Commotie rond "dubbel 12" tijdens partij  Taylor v Winstanley PDC
PDC

Commotie rond "dubbel 12" tijdens partij Taylor v Winstanley

Commotie rond "dubbel 12" tijdens partij  Taylor v Winstanley

Op onder andere de sociale netwerken deden geruchten de ronde over onsportiviteit van Phil Taylor tijdens zijn tweede ronde partij tegen Dean Winstanley op de afgelopen Gibraltar Darts Trophy. "De geruchten waren dat Taylor's dubbel 12 in leg vier niet raak geweest zou zijn, maar de caller Russ Bray toch 'game shot' had geroepen. Gespeculeerd werd dat de nummer één van de wereld gemerkt zou hebben dat zijn pijl niet in betreffende dubbel zat, maar dit niet aan de caller had gemeld".

Naar aanleiding van de commotie heeft de PDC het beeldmateriaal bekeken en gebleken is dat de pijl daadwerkelijk buiten de dubbel 12 was geland. Maar zowel Taylor als Bray waren zich hiervan niet bewust. Verder was Dean Winstanley niet verontrustend hierover.

PDC toernooidirecteur Tommy Cox bevestigt: 'Ik heb met zowel de spelers als de caller gesproken en Phil stelde voor de partij opnieuw te spelen. Maar volgens de regels was dit geen optie. Dean gaf aan dat hij zich bij deze gebeurtenis wil neerleggen en zich op zijn volgende toernooi wil concentreren. Ik wil het publiek geruststellen dat deze rechtvaardigheid, openheid en integriteit top prioriteiten zijn van de PDC en dit voorval een zeldzame fout is van een scheidsrechter'.

Hiermee is de zaak afgedaan.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws