Home PDC Belgian Darts Open: Dave Chisnall wint de finale van Gilding

Belgian Darts Open: Dave Chisnall wint de finale van Gilding

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2022 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND2 DAVE CHISNALL V MIKE DE DECKER DAVE CHISNALL IN ACTION

Het was een dartsavond op hoog niveau. Helaas geen Nederlandse of Belgische winnaar, maar wel een vooral mooie halve finale tussen Noppert en Chisnall. Hierin gooide de uiteindelijke winnaar een 9-darter. Bekijk hier de uitslagen van de wedstrijden.

De wedstrijden:
Kwartfinales:
Gilding – Schindler 6-2
Clayton – Clemens 6-5
De Sousa – Chisnall 2-6
Noppert – Lewis 6-3
Halve finales:
Gilding – Clayton 7-5
Noppert – Chisnall 4-7
Finale:
Gilding – Chisnall 6-8

De wedstrijdverslagen:

Finale:
Dave Chisnall (92.31) 8-6 Andrew Gilding (89.69)

Halve finales:
Andrew Gilding (97.87) 7-5 Jonny Clayton (97.49)
De eerste twee legs van de wedstrijd waren voor Clayton, dankzij een 117-finish kwam Gilding ook op het bord en wist hij Clayton te breaken. Het was het begin van een leuk duel, want Gilding kwam op voorsprong en deze voorsprong werd steeds groter. Bij een stand van 5-3 was hij al dicht bij de winst, maar toen maakte Clayton er 5-4 van. Gilding kwam hierna weer met 6-4 voor. Deze voorsprong van twee legs wist Gilding te behouden en dus gaan we hem in de finale zien.

Dave Chisnall (103.89) 7-4 Danny Noppert (99.60)
De wedstrijd begon met een 9-darter van de kant van Chisnall. Die daarmee ook nog eens gelijk breakte en de wedstrijd dus subliem begon. Ook de tweede leg was voor Chisnall. Hierna bleef de voorsprong erg lang voor Chisnall en moest Noppert in de achtervolging. Het verschil bleef echter wel twee legs: 4-2. Een 142-finish voor Noppert bracht hem weer een leg dichterbij de Engelsman. Maar het verschil over de hele wedstrijd bleef toch meestal twee legs in het voordeel van Chisnall. Een hoop missers van beide heren valt uiteindelijk positief uit voor de Engelsman die met 6-4 voor kwam. Met een 112-finish besliste Chisnall de wedstrijd.

Kwartfinales:
Andrew Gilding (87.41) 6-2 Martin Schindler (84.73)
Al vroeg in de wedstrijd nam Gilding afstand van Schindler, de Duitser kwam nog wel met 1-0 voor, maar hierna was Gilding een stuk sterker. Hij liep al snel uit naar 4-1 en voor hem was er dus geen vuiltje aan de lucht. Schindler pakte nog één leg tussendoor maar dit was niet genoeg, Gilding is door naar de halve finale.

Jonny Clayton (97.59) 6-5 Gabriel Clemens (96.46)
Clemens kwam met 2-0 voor, maar dit werd snel weer goedgemaakt door Clayton. Vanaf toen ging het eigenlijk alleen maar met de darts mee. Hierdoor werd het 5-5 en kwam er dus een laatste leg. In de beslissende leg mocht Clemens beginnen. Hij kwam als eerste op een finish, 116. Maar deze gooide hij niet en ondertussen had Clayton hem ingehaald en vanaf 64 faalde hij niet en sleepte hij de overwinning binnen.

Jose de Sousa (85.96) 2-6 Dave Chisnall (89.72)
Vanaf het begin al was Chisnall beter dan De Sousa. Een 114-finish van Chisnall bracht hem op een 4-1 voorsprong. De Sousa kwam er nog tussen door een leg te pakken, maar Chisnall was duidelijk te sterk voor hem. Bij een stand van 5-2 gooide Chizzy 110 uit om zo de winst te pakken. 

Danny Noppert (95.53) 6-3 Adrian Lewis (86.40)
De wedstrijd ging erg gelijkop en dus was er een 126 finish van Noppert nodig om Lewis te breaken en met 3-2 voor te komen. Maar de break pakte Lewis direct terug en dus had hij het initiatief weer, omdat hij aan de wedstrijd was begonnen. Maar Noppert toonde veerkracht en pakte dit initiatief direct terug met weer een break. En met een 136-finish wist hij de break dit keer wel te verzilveren: 5-3. Drie legs op rij bezorgde Noppert uiteindelijk de overwinning.