Home PDC Belangrijk weekend voor Van der Voort en Plaisier in Gibraltar

Belangrijk weekend voor Van der Voort en Plaisier in Gibraltar

BETFRED WORLD MATCHPLAY 2021 WINTER GARDENS, BLACKPOOL, PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 DAVE CHISNALL V VINCENT VAN DER VOORT VINCENT VAN DER VOORT

Met de laatste Eurotour dit weekend het Gibraltar Darts Trophy wordt het deelnemersveld aan het Cazoo European Championship ook definitief. De top 32 van de European order of Merit plaatst zich voor dit TV toernooi wat gehouden wordt in Dortmund van 27 tm 30 oktober aanstaande.

Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en de Belg Dimitri van den Bergh staan in de top 12 en hoeven zich geen zorgen te maken. Vincent van der Voort bungelt onderaan op plek 32 van de ranglijst waardoor voor de Noord-Hollander de Gibraltar Darts Trophy bepalend zal zijn. Van der Voort staat op 12500 pond en buiten de top 32 vinden we Wesley Plaisier die zich ook voor Gibraltar heeft geplaatst. De Nederlander staat op 11000 pond waardoor Plaisier ook nog in de race is voor een startbewijs voor het European Championship. Temeer gezien bijvoorbeeld James Wade (14500 pond), Krzysztof Ratajski (14000 pond) en Callan Rydz (13500 pond) zich niet wisten te plaatsen voor de laatste Eurotour.

In Gibraltar is er voor de winnaar 25000 pond te winnen, de runner-up 10000. Zo is er voor een plek bij de laatste 16 (plaatsing voor zondag) 3000 pond te winnen waardoor het voor de Nederlanders Van der Voort en Plaisier een spannend weekend wordt in de race om een startbewijs voor Dortmund.