Home PDC Co Stompe: “Ik hoop dat ik de goede vorm kan vasthouden”

Co Stompe: “Ik hoop dat ik de goede vorm kan vasthouden”

Co_Stompe

In aanloop naar de World Matchplay heeft Co stompe op de PDC site laten weten dat hij graag de goede vorm wil doortrekken. De Nederlander won kort geleden een vloertoernooi in Las Vegas en wist gedurende het jaar verschillende sterke prestaties neer te zetten op de vloer. De Nederlander hoopt dit nu ook op de tv te kunnen laten zien. “In Las Vegas ging het allemaal super goed en daarvoor heb ik ook al een aantal keren lekker staan gooien,” zei de Nederlander. “Het was geweldig om James Wade in de finale te verslaan maar ik moet toegeven dat hij niet zijn beste spel speelde, toch ben ik niet minder blij met de overwinning.”

Stompe wist eerder ook al in Duitsland het German Darts Championship te winnen. “Het gaat nu erg op en neer met mijn vorm,” zei Stompe. “Het was geweldig om Phil Taylor in de finale te verslaan die dag. Verder wist ik twee keer de kwartfinale te bereiken van het PDC WK maar daar tegenover staan wel een aantal zwakkere periodes. Hoe dan ook denk ik dat ik nu op mijn weg terug ben en geef ik het een half jaar om te kijken waar ik dan sta. Misschien kan ik zelfs de Premier League bereiken als het even mee zit. De laatste tijd had ik ook erg veel aan mijn hoofd naast het darten. Dit ging lange tijd ten koste van mijn training maar de laatste tijd heb ik dit weer helemaal opgepakt.”

Ook liet de Nederlander weten dat zijn deelname aan de World Matchplay hem een enorme boost gaf. “Hier doe je het allemaal voor,” Zei de oranje klant. “Je oefent hier elke dag voor en als je het dan voor mekaar weet te krijgen om hier te staan dan is dat natuurlijk geweldig. Het publiek geeft me een geweldig gevoel zeker als ze helemaal los gaan er is op dat moment een geweldige sfeer aanwezig,” Aldus Co ‘The Machtstick’ Stompe.