Challenge Tour Order of Merit: Edhouse en Koltsov maken goede kans op deelname aan minstens 14 Players Championship toernooien PDC
PDC

Challenge Tour Order of Merit: Edhouse en Koltsov maken goede kans op deelname aan minstens 14 Players Championship toernooien

Challenge Tour Order of Merit: Edhouse en Koltsov maken goede kans op deelname aan minstens 14 Players Championship toernooien

Afgelopen weekend werden de eerste vier Challenge Tours van het jaar afgewerkt. Voor de Players Championship toernooien worden eventuele open plekken vanwege afmeldingen van tourkaarthouders opgevangen door de spelers die het hoogst staan op de Challenge Tour Order of Merit. De volgende Challenge Tours worden pas in mei gespeeld. In de tussentijd zijn er 14 Players Championship toernooien. Hierdoor hadden de spelers die tijdens Q-School naast een tourkaart grepen een uitgelezen kans om zich hoog op de reservelijst van bijna de helft van de Players Championship toernooien van 2019 te spelen.

Ritchie Edhouse deed dit het best met een overwinning op Challenge Tour 3, een kwartfinale op Challenge Tour 1, een plek bij de laatste 16 op Challenge Tour 4 en een plek bij de laatste 32 op Challenge Tour 2. Ook de Rus Boris Koltsov pakte deze kans met beide handen aan mede door zijn overwinning op Challenge Tour 4 en een plek bij de laatste 16 op Challenge Tour 2 vindt hij zichzelf terug op de tweede plek. Ook Stephen Burton wist een toernooi te winnen en eenmaal de laatste 16 te halen, aangezien hij het echter allebei op de eerste dag deed staat Koltsov boven hem, omdat hij het laatste toernooi meer geld gewonnen heeft.

Scott Taylor vindt zichzelf terug op plek 9. Andrew Gilding sluit de top 10 af. Andy Hamilton en Diogo Portela staan respectievelijk 12e en 13e. De Zweed Dennis Nilsson (17e) en Nieuw-Zeelander Darren Herewini (19e) staan ook nog in de top 20.

Voor de Nederlanders was het een teleurstellend weekend. Danny van Trijp, Jeffrey de Graaf en Wesley Plaisier staan gedeelde 21e met allemaal 400 pond en zijn de beste Nederlanders op de Challenge Tour Order of Merit na de eerste vier toernooien. De Belg Stefaan Deprez is met 300 pond en een gedeelde 32e plek de beste Belg.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws