Home PDC Belgian Darts Open: Huybrechts en De Decker door in eigen land

Belgian Darts Open: Huybrechts en De Decker door in eigen land

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2022 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND2 KIM HUYBRECHTS V STEVE BEATON KIM HUYBRECHTS IN ACTION

De vrijdagavond was een avond om te genieten voor de Belgen. Vanrolleghem ging dan wel ten onder tegen King, maar kreeg het publiek wel op de banken. Verder schakelde De Decker landgenoot Mandiau uit en mag dus naar de volgende ronde. Ook Huybrechts won en mag dus door. Nederlander Vincent van der Voort verloor van Hughes met 3-6. De uitslagen en wedstrijdverslagen zijn hieronder te vinden:

De wedstrijden van vanavond:
Rusty-Jake Rodriguez – Jeff Smith 6-3
Bradley Brooks – Chris Dobey 6-5
Steve Beaton – Ross Smith 2-6
Vincent van der Voort – Jamie Hughes 3-6
Mervyn King – Wouter Vanrolleghem 6-3
Mike de Decker – Remo Mandieu 6-3
Steve West – Kim Huybrechts 4-6
Andrew Gilding – Simon Whitlock 6-5

Wedstrijdverslagen vrijdagavond:
Rusty-Jake Rodriguez (89.07) 6-3 Jeff Smith (91.10)
Rodriguez kwam erg snel op een ruime voorsprong met 3-0. Maar hierna kwam Smith ineens terug en begon de Canadees erg sterk te gooien. Hierna kwam Rodriguez weer op voorsprong en vanuit deze voorsprong pakte hij opnieuw drie legs op rij en dit was dus genoeg om Smith te verslaan

Bradley Brooks (82.27) 6-5 Chris Dobey (84.03)
Brooks kwam voor in het duel en wist deze voorsprong eigenlijk erg lang vast te houden en zelfs uit te bouwen tot twee legs verschil. Maar deze hield hij niet heel het duel vast, want Dobey kon terugkomen tot 4-4. Hierna kwam Brooks wel weer met 5-4 voor, maar werd het weer 5-5. In de laatste leg van het duel kwam Dobey weer niet op voorsprong en dus ging de winst naar Brooks.

Ross Smith (100.82) 6-2 Steve Beaton (85.90)
Smith begon erg goed aan het duel door de eerste leg te pakken, Beaton kwam hierna door zijn eigen leg te houden, maar een 12-darter en een 131-finish van Smith bracht hem weer op voorsprong. Door 94 uit te gooien kon Smith voor het eerst breaken en op 3-1 komen. Een goed spelende Smith maakte er ook 4-1 van, maar Beaton kon wel toch zijn eigen leg pakken door 100 uit te gooien. Maar dit bleek het laatste wapenfeit van hem, Smith won met 6-2.

Jamie Hughes (90.17) 6-3 Vincent van der Voort (93.36)
Het ging in dit duel lang met de darts mee. Dit betekende dat Hughes steeds op voorsprong kwam en dat Van der Voort in de achtervolging moest. De eerste break van de wedstrijd was van Hughes, die daarmee met 5-3 voor kwam en dus dicht bij de winst was. En deze winst kwam er ook voor Hughes: 6-3.

Mervyn King (88.69) 6-3 Wouter Vanrolleghem (75.72)
King was vanaf het begin heer en meester. Helaas haalde Vanrolleghem niet de scores die nodig waren om het King moeilijk te maken. Hierdoor kwam King al snel met 4-0 voor. Bij een stand van 5-0 kwam er dan eindelijk een mogelijkheid voor Vanrolleghem. Het publiek veerde op en gaf de Belg voldoende vertrouwen om zijn eerste leg van het duel te pakken, tot dolle vreugde van de aanwezige fans. Hij maakte het zelfs nog spectaculairder, door 100 uit te gooien maakte hij er 5-2 van en breakte hij King. Dit gaf hem overduidelijk vleugels want hij pakte ook de derde leg op rij, terwijl hij zelf steeds beter gooide en het niveau bij King wegzakte. Helaas bleek de leg hierna King toch te sterk en pakte de Engelsman de winst. Maar voor de Belgen en voor Vanrolleghem was het toch een mooie avond.

Mike de Decker (83.46) 6-3 Remo Mandiau (79.42)
De Decker bleek in het begin al wat sterker dan Mandiau. Zijn voorsprong was al snel 3-0. Bij een 4-0 voorsprong voor De Decker, kreeg ook Mandiau een leg op het bord. Hij maakte er 4-1 van na een aantal missers van De Decker. Hij kwam verder terug door er ook 4-2 van te maken. Mandiau kwam zelfs nog verder terug in de wedstrijd, terwijl hij scorend steeds beter gooide, maakte hij 4-3. Helaas zakte het hierna toch verder terug bij hem en pakte De Decker de laatste twee legs waardoor hij won.

Steve West (78.16) 4-6 Kim Huybrechts (82.41)
West pakte de eerste leg van het duel, waarna hij wel een paar minuten was om zijn gebroken pijl te herstellen. Hierna speelde Huybrechts een stuk sterker en pakte hij drie legs op rij en kwam dus met 3-1 voor. Maar West kwam ook weer helemaal terug tot 3-3. Het ging echt gelijk op in dit duel. Uiteindelijk was de winst wel voor Huybrechts, die in zijn eigen land dus naar de volgende ronde ging.

Simon Whitlock (92.60) 5-6 Andrew Gilding (99.81)
Gilding pakte direct de voorsprong en liet Whitlock in het begin niet in de wedstrijd komen. Maar Whitlock pakte drie legs in de tijd dat Gilding er maar één pakte. Hierdoor was de voorsprong voor Gilding er nog maar één. Met een 106-finish trok Whitlock het zelfs gelijk naar 4-4. De wedstrijd werd ook nog 5-5 en dus kwam er een beslissende leg. Hierin was Gilding sterker en dus pakte hij de winst.