Home PDC Czech Darts Open: Alle Nederlanders door, Lewis verrast Price, Justicia verslaat Clayton

Czech Darts Open: Alle Nederlanders door, Lewis verrast Price, Justicia verslaat Clayton

Deze avond stond de derde ronde van de Euro Tour 6 op het programma. In Tsjechië zagen we eerder al drie Nederlanders doorgaan en deze Nederlanders zagen we deze avond terug op het podium. In de tweede wedstrijd van de avond was het al de beurt aan één van deze mannen. Toen nam Vincent van der Voort het op tegen Martin Schindler. Deze wedstrijd werd gevolgd door Van Duijvenbode tegen Sedlacek. Van Gerwen zagen we later op de avond aantreden tegen Sedlak.

Hier zijn de wedstrijden van vanavond te volgen:

Zaterdagavond 14 mei (vanaf 19:00)
Adam Gawlas (88.20) 6-4 Damon Heta (90.25)
Het was geen hoogstaande wedstrijd tussen beide heren. Waar Heta een beetje tegenviel, gooide Gawlas erg degelijk en maakte hij zijn kansen af. Hierdoor wist hij verrassend te winnen voor eigen publiek en mag hij zich melden bij de laatste zestien.

Vincent van der Voort (99.45) 6-5 Martin Schindler (98.16)
De wedstrijd begon direct met een break van Schindler. Maar Van der Voort zette dit snel recht door de Duitser terug te breaken en hij hield zijn eigen leg wel, dankzij een 97-finish. En de leg die volgde was ook voor de Dutch Destroyer, die daarmee op 3-1 voor kwam. Maar deze voorsprong was maar van korte duur, want Schindler wist er 3-3 van te maken. Maar toch kwam Van der Voort toch weer op een voorsprong van twee legs: 5-3. Maar een knappe 121-finish van Schindler, liet de Nederlander toch weer zweten. Hij kwam zelfs tot 5-5 en daarom was er een beslissende leg nodig. En in deze leg gaf Van der Voort een koekje van eigen deeg tegen Schindler. Hij gooide 121 uit via triple 20, een enkele 11 en bulls-eye. De Dutch Destroyer zien we terug bij de laatste achtste finales.

Dirk van Duijvenbode (95.91) 6-3 Karel Sedlacek (90.16)
De eerste leg van Van Duijvenbode was prima, hij wist Sedlacek direct te breaken door 98 uit te gooien. Hij speelde erg goed en gooide bij een stand van 2-0 ook nog eens 130 uit en zo kwam hij op een 3-0 voorsprong door uitstekend te spelen. Maar Sedlacek kwam terug, de 3-1 kreeg hij bijna cadeau van Van Duijvenbode en hij kwam ook nog op 3-2 door 105 uit te gooien. Uiteindelijk wist de Nederlander toch wat afstand te nemen en op 5-3 voor te komen. Vanuit deze voorsprong kon hij de wedstrijd in het slot gooien en winnen.

Jonny Clayton (100.40) 6-5 Jose Justicia (98.01)
De wedstrijd ging erg gelijkop. Justicia was de eerste die op voorsprong kwam met 1-0, maar hierna pakte Clayton twee legs. Er was tot dan toe nog geen voorsprong van twee legs of meer geweest voor één van beiden. De eerste die dit wel lukte was Justicia, op een belangrijk moment, hij kwam op 5-3 voor. Maar deze voorsprong verdween als sneeuw voor de zon, Clayton kwam terug tot 5-5. Toch mocht dit niet baten, Justicia won en daarmee was de stunt compleet.

Michael van Gerwen (85.90) 6-2 Vitezslav Sedlak (76.57)
Over dit duel kunnen we vrij kort zijn. Michael van Gerwen liet zijn tegenstander geen enkele kans. Sedlak creerde geen kansen voor zichzelf doordat hij simpelweg te laag scoorde. Van Gerwen kon de wedstrijd ontspannen en rustig uitspelen. Alleen in de zesde leg, bij een stand van 5-0, leg kreeg Sedlak de kans om deze te pakken en dat deed hij dan ook, tot vreugde van hem zelf en het publiek. Maar Van Gerwen liet het die leg daarna ook lopen, waardoor Sedlak kansen kreeg en wederom een leg pakte. In de laatste leg wist Van Gerwen het dan toch af te maken en met 6-2 te winnen, wel met moeite.

Adrian Lewis (91.65) 6-3 Gerwyn Price (91.78)
Een wedstrijd tussen twee voormalige WK-winnaars begon erg goed voor Price. Hij kwam 2-0 voor. Maar een 3-0 voorsprong lukte Price niet, doordat Lewis erg knap 116 uit wist te gooien. Price hield steeds wel een leg voorsprong tot Lewis er 3-3 van kon maken. Ondanks dat bij Lewis, en ook bij Price trouwens, veel dubbels mis gingen, pakte Lewis de 4-3 voorsprong. Lewis maakte er 5-3 van en kwam op één leg van de winst. Deze laatste leg was ook voor Lewis, die met een woordenwisseling met Price het podium verliet.

Ross Smith (97.84) 6-4 Joe Cullen (94.14)
Cullen kwam op een 3-1 voorsprong, maar deze voorsprong werd ook weer snel goedgemaakt. Smith maakte er 3-3 van en vanaf dit moment bleef het erg gelijkop gaan in dit duel. Smith was de eerste die op één leg van de overwinning kwam en maakte in deze leg direct het verschil en won hij met 6-4.

Ritchie Edhouse (80) 0-6 Ryan Searle (109.78)
Searle speelde uitstekend tegen Edhouse, die overigens weinig te vertellen had. Searle gooide scorend erg goed en maakte zijn kansen ook af. Voor Edhouse was de wedstrijd teleurstellend, waardoor hij amper pijlen kreeg op een dubbel. Searle liep al snel uit naar een ruime voorsprong en gaf niets weg tegen zijn landgenoot. Dit resulteerde dan ook in een whitewash in het voordeel van Searle.