Van der Voort, Noppert en Van Duijvenbode naar ronde 2 van het EC PDC
PDC

Van der Voort, Noppert en Van Duijvenbode naar ronde 2 van het EC

Engelsman Rob Cross was de titelhouder van het Cazoo European Championship. Voltage versloeg vorig jaar Michael van Gerwen met 11-8 in Oostenrijk om de hoofdprijs van 120.000 ponden op te strijken. Cross trof dit jaar in ronde een James Wade die via dubbel één de wedstrijd besliste. De 2022 editie van het European Championship wordt gehouden in het Duitse Dortmund waar er 500.000 ponden zijn te verdelen. Voor abonnementhouders van Viaplay is het toernooi live te volgen.

De openingswedstrijd was voor Dirk van Duijvenbode die nog niet eerder van Madars Razma wist te winnen. De Zuid-Hollander wist de vloek te doorbreken en won van de Let met een gemiddelde van ruim boven de 102. The Freeze Danny Noppert kwam ook in actie op de openingsavond en speelde tegen Andrew Gilding. Het duel werd gewonnen door de Nederlander die Goldfinger met 6-3 aan de kant wist te zetten.

De afsluiter in de Westfalenhallen te Dortmund was voor Vincent van der Voort, The Dutch Destroyer uit Purmerend kreeg een 170-finish van Damon Heta om de oren maar was niet onder. de indruk. De Noord-Hollander bleef Heta onder druk zetten waardoor hij elke misstap direct wist af te straffen en met onder andere een 137-finish evenals Noppert en Van Duijvenbode de laatste 16 te halen.

De wedstrijdverslagen
Dirk van Duijvenbode (102.58) 6-3 Madars Razma (89.93)
Drie wedstrijden die beide heren tegen elkaar speelde op de vloer gingen naar Razma. De laatste ontmoeting was tijdens PC24 in Barnsley waar de Let met 6-3 won. Ditmaal was de Nederlander de sterkste voor de tv camera's. Aubergenius kwam 2-0 voor waarna Latvian Razmatazz terug wist te slaan met twee 15-darters en een 130-finish. Van Duijvenbode wist in leg vijf ook een 130-finish te gooien maar dan in 12-darts, de Nederlander weet het verschil weer twee legs te maken door een 72-finish te gooien. In leg zeven weet Van Duijvenbode de dubbel niet te vinden waardoor Razma 4-3 maakt. De Zuid-Hollander gooit vervolgens twee 14-darters om de tweede ronde te bereiken in Dortmund.

Ryan Searle (102.43) 6-5 Martin Lukeman (96.26)
De beide Britten speelde 4x tegen elkaar met als onderling resultaat 2-2. Deze wedstrijd in de eerste ronde ging ook tot het gaatje, beide mannen wisten elkaar meerder keren te breaken maar verzilveren bleek een brug te ver. Heavy Metal Searle mocht de beslissende 11de leg beginnen en wist deze in 14-darts uit te gooien voor een plek in ronde twee.

Danny Noppert (99.09) 6-3 Andrew Gilding (90.98)
Het duel begon spectaculair met een 140-finish voor Noppert in leg twee en een 121-finish voor Gilding in de derde leg. Tot leg zes blijven de mannen dicht bij elkaar, het is de Nederlander die na zijn 140- finish ook 136 uit gooit voor 4-3. The Freeze weet uiteindelijk een run van vier legs op rij te gooien om met 6-3 door te gaan naar de volgende ronde.

Rob Cross (83.85) 5-6 James Wade (86.22)
Heel even kwam James Wade 2-4 voor waarna de wedstrijd weer in evenwicht kwam. Rob Cross de kampioen van 2021 dacht heel even dat de winst binnen was toen hij 5-5 maakte en Wade de hand wilde schudden. Voltage mocht de elfde leg beginnen maar miste twee wedstrijdpijlen waarna James Wade het gekkenhuis dubbel één raakt voor de uitschakeling van de verdedigend kampioen.

Luke Humphries (102.15) 6-4 Krzysztof Ratajski (96.42)
Luke Humphries stond met name in de begin fase erg sterk te spelen maar was afhankelijk van slechts een break die hij forceerde in de vijfde leg. In de negende leg mist Humphries een pijltje voor de wedstrijd op dubbel twaalf waarna Ratajski 154 uit weet te gooien. Het is uiteindelijk de derde matchdart die Humphries de winst oplevert.

Nathan Aspinall (92.2) 5-6 Josh Rock (96.61)
Rocky Josh Rock komt 4-2 voor, The Asp weet met een 68- en een 109-finish terug te komen tot 4-4. De debuterende Noord-Ier weet zijn neus weer voorbij de Brit te steken als Aspinall 136 uitgooit in 12-darts om weer gelijk te komen. De 21-jarige Josh Rock mag de beslissende leg beginnen en maakt geen fout waardoor hij in Duitsland mag blijven.

Michael Smith (94.01) 6-4 Karel Sedlacek (91.18)
De Czech Sedláček kwam met een 110-finish op 1-3 voorsprong tegen Bully Boy. Met onder meer een 13-darter weet Smith drie legs op rij te pakken waardoor de achterstand wordt omgebogen tot een 4-3 voorsprong. Evil Charlie weet nog een leg te pakken waarna de 32-jarige Engelsman de wedstrijd in het slot gooit.

Damon Heta (94.04) 2-6 Vincent van der Voort (86.9)
Met een big fish finish weet Heta Van der Voor te breaken, deze 170-finish imponeerde de Purmerender niet. Van der Voort blijft Heta onder druk zetten, The Heat mist een pijl om 3-3 te maken waarna de Nederlander 137 uitgoot om 2-4 te maken. De in Engeland wonende Australier pakt zijn kansje niet op de dubbel waardoor Van der Voort met ruime cijfers Heta verslaat.