Dave Chisnall voegt zich via groep 6 bij de winnaarsgroep op de CLD PDC
PDC

Dave Chisnall voegt zich via groep 6 bij de winnaarsgroep op de CLD

Vandaag kwamen de nieuwelingen , en in actie in groep zes op de Championship League Darts 2012 te Crondon Park GC in Essex. , debutant en finalist van groep drie , , UK Open 2012 winnaar en , die uit de voorgaande groep(en) kwamen.

Na deelname in vier groepen inclusief één verloren finale tegen Ronnie Baxter in groep drie, heeft debutant Dave Chisnall zich vandaag kunnen toevoegen bij de winnaarsgroep op 1 november. In de finale versloeg Chizzy de runner-up van groep vier Mark Walsh met 6-3. Eerder op de dag werd Walsh met dezelfde cijfers door Chizzy verslagen aan bord twee. In zijn vierde halve finale op dit toernooi was Dave met 6-1 te sterk voor Robert Thornton en goed voor een gemiddelde van 105.55. Chisnall voegt zich bij de eerdere winnaars Wes Newton, Justin Pipe, Ronnie Baxter, Phil Taylor en Simon Whitlock.

Voor Terry Jenkins is het avontuur op de Championship League Darts voorbij. Jenkins was de enige die op de eerste dag van het toernooi als top acht speler begon en nog in de groepsfase zat. Ondanks The Raging Bull de winnaarsgroep niet bereikte, wist hij zich steeds staande te houden. De Engelsman kon namelijk steeds naar de volgende groep doorstromen. Vandaag scheen de nummer tien van de wereld uitgeblust. Hij won slechts één partij en eindigde op de laatste plaats in de eindpoule. Ook voor John Part viel het doek op zijn eerste dag van het toernooi. De drievoudig wereldkampioen won slechts twee partijen en hoeft zich met zijn zevende positie in de eindpoule, niet meer te melden.

Jamie Caven, Robert Thornton, Mark Walsh, Colin Osborne en Paul Nicholson komen op dinsdag 30 oktober weer in actie in groep zeven. In deze groep verschijnt de kersverse World Grand Prix kampioen Michael van Gerwen ook aan de oche, samen met de runner-up van de Grand Prix 2011 Brendan Dolan en oud wereldkampioen Richie Burnett.

Het toernooi is live te zien via Livepdc.tv en via tal van bookmakers websites. Ook zijn scores te volgen via het live scorecenter van de PDC. Alle partijen worden gespeeld over best of 11 legs. Het prijzengeld in de groepsfase bedraagt £50,- per gewonnen leg en £100- per gewonnen leg in de playoffs.

Zie hieronder de uitslagen van de gespeelde partijen in groep zes en de eindpoule: