Home PDC GSOD dag 2 middag “van Barneveld wint kraker van Silverback”

GSOD dag 2 middag “van Barneveld wint kraker van Silverback”

De laatste keer dat van Barneveld en O’Shea op een tv podium oog in oog stonden dateert uit 2007. Toen tijdens de kwartfinale van de International Darts League won de Engelsman met 6-4. De laatste vijf ontmoetingen waren overigens in het voordeel van Silverback. In 2006 tijdens de Lakeside won de Nederlander met 5-3 van O’Shea waarna hij de legendarische finale later verloor van Jelle Klaasen. De ontmoeting tussen de Nederlander en de vriendelijke Engelse reus was wederom een kraker. De wedstrijd ging tot het gaatje, in de 9e leg weet de Nederlander 72 af te maken voor een 5-4 overwinning.
 
De eerste overwinning van het middagbal is voor The King die de supersnelle Ricky Evans met 5-2 verslaat. Hamilton en Newton weten hun wedstrijden ook winnend af te sluiten. Ted Hankey werd vorig jaar getroffen door een beroerte tijdens de Grand Slam of Darts. De inmiddels volledig herstelde Hankey is een absolute karakter van de sport en verslaat met onder andere een 170 finish Dave Chisnall. Ook Thornton en Waites winnen van respectievelijk Pipe en Smith. De afsluiter was voor een ontketende Whitlock die met ruim 108 gemiddeld niets heel laat van Mark Webster.

In de eerste ronde strijden de spelers tegen hun groepsgenoten. De beste twee spelers per groep stromen vervolgens door naar de tweede ronde. Vanaf de tweede ronde is de knockout fase. De partijen in de groepsfase worden over best of negen legs gespeeld. Alle uitslagen komen in ons Grand Slam of Darts toernooicenter te staan. Het evenement is live via de stream van RTL7 en grotendeels via RTL7 TV te volgen. Klik hier voor het uitzendschema.

Samenvattingen dag 2 middag
Groep E-H tweede wedstrijden

 
Mervyn King (101.81) 5-2 Ricky Evans (96.57)
King begint goed aan de openingswedstrijd van vandaag. Waar King gisteren zoekende was naar de triple weet hij deze vandaag meteen goed te vinden. Tot de zesde leg weten beide mannen de eigen leg te behouden. In de zesde leg goot the King een magische 141 finish voor de eerste break. De ervaren Engelsman maakt het vervolgens via tops af met een 5-2 overwinning op de jonge Evans.

Andy Hamilton (98.57) 5-1 Mark Walsh (88.93)
Special Brew Walsh heeft het zwaar. Gisteren verloor hij kansloos met 5-0 en ook vandaag ziet het er niet best uit. De 48- jarige Hammer opent direct met een 120 finish en loopt vervolgens uit naar een 3-0 voorsprong. De even oude Walsh komt op de Grand Slam score borden als hij 60 weet te finishen voor 3-1. Met een 64 finish slaat the Hammer snoeihard terug door 4-1 te maken en vervolgens een 124 finish voor de wedstrijd te gooien.

Wes Newton (88.37) 5-2 Ross Smith (85.58)
Gisteren kwam de 36 jarige Warrior 2-0 voor waarna hij kansloos van Webster verloor met 2-5. Vandaag tegen Smudger moet dit even door zijn hoofd gegaan zijn toen Newton wederom 2-0 voor kwam en en vervolgens Ross Smith 2 legs op rij wist te winnen. Erger bleef hem gespaard toen hij via tops naar een 3-2 voorsprong kroop. Als de man uit het Engelse Fleetwood een break zet voor 4-2 valt het doek voor Smudger. Newton liet het publiek niet op de tafels staan maar verslaat wel Ross Smith met 5-2.
 
Dave Chisnall (99.84) 3-5 Ted Hankey (95.45)
Meteen in de eerste leg weet Chisnall the Count te breaken, als hij ook zijn eigen leg weet te behouden komt de 45 jarige Count om het hoekje kijken met een super leg waarin hij zijn eerste 180- score wist te noteren. De break word weer teniet gedaan als Chizzy naar 107 gemiddeld stijgt en 3-1 voor komt. Via 12 en tops komt Hankey terug naar 3-2. The Count weet op een geweldige manier het publiek tegen zich te keren. En haalt alles uit de kast om Chisnall uit zijn spel te halen. Met een maximale score en een 46 finish weet Hankey gesterkt door het ‘boe’ geroep uit het publiek langszij te komen 3-3. Ted Hankey staat definitief op uit de dood als hij via een magische 170 finish op 3-4 voor komt. Dubbel twee buigt een 3-1 achterstand om naar een 3-5 overwinning voor de 45- jarige Ted Hankey.
 
Robert Thornton (89.84) 5-2 Justin Pipe (81.98)
De Schot Thornton mag deze tweede wedstrijd in poule F beginnen. De 42- jarige Pipe komt via dubbel zeven als eerste op een voorsprong. Pipe ziet The Thorn in een zeer matige wedstrijd langzaam uitlopen naar 3-1. De 42- jarige Pipe raakte in 1993 betrokken bij een zwaar auto ongeluk waarna hij zijn rechterarm drie maanden niet kon bewegen. Dit is de reden van de bijzonder langzame speelstijl van the force. Als de 46- jarige Schot geheel uit het niets 152 uitgooit trekken donkere wolken samen boven Justin Pipe. 106 gaat niet uit voor de wedstrijd als Pipe via dubbel 7 nog een tikje kan uitdelen. Tops brengt voor Thornton de overwinning 5-2.
 
Scott Waites (93.51) 5-2 Michael Smith (88.84)
Tijdens het Hemeco open dit jaar werd Waites in Rosmalen door de latere winnaar Christian Kist verslagen. Scotty 2 Hotty die tijdens deze Grand Slam word gesteund door de hoofdsponsor Hemeco gaat goed van start. De 36- jarige man uit Halifax komt 3-0 voor tegen de PDC youth champion Smith. Bully Boy weet in de vierde leg met een 60 finish de regerend BDO wereldkampioen te breaken.  Waites mist op een haar 144 als dubbel 15 word gevonden door de jonge Engelsman die terugkomt naar 3-2. Als ook de eigen leg blijft bij Scotty 2 Hotty valt het doek voor de jonge Engelsman. Een 64 finish gooit Waites voor de wedstrijd en een plaatst in de tweede ronde 5-2.
 
Raymond van Barneveld (95.57) 5-4 Tony O’Shea (101.04)
De immens populaire regerend kampioen van Barneveld begint de strijd tussen twee oude krijgers van de dartsport. De Nederlander pakt de openingsleg en weet te profiteren van het falen van Silverback. O’Shea mist de single 9 vanaf 41 en geeft de leg daarmee aan de Hagenees. De drievoudig runner-up van de Lakeside gooit een mooie 121 break finish om in de wedstrijd te blijven. Silverback weet via dubbel 8 de break te verzilveren (2-2) als van Barneveld 160 op tops mist. The man laat kansen liggen waarop de Engelsman via dubbel 18 weet te profiteren en voor het eerst op voorsprong komt. In de zesde leg laat de 52- jarige Engelsman kansen liggen waarna de Nederlander het cadeautje kan oppakken voor 3-3. Een 96 finish brengt van Barneveld weer op voorsprong met O’Shea op tops. Met een 12 darter slaat O’Shea terug waarna van Barneveld mag beginnen aan de beslissende leg. Koelbloedig werkt de Nederlander zich als eerste naar een finish en weet via een 72 finish de winst naar zich toe te trekken.

Simon Whitlock
(108.78) 5-1 Mark Webster (97.38)
The wizard laat niets heel van Webster. Met een gemiddelde van ruim 108 maakt the Spider uit Wales geen enkele kans. De eerste drie legs gaan naar Whitlock met onder andere een 122 finish. Webster weet op het scorebord te komen met een 96 finish voor 3-1. De Australiër laat zich niet gek maken en komt via een 81 finish op 4-1. Na zeven perfecte pijlen lijkt Simon Whitlock op weg naar een perfecte leg, pijl nummer acht mist doel maar met een 12 darter maakt de 44- jarige Whitlock het af.
 
De uitslagen:
Groepen E-H tweede wedstrijden
Mervyn King v Ricky Evans (E) 5-2
Andy Hamilton v Mark Walsh (F) 5-1
Wes Newton v Ross Smith (G) 5-2
Dave Chisnall v Ted Hankey (H) 3-5
Robert Thornton v Justin Pipe (F) 5-2
Scott Waites v Michael Smith (H) 5-2
Raymond van Barneveld v Tony O’Shea (E) 5-4
Simon Whitlock v Mark Webster (G) 5-1