Home PDC Kist strandt in finale van PDC Challenge Tour 9 tegen Horvat

Kist strandt in finale van PDC Challenge Tour 9 tegen Horvat

2019-6-16 Nationale beker kampioenschappen 2018/2019 Christiaan Kist

Het Duitse Hildesheim staat dit lange weekend vijf dagen lang in het teken van darts. Op vrijdag en zaterdag worden er op beide dagen twee Challenge Tours per dag gespeeld. Zondag en maandag staat er beide dagen een Players Championship op het programma. Dinsdag worden de kwalificatietoernooien voor PDC-tourkaarthouders voor European Tour 7 & 8 gehouden. 

De PDC Challenge Tour tour is voor spelers, die PDC Q-School gegooid hebben, maar geen PDC-tourkaart bemachtigd hebben. Aan het eind van het jaar zal de top twee van de PDC Challenge Tour Order of Merit automatisch een PDC-tourkaart verdienen. Tevens wordt de PDC Challenge Tour Order of Merit gebruikt als reservelijst voor de Players Championship toernooien, oftewel als een of meerdere PDC-tourkaarthouders zich hiervoor afmelden krijgen de spelers die het hoogst op de PDC Challenge Tour staan hiervoor een uitnodiging. Zodoende heeft Chris Landman nog geen Players Championship gemist en ook Christian Kist zijn rentree op de PDC Pro Tour kunnen maken.

Berry van Peer won Challenge Tour 6 en zodoende deed de man uit Sprundel, die het weekend inging als nummer 10, goede zaken met het oog op de Challenge Tour Order of Merit. Berry begint de zaterdag immers als nummer twee. John Henderson won Challenge Tour 7 en gaat Challenge Tour 8 in als koploper op de Challenge Tour Order of Merit. Ron Meulenkamp duwde Berry van Peer door zijn zege op Challenge Tour 8 naar de derde plek op de Challenge Tour Order of Merit.

Dragutin Horvat voorkwam dat Christian Kist zijn tweede PDC Challenge Tour van dit jaar won. De Duitser zette verder onder andere Brett Claydon, Wesley Plaisier, John Henderson en Kenny Neyens opzij. The Lipstick was onder anderen Alex Spellman, Nico Plovier, Fallon Sherrock, Danny Lauby en David Evans de baas.

Wij plaatsen de uitslagen van de Nederlanders en Belgen bij de laatste 32 en vanaf de laatste 16 alle uitslagen.

PDC Challenge Tour 9
Laatste 32
Roy van de Griendt – James Richardson 2-5
Kenny Neyens – Berry van Peer 5-4
Dennie Olde Kalter – Jeroen Mioch 5-3
Wesley Plaisier – Dragutin Horvat 2-5
Chris Landman – Thomas Lovely 5-4
Ron Meulenkamp – Carl Sneyd 5-0
Christian Kist – Nico Plovier 5-2

Laatste 16
Kenny Neyens – James Richardson 5-4
Dennie Olde Kalter – Paulo Ferreira 5-4
John Henderson – James Hurrell 5-2
Dragutin Horvat – Cam Crabtree 5-3
Ron MeulenkampChris Landman 5-1
David Evans – Darryl Pilgrim 5-2
Danny Lauby – Jason Heaver 5-4
Christian Kist – Fallon Sherrock 5-3

Kwartfinale
Kenny NeyensDennie Olde Kalter 5-2
Dragutin Horvat – John Henderson 5-2
David Evans – Ron Meulenkamp 5-3
Christian Kist – Danny Lauby 5-4

Halve finale
Dragutin Horvat – Kenny Neyens 5-3
Christian Kist – David Evans 5-3

Uitslagen PDC Challenge Tour 9