Home PDC Dutch Darts Masters dag 1 middag: Hendriks en Klaasen liggen eruit

Dutch Darts Masters dag 1 middag: Hendriks en Klaasen liggen eruit

Vorig jaar was het PDC circus te gast in Hotel van de Valk in Nuland. Tour nummer 5 van 2012 werd gewonnen door Simon Whitlock. De Australiër won zij  eerste European titel op Nederlandse bodem in een Down Under finale van Paul Nicholson 6–1. Beide mannen zijn ook in Veldhoven aanwezig. De Dutch Darts Masters titel verdediger neemt het vanavond op tegen Darren Johnson en de runner-up uit 2012 zal ook vanavond spelen tegen Peter Hudson.
 
De aftrap vandaag is voor qualifier Jerry Hendriks die het op zal nemen tegen Jaws Colin Lloyd. Ook Jelle Klaasen zal vanmiddag aantreden in de 6e wedstrijd, zijn tegenstander is Ross Smith. Mocht Klaasen winnen krijgen we een all Dutch tweede ronde, tegenstander voor Klaasen zal komen uit het duel tussen Masterdarts spelers van der Voort en van Gerwen.
 
Dartfreakz is het gehele toernooi aanwezig om u te voorzien van updates. Er is ook een stream beschikbaar vanuit de Koningshof in Veldhoven. Klik hier om naar de stream te gaan en hier voor het livescorecenter van de PDC.

Middag sessies 1300 – 1700 uur.
Hoofdpodium:
DutchDartsMasters1321Colin Lloyd v Jerry Hendriks 6-2
Colin Lloyd pakt in vijftien darts de openingsleg van de partij. Via tops maakt Hendriks gelijk. In vijftien darts breekt Jerry de leg van de Engelsman en komt 2-1 voor. Hij mist vervolgens een dart voor de 3-1 en Lloyd maakt het gelijk. Via dubbel twee komt Lloyd op een 3-2 voorsprong. Hendriks blijft scorend achter en verliest ook leg 6. Jerry mist twee kansen op de dubbel en staat nu 5-2 achter. Onze landgenoot mist nog enkele dubbels en dan maakt Lloyd het koelbloedig af. Het is 6-2 voor Jaws!

Justin Pipe v Jarkko Komula 5-6
Beide spelers missen dubbels voor de openingsleg, maar Jarkko Komula wint de leg via dubbel 8. In 18 darts maakt Pipe gelijk. Komula houdt de eigen leg en komt op 2-1. Via dubbel 12 breekt Komula de Engelsman en komt op 2 legs voorsprong. Komula loopt snel weg van Pipe, De Engelse The Force loopt zelfs tegen een 2-5 achterstand aan. Knap vecht de Engelsman zich terug maar 5-5. Jarkko Komula weet op het juiste moment een 180- score te vinden en maakt het af via tops.

Tonci Restovic v Michael Mansell 3-6
Michael Mansell pakt met een 56-finish de eerste leg. Restovic mist 95 voor de 1-1, met een 120-finish deelt Mansell een tik uit aan Restovic. Mansell komt makkelijk op 3-0 omdat Restovic enkele dubbels mist.  Met een finish van 80 staat het 3-1. Mansell gooit een geweldige 135-finish en speelt erg sterk. Via dubbel 18 is het alweer 5-1. Beide mannen hebben een moeilijke zevende leg. Met een finish van 78 staat het 5-2. Krijgen we een comeback? Het staat inmiddels 5-3 nog wel in het voordeel van Mansell. Restovic mist twee darts voor de 5-4 en het lukt Mansell om het af te maken. Hij wint met 6-3.

Kevin Painter v Steve Hine 5-1
Kevin Painter pakt de openingsleg met 13 darts voor een vroege voorsprong. Via een finish van 78 breekt Painter voor een 2-0 voorsprong. Ook de derde leg gaat naar Painter via een 87 finish. Beide spelers missen meerdere dubbels voor de vierde leg, maar Steve Hine komt op het scorebord voor 3-1. Beide mannen gooien 180 in de vijfde leg en Painter houdt zijn leg in 14 darts. Hine mist vier dubbels en zorgt ervoor dat Painter hem kan breken voor 5-1. The Artist sluit de wedstrijd in stijl af met een 106 finish en gaat naar de tweede ronde.

James Wade v James Richardson 6-4
James Richardson mag aan deze partij beginnen. Via dubbel 16 komt Richardson op 1-0. James Wade pakt de tweede leg via tops. The Machine mist de bullseye en Richardson gooit 78 uit. Beide mannen missen dubbels in de vierde leg. Richardson komt op 3-1 via dubbel 3. In twaalf darts breekt Wade de leg van Richardson. Het is 3-2 in het voordeel van de laatstgenoemde. Via tops is het 3-3. In vijftien darts gaat ook leg 7 naar Wade. De twee volgende legs gaan met de darts mee. In achttien darts besluit The Machine de wedstrijd!

DutchDartsMasters13-jelle-klaasenJelle Klaasen v Ross Smith 5-6
Klaasen wint het bullen en mag aan de partij beginnen. Ross Smith wint de eerste leg met onder andere een 180 en een 12-darter. Klaasen breekt terug in de derde leg met een 66 finish voor 1-1. Ook de derde leg gaat naar de Nederlander via tops. Met een 14-darter komt Smith terug naar 2-2. Via dubbel 1 herpakt Klaasen de voorsprong en wint ook de zesde leg nadat Ross Smith dubbels heeft gemist. Ross Smith breekt terug via dubbel 6 voor 4-3 en komt op gelijke stand via dubbel 16. Met een 121 finish gooit Jelle Klaasen een 121 finish om op één leg van de overwinning te komen. Klaasen mist bullseye nog voor een 167 finish en ziet Smith de tiende leg winnen. In de beslissende leg zet Klaasen weg op dubbel 10, maar ziet Ross Smith 83 op bullseye uitgooien voor de wedstrijd.

Dave Chisnall v Max Hopp 6-0
Zeventien jaren jong is de Duitser Max Hopp die helaas compleet van het bord word geveegd door de 33 jarige Engelsman Chisnall. Chizzy die recent de finale verloor van de World Grand Prix en verantwoordelijk was voor de uitschakeling van de beste Nederlander van Gerwen in dat zelfde toernooi won vandaag met 6-0 van de Duitser.

Mervyn King v Dan Russell 6-3
The King nam het op tegen de relatief onbekende Engelse Dan Russell. Mervyn speelde niet super maar had weinig last van Russell. Met slechts één maximale score en een 136 finish won Mervyn King met 6-3. Colin Lloyd zal zijn tegenstander zijn in de tweede ronde van de Dutch darts Masters.

Bord twee:
Brendan Dolan v Davyd Venken 6-1
Stuart Kellett v Michael Barnard 3-6
Wayne Jones v Paul Barham 6-1
Arron Monk v Ronny Huybrechts 0-6
Ronnie Baxter v Dave Ladley 6-1
Mark Walsh v David Pallett 4-6
Andy Smith v Mark Cox 1-6
Mark Webster v Jyhan Artut 6-5