Home PDC Danny Noppert geplaatst voor German Darts Grand Prix na afmelding Price

Danny Noppert geplaatst voor German Darts Grand Prix na afmelding Price

PDC: LAWRENCE LUSTIG

Dit weekend staat de German Darts Grand Prix op het programma. Dit toernooi is de derde European Tour

Zoals bij iedere European Tour zijn er 16 geplaatste spelers, die pas bij de laatste 32 (tweede ronde) hoeven in te stromen. Door de afmelding van Gerwyn Price neemt Danny Noppert een van deze plekken in. Vanzelfsprekend is Michael van Gerwen eveneens geplaatst. Zodoende krijgen we bij de laatste 16 mogelijk een Nederlands onderonsje tussen Michael van Gerwen en Danny Noppert.

Daarnaast zijn er 32 spelers die zich via verschillende kwalificatietoernooien hebben geplaatst. Zo zijn er 18 plekken verdeeld op de UK Qualifiers, 6 plekken op het kwalificatietoernooi voor tourkaarthouders uit Europa (met uitzondering van Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Noord-Ierland en Gibraltar), 1 op het kwalificatietoernooi voor spelers uit Scandinavie en de Baltische staten, 1 op het kwalificatietoernooi voor spelers uit Oost-Europa. Normaliter wordt dit aantal de dag voor aanvang van de European Tour aangevuld door 4 spelers uit het kwalificatietoernooi voor spelers uit het gastland (met uitzondering van tourkaarthouders) en 2 spelers uit het kwalificatietoernooi voor West- en Zuid-Europa met een PDPA-lidmaatschap oftewel spelers die afgelopen januari op de PDC Q-School gegooid hebben. Door de afmelding van Gerwyn Price, waardoor Danny Noppert doorgeschoven is naar de 16 geplaatste spelers, zullen vijf Duitsers vanavond een plek op het hoofdtoernooi kunnen bemachtigen. 

Geplaatste spelers: 
1 Michael van Gerwen
2 Ian White
3 Peter Wright
4 Mensur Suljovic
5 Rob Cross
6 Adrian Lewis
7 James Wade
8 Michael Smith
9 Jonny Clayton
10 Max Hopp
11 Joe Cullen
12 Daryl Gurney
13 Dave Chisnall
14 Simon Whitlock
15 Darren Webster
16 Danny Noppert

Spelers van het kwalificatietoernooi voor Europeanen met tourkaart: Kim Huybrechts, Krzysztof Ratajski, Gabriel Clemens, Cristo Reyes, Martin Schindler. Danny Noppert heeft zich ook via deze weg gekwalificeerd, maar is door de afmelding van Gerwyn Price een van de 16 geplaatste spelers. 
UK Qualifiers: Keegan Brown, Ricky Evans, Alan Norris, Glen Durrant, Stephen Bunting, Steve