Home PDC BSDO: Noppert en Cross uitgeschakeld, Dragt verrast en Van Duijvenbode wint van...

BSDO: Noppert en Cross uitgeschakeld, Dragt verrast en Van Duijvenbode wint van Veenstra

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2022 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND3 RYAN SEARLE V DANNY NOPPERT DANNY NOPPERT IN ACTION

De eerste Euro Tour van het seizoen 2023 bereikt dag twee op deze 25 februari. In deze Baltic Sea Darts Open stromen de geplaatste spelers in. Dit artikel zullen de eerste 8 geplaatste spelers in actie komen in de middagsessie. Hierin zien we 4 Nederlanders in actie én twee Belgen. 
De sessie begint met Mario vandenBogaerde die het zal opnemen tegen Ryan Searle. Vervolgens mag Martijn Dragt het podium betreden tegen Rob Cross. Vervolgens zal Dave Chisnall gaan spelen tegen Lewy Williams. Als vierde zien we dan Dancing Dimi aan de oche tegen Ritchie Edhouse. De tweede helft van de line-up begint met Joe Cullen tegen Arron Monk en daarna met Damon Heta tegen Bradley Brooks. Vervolgens ronden we de middagessie af met Nederlanders in de laatste twee wedstrijden. Danny Noppert neemt het op tegen Keegan Brown en daarna zien we het Nederlandse onderonsje tussen Dirk van Duijvenbode en Richard Veenstra.

Hieronder kunt u de wedstijden live volgen door middel van het live blog. Ook kunt u de wedstrijden live kijken via Viaplay. 

Ryan Searle (95,48) 6-1 Mario vandenBogaerde (90,19)
Beide heren begonnen matig aan de partij, waardoor Searle de eerste leg in 22 pijlen en de tweede leg via een break in 17 pijlen won. Met een 75-finish verzilverde Saerle de break voor de 3-0 stand. In de vierde leg kreeg VandenBogaerde een kans om op het scorebord te komen, maar miste deze. Hierdoor wist SDearle via dubbel 5 nog een break te plaatsen; 4-0. Dankzij een daaropvolgende 13-darter op dubbel 6 van de Engelsman kwam hij al snel op matchpoint. In de zesde leg miste Searle twee matchdarts, waarna Super Mario zichzelf op het scorebord zette via tops. Vervolgens maakte Searle het via tops af voor de 6-1 overwinning. 

Rob Cross (93,82) 5-6 Martijn Dragt (88,29)
Dragt wist de eerste leg te pakken met een 64-finish, waarna Cross datzelfde deed in de tweede leg. Vervolgens wist Dragt via dubbel 2 op 2-1 te komen, waarna hij zelfs een 14-darter gooide om via de break 3-1 voor te komen tegen de nummer 4 geplaatste Cross. Met een 16-darter brak Cross wel weer direct terug, waarna niet veel later de stand alweer gelijktrok met een 80-finish. Vervolgens kwam Dragt via dubbel 20 wel weer op voorsprong, mede door gemiste dubbel van Cross. In de achtste leg miste Cross de kans om weer gelijk te maken, waardoor Dragt via een break op matchpoint kwam; 5-3. Met een 116-finish in de 9e leg wist Cross zichzelf te redden en via dubbel 16 in de 10e leg forceerde Cross de decider. Daarin kreeg Martijn Dragt matchdarts vanaf dubbel 14 en gooide deze ook. Daarmee schakelde hij Voltage uit. 

Dave Chisnall (100,75) 6-2 Lewy Williams (94,93)
Met een 90-finish trapte Chisnall deze partij af, waarna ook Williams zijn eigen leg won in 13 darts. Met een 14-darter daaropvolgend wist Chisnall op 2-1 te komen in dit hoogstaande duel. In de vierde leg kon Williams dat niveau niet bijbenen en zag Chizzy dus een break plaatsen via dubbel 8. In de vijfde leg miste Chisnall veel darts op de dubbel om meteen al een genadeklap uit te delen. Williams brak terug met een 64-finish, waardoor hij weer helemaal terug in de partij zat. Echter, in de zesde leg wist Chisnall met een 72-finish wel weer een break te plaatsen. Chisnall bleef vervolgens veel dubbels missen, maar omdat hij scorend zoveel voorsprong had kon hij dat zichzelf veroorloven. Via uiteindelijk dubbel 3 kwam hij op 5-2 en niet veel later maakte Chisnall het af met een 11-darter. 

