedeelde tweede plaats en kijk ik uit naar de tweede confrontatie. Ik zal dit keer misschien een 5-0 voorsprong moeten nemen om te kijken of hij nog kan terugkomen. Alles zal ik eraan doen om een overwinning in de wacht te slepen,” aldus Ronnie Baxter.

Phil Taylor heeft al diverse keren tegenover Baxter gestaan en hij is onder de indruk van zijn tegenstander van morgenavond. “Ronnie en ik zijn onze carrières rond dezelfde periode begonnen en hij is momenteel in de beste vorm dat ik van hem heb gezien. Als ik morgen niet mijn beste spel zal laten zien dan verslaat hij me. De vorige keer nam hij een 4-0 voorsprong en dat kan ik niet weer laten gebeuren. Ik ben dit seizoen een langzame starter en het kost me een paar legs om in mijn spel te komen. De omgeving is heel anders dan in de trainingsruimte, maar tot dusver ga ik daar redelijk mee om,” aldus Phil Taylor.

Morgenavond kan cruciaal worden voor een aantal spelers die nog hopen op een plaats bij de beste vier. Adrian Lewis en Simon Whitlock staan op een gedeelde vierde plaats met ieder 7 punten. Ze zullen het gaan opnemen tegen Raymond van Barneveld en Terry Jenkins die momenteel de twee laatste posities bezetten. Lewis wist in de eerdere confrontatie de Nederlander met 8-3 van het bord te vegen en noteerde daarbij een gemiddelde van boven de 105. Vorige week boekte Lewis een overwinning op de regerend kampioen, James Wade. “Het was belangrijk dat ik vorige week won. Als ik dit kan doorzetten met nog een paar overwinningen maak ik een goede kans om me te plaatsen voor de Play-offs. Ik weet dat ik mijn dubbels moet raken tegen Raymond en ik mag hem geen kansen geven,” aldus Adrian Lewis.

De laatste wedstrijd van de avond zal worden gespeeld tussen Mervyn King en James Wade. Vorig seizoen boekte King twee ruime overwinningen op de latere winnaar James Wade. “Ik deed het vorig seizoen goed tegen hem en ook dit jaar ben ik met een overwinning op hem begonnen. Hopelijk kan ik dat voortzetten. James heeft niet zijn beste spel laten zien dit seizoen en het is niet de James Wade die we kennen. Hopelijk kan hij zijn vorm van vorig seizoen weer herpakken, maar dan wel na onze wedstrijd van morgenavond. Ik hoop dat we er een mooie pot van kunnen maken en dat ik een overwinning kan boeken” aldus Mervyn King.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws