Home PDC Simon Whitlock schrijft het Bobby Bourn Memorial PC op zijn naam

Simon Whitlock schrijft het Bobby Bourn Memorial PC op zijn naam

Simon Whitlock heeft vandaag het Bobby Bourn Memorial Players Championship op zijn naam weten te schrijven. Runner-up werd de Schot Gary Anderson. Whitlock versloeg vandaag o.a. Barrie Bates, Mark Walsh, Jelle Klaasen en Richie Burnett. Whitlock liet op de PDC site weten erg blij te zijn met de dagzege. “Het is een grote dag voor mij, misschien wel de beste ooit. Het is het beste wat ik ooit gespeeld heb voor een volledige dag. Om Mark Walsh in de halve finales te verslaan is al een prestatie op zich en in de finale had ik een beetje geluk dat Gary dubbels miste maar ik pakte mijn kansen en ben gelukkig met de overwinning,” aldus Simon Whitlock.

Colin Osborne en Mark Walsh deden ook beiden goede zaken door de halve finale te bereiken. Walsh deed dit door overwinningen op: Jason Clark, Andy Smith, Steve Hine, Dylan Duo en Steve Perkins. Osborne was te sterk voor o.a. Wayne Jones en Mark Dudbridge. Door het bereiken van de halve finale mogen beide heren 1.500 pond bijschrijven op hun rekening.

Beste Nederlanders waren Jelle Klaasen en Vincent van der Voort, beiden wisten een plaats bij de laatste zestien te bemachtigen. Jelle kwam hier te kort tegen latere winnaar Simon Whitlock, ‘The Wizard’ was met 6-2 te sterk voor ‘El Matador’. Voor Vincent van der Voort was Wayne Jones met 6-3 te sterk. In de 3e ronde was het over en uit voor Michael van Gerwen, hij moest er met 6-0 aan geloven tegen Andy Smith maar mag nog wel 300 pond mee naar huis nemen. Voor Co Stompé en Mareno Michels liep de dag uit op een teleurstelling, beiden kwamen niet verder dan de 1e ronde en ze hebben dan ook geen ponden overgehouden aan deze dag.

Ook voor een aantal hoog genoteerde spelers op de Order of Merit verliep het vandaag niet als ze gehoopt hadden. Zo vloog Kevin Painter er al in de 1e ronde uit tegen Stuart Dutton. Verder was het ook vroeg over voor Chris Mason en Robert Thornton, Mason verloor van Wes Newton en Thornton moest er aan geloven tegen Wayne Mardle.

Uitslagen Bobby Bourn Memorial Players Championship

Laatste 32
Mark Walsh – Steve Hine 6-3
Andy Smith – Michael van Gerwen 6-0
Andy Hutchings – Mark Frost 6-3
Jason Clark – Steve Beaton 6-2
Wes Newton – Mark Webster 6-5
Barrie bates – Gary Eastwood 6-2
Jelle Klaasen – Adrian Lewis 6-1
Simon Whitlock – Richie Burnett 6-1
Colin Osborne – Andy Relf 6-4
Mark Dudbridge – Paul Nicholson 6-1
Vincent van der Voort – Nick Fullwell 6-3
Wayne Jones – Justin Pipe 6-5
Gary Anderson  – Dennis Smith 6-1
Andy Hamilton – Brendan Dolan 6-5
Colin Lloyd – Steve Brown 6-1
Denis Ovens – Mark Cox 6-0
(Verliezers £300)

Laatste 16
Mark Walsh – Andy Smith 6-4
Jason Clark – Andy Hutchings 6-4
Barrie Bates – Wes Newton 6-2
Simon Whitlock – Jelle Klaasen 6-2
Colin Osborne – Mark Dudbridge 6-5
Wayne Jones – Vincent van der Voort 6-3
Gary Anderson – Andy Hamilton 6-3
Colin Lloyd – Denis Ovens 6-2
(Verliezers £500)

Kwartfinale
Mark Walsh – Jason Clark 6-2
Simon Whitlock – Barrie Bates 6-0
Colin Osborne – Wayne Jones 6-2
Gary Anderson – Colin Lloyd 6-3
(Verliezers £1.000)

Halve Finale
Simon Whitlock – Mark Walsh 6-2
Gary Anderson – Colin Osborne 6-5
(Verliezers £1.500)

Finale
Simon Whitlock – Gary Anderson 6-4
(Winnaar £6.000)
(Runner-up £3.000)

Verslag Finale
De 1e vier legs van de partij gingen allemaal met de darts mee waarna Gary Anderson de 1e break wist te pakken via een 13 darter, maar de Schot zag Whitlock met een 11 darter meteen weer langszij komen. Door het missen van dubbels in de 7e leg van Anderson kon Whitlock de break pakken doormiddel van een 112 check-out. Anderson herstelde zich goed en stelde met een 11 darter weer orde op zaken. Anderson kreeg genoeg kansen om uit te lopen naar 5-4 maar miste vier pijlen op de dubbel waardoor Whitlock er alsnog met de leg vandoorging. De Australier maakte het karwei hierna meteen af om zo de dagzege op te eisen.