Home PDC Bekende Duitse gezichten grijpen tickets voor 2e European Tour

Bekende Duitse gezichten grijpen tickets voor 2e European Tour

2012pdceuq2nat

Het zijn vooral de bekende Duitse gezichten die de 4 tickets grepen bij de nationale qualifier in Keulen. Bij iedere European Tour zijn er 4 nationale startbewijzen, 8 Europese startbewijzen en 20 startbewijzen voor spelers uit de UK te verdienen, naast de geplaatste top 32 van de PDC. 

Bij de qualifier voor de 2e European Tour stonden veel bekende Duitse gezichten aan de start en in totaal 18 deelnemers moesten zich door dat sterke deelnemersveld knokken om 1 van de 4 startbewijzen te bemachtigen. Dat leverde meteen een opvallend slachtoffer op en dat was Jyhan Artut. Artut viel in de laatste wedstrijd om het ticket af en zag Michael Rosenauer er met een 6-3 overwinning met het ticket vandoor gaan. Opvallend genoeg staat Artut vandaag niet aan de start bij de Europese qualifier om alsnog plaatsing af te dwingen voor Berlijn. Bij de 1e European qualifier was Artut er wel bij.

Uiteindelijk wisten Andree Welge, Kevin Münch, Michael Rosenauer en Bernd Roith zich te plaatsen voor de 2e European Tour die van 22-24 juni gehouden zal worden in het Temprodome in Berlijn. Alle uitslagen zijn onder dit artikel te vinden en een apart artikel over de 2e Europese qualifier van vandaag is hier te vinden. Dartfreakz zal jullie gedurende de dag op de hoogte houden van alle ontwikkelingen van de Nederlanders en Belgen in Keulen.

Uitslagen Nationale Qualifier 2:

Voorronde:

Alexander Tauber 6-2 Michael Hurtz
Karsten Kornath 6-5 Klaus Roger Kraske

1e ronde:

Andree Welge 6-0 Andy Kröckel
Matheaus Ziolkowski 6-0 Michael Uxa
Maik Langendorf 6-3 Seyfettin Erdal
Kevin Münch 6-1 Alexander Tauber
Bernd Roith 6-1 Sven Mehl
Thomas Seyler 6-0 Dennis Pullawa
Jyhan Artut 6-0 Markus Koehler
Michael Rosenauer 6-0 Karsten Kornath

2e ronde:

Andree Welge 6-2 Matheus Ziolkowski
Kevin Münch 6-2 Maik Langendorf
Bernd Roith 6-1 Tomas Seyler
Michael Rosenauer 6-3 Jyhan Artut

Geplaatste spelers:

Andree Welge
Kevin Münch
Bernd Roith
Michael Rosenauer