Dimitri van den Bergh (97,77) 6-3 Ritchie Edhouse (96,96)
De Engelsman begon dit duel tegen de Premier League speler en wist de eerste leg met een 100-finish te pakken. Met een 72-finish wist Van den Bergh vervolgens een 14-darter te gooien. Met een 11-darter wist Edhouse vervolgens weer op voorsprong te komen. In de vierde leg miste Edhouse een pijl voor een break, waarna het via dubbel 20 toch 2-2 werd. Beide heren gingen daarna op het hoge niveau verder en hielden steeds hun eigen legs. In de zevende leg wist Van den Bergh de eerste break van de partij te plaatsen via dubbel 16 en pakte daarmee zijn eerste voorsprong. Deze break verzilverde hij vervolgens om op matchpoint te komen. In de eerste kans wist The Dreammaker het meteen af te maken via dubbel 4. 

Joe Cullen (95,94) 6-4 Arron Monk (98,43)
Cullen begon dit duel, maar Monk kreeg direct darts omk te gaan breaken. Deze miste hij wel waardoor Cullen alsnog op 1-0 kwam. Ook in de tweede leg miste Monk dubbels, maar won de leg nu wel. Vervolgens kwam Cullen weer voor met een 15-darter, waarna Monk een 13-darter gooide om weer op 2-2 te komen. Ook de vijfde leg ging met de darts mee, waarna Cullen in de zesde leg een 164-finish produceerde met Monk op een dubbel. Monk trok zich er niets van aan en en gooide een knappe dubbel 9 voor de rebreak en gooide daarna een 11-darter voor de 4-4. Cullen wist daarna via dubbel 10 wel als eerst op vijf gewonnen legs te komen. In de 10e leg maakte Cullen een einde aan dit hoogstaande duel met een 12-darter.

Damon Heta (101,53) 6-2 Bradley Brooks (91,76)
De Australiër begon dit duel tegen de nog altijd jonge Brooks en wist de eerste leg te houden met een 110-finish. Daarna brak hij meteen naar 2-0 via dubbel 7 en ging meteen door om op 3-0 te komen. In de vierde leg kwam Brooks op het scorebord met een 110-finish, maar niet veel later herstelde Heta de voorsprong van drie legs. Met een 12-darter kwam Brooks wel terug tot 2-4, maar kon in de daaropvolgende leg niks betekenen. Heta kwam zo via dubbel 20 op 5-2. In de achtste leg maakte Heta het meteen af via een break en wist zo de finaledag te bereiken. 

Danny Noppert (89,78) 3-6 Keegan Brown (90,38)
Brown mocht dit voorlaatste duel van de middag beginnen, maar werd meteen in de eerste leg al gebroken door Noppert die een 93-finish gooide voor een 14-darter. Met een 64-finish wist Brown echter meteen weer terug te breaken. Met een 105-finish wist Noppert vervolgens een derde break oprij te verzorgen, die hem weer een voorsprong opleverde. Ook de vierde, vijfde leg en zesde leg gingen tegen de darts in, waarna Brown via dubbel 10 zijn eerste voorsprong pakte. In de achtste leg wist Brown de dubbel 8 te gooien om de break te verzilveren en om op matchpoint te komen tegen de geplaatste speler in Noppert. In de negende leg maakte Brown het af en schakelde dus Noppert uit, wat wel een verrassing genoemd mag worden. 

Dirk van Duijvenbode (88,36) 6-3 Richard Veenstra (87,55)
Dit Nederlandse onderonsje werd begonnen door Flyers. Via dubbel 19 wist Veenstra in 16 pijlen de eerste leg te houden en met een 80-finish in de daaropvolgende leg een break te plaatsen voor de 2-0. Met een 72-finish in de derde leg brak Aubergenius terug naar 1-2 en niet veel later maakte hij er ook 2-2 van in 13 darts. In een matige vijfde leg brak Van Duijvenbode op dubbel 5 naar zijn eerste voorsprong. Daarna won hij ook de vierde leg oprij op dubbel 20 in 19 pijlen. Met een 14-darter wist Veenstra daarna weer een leg te winnen om aan te haken bij Van Duijvenbode. The Titan kwam met legwinst, via uiteindelijk dubbel 1, in de achtste leg op matchpoint terecht. Hij maakte het in de daaropvolgende leg meteen af met een showfinish van tweemaal dubbel 19. 

Door: Marcel Bus