Home PDC Bunting wint achtste Dartslive softtip evenement, Lim weer op het WK

Bunting wint achtste Dartslive softtip evenement, Lim weer op het WK

Vandaag werd de achtste en laatste van de serie Dartslive softtip evenementen gespeeld. BDO speler Stephen Bunting heeft dit toernooi dat in Hong Kong werd gespeeld, gewonnen. Hiermee heeft Bunting zijn tweede softtip evenement naar zich toegetrokken. Op de derde editie was The Bullet ook de beste speler. Royden Lam die het kwalificatietoernooi voor Groot China won en zich hierdoor voor het Ladbrokes wereldkampioenschap 2014 plaatste, werd tweede.

De Dartslive Sofftip Organisatie is een partner van de PDC. Vanwege deze samenwerking ontvangt de winnaar van de softtip ranglijst een rechtstreekse ticket voor het PDC WK. Paul Lim eindigde als derde op dit achtste softtip evenement en werd de koploper op de softtip ranglijst. Hierdoor heeft hij recht op een plek op het komende wereldkampioenschap. Lim zal het podium in de Alexandra Palace voor het tweede jaar op rij betreden. Het vorig jaar stond de man uit Singapore na 10 jaar weer op PDC WK. Hij kwam de voorronde door, maar was in de eerste ronde – ondanks een prachtige 170 finish – kansloos tegen Michael van Gerwen. The Singapore Slinger zal op het komend wereldkampioen wederom in de voorronde van start gaan.

Lim heeft ruime ervaring op topniveau. Van 1997-2002 was hij deelnemer op het PDC wereldkampioenschap en betrad twaalf keer het Lakeside podium. Ook heeft hij in het verleden deelgenomen aan de World Matchplay, de World Grand Prix en de Las Vegas Desert Classic. Paul Lim staat vooral bekend om zijn beroemde 9-darter, die hij in 1990 in de tweede ronde van de Embassy gooide.