Home PDC CLOD dag 1 middag: Van Gerwen, Anderson, Wade en Taylor winnen

CLOD dag 1 middag: Van Gerwen, Anderson, Wade en Taylor winnen

Deze middag ging een nieuw PDC-toernooi van start, de Champions League of Darts. Alle informatie over dit toernooi is uitgebreid beschreven in dit artikel. Op zaterdagmiddag worden de wedstrijden gespeeld volgens onderstaand schema waarbij een A of B aantoont om welke poule het gaat.

In poule A zitten Phil Taylor, Peter Wright, Michael van Gerwen en Robert Thornton. Poule B zal een strijd worden tussen Gary Anderson, Michael Smith, Adrian Lewis en James Wade.

Unibet Champions League of Darts
Zaterdag 24 september
Middagsessie, eerste poulewedstrijden (b.o. 19 legs)
Gary Anderson (96,86) v Michael Smith (87,65) (B) 10-5 
De eerste twee legs van de Champions League of Darts zijn voor Anderson maar deze voorsprong zou vier legs later veranderen in een 3-3 tussenstand. De voorsprong overnemen lukt Smith echter niet en The Flying Scotsman loopt voor de onderbreking naar 5-3 en 6-4. Enige troost voor Smith is dat hij in de negende leg de eerste en tot dusver enige 180-er wist te gooien van dit nieuwe toernooi.

Na de onderbreking slaagt Anderson er opvallend genoeg niet in om een 180-er te gooien in deze partij maar wel weet hij de dubbels zonder moeite te vinden Smith wint nog wel één leg maar met 58.82% op de dubbels wint Anderson met 10-5 en wint daarmee de eerste partij van dit nieuw PDC-toernooi.

Adrian Lewis (97,48) v James Wade (103,49) (B) 3-10
De eerste leg gaat naar Wade waarna Lewis gelijk maakt, maar The Machine slaat terug met een 120-finish. De heren lopen uit naar 3-3 maar vanaf dat moment wordt het verschil gemaakt. Wade pakt leg na leg en loopt uit naar 6-3 waarna hij in de laatste leg voor de onderbreking mogelijk de genadeklap uitdeelt met een schitterende 161-finish voor 7-3.

Na de onderbreking bleek dat Lewis de 161-finish inderdaad niet meer te boven kon komen en drie legs op rij gingen er naar Wade die daarmee een overtuigende 10-3 overwinning boekte.

Phil Taylor (103,11) v Peter Wright (99,21) (A) 10-5
Wright heeft net voor aanvang van de partij pas besloten met welk set darts hij zou gaan starten. In de eerste leg lijkt er geen vuiltje aan de lucht en gooit hij de dubbels als eerste. Taylor slaat echter terug met een 125-finish en nadat hij ook de derde leg won, waarin beide heren nog openden met een maximale score, gooien de heren samen nog een prachtige leg waarbij een 177-score, een 180-score en nog een 180-score werd gegooid in één leg. Taylor pakt de leg en loopt uit naar 3-1 en gooit op dat moment ruim 118,00 gemiddeld. Wright pakt leg 5 waarna Taylor een 154-finish uit de hoge hoed tovert en er 4-2 van maakt. De heren delen de legs daarna waarna The Power nogmaals een sterke 100+finish gooit, dit keer een 122-finish voor een 6-3 voorsprong. Ook leg 10 gaat naar Taylor waarna de heren even van het podium af gaan.

Wright geeft nog niet op maar moet voorkomen dat Taylor 3 legs wint alvorens hij de achterstand weet goed te maken. De legs gaan echter tweemaal met de darts mee en dus lopen ze naar 8-4 en 9-5 waarna er geen houden meer aan was. Taylor wint met 10-5 door prachtige finishes en een gemiddelde van ruim 103,00.

Michael van Gerwen (97,30) v Robert Thornton (91,10) (A) 10-5 
De eerste leg is voor Thornton en Van Gerwen mist een 144-finish in de tweede leg, maar maakt wel 1-1. Hij pakt ook de voorsprong naar 2-1 waarna het weer 2-2 wordt. Maar de spanning is bij beide heren duidelijk zichtbaar al mist Thornton maar net een 158-finish. In leg 5 hebben ze grote moeite op de dubbels waarbij de Nederlander uiteindelijk de zenuwen als eerste onder controle heeft en de dubbel pakt. De nummer 1 van de wereld loopt naar 4-2 met een 90-finish op de bulls-eye en lijkt op een veilig voorsprong te staan. Thornton denkt daar anders over en komt terug tot 4-4 met o.a. een 113-finish. In de leg hierna, waarbij één van beiden de voorsprong weer pakt, kennen ze weer grote moeite met de dubbels. Via dubbel 3 is het raak voor Van Gerwen maar Thorn pakt leg 10 en dus gaan ze rusten met een 5-5 gelijke stand.

De eerste leg gaat met een 77-finish naar Van Gerwen die dit viert met een luide kreet. In tegenstelling tot de legs voor de pauze waarin het nek-aan-nek ging was het na de pauze een wereld van verschil. Alle legs werden gewonnen door de Nederlander en daarmee stelde hij zijn 36e overwinning op rij veilig.

Het toernooi wordt op televisie uitgezonden door afwisselend BBC 1 en BBC2. Zo start de middagsessie op BBC 1 rond 14:15 uur Nederlandse tijd en dient er om 17:30 uur overgeschakeld te worden naar BBC 2. De rest van het weekend zal de uitzending op BBC 2 worden voortgezet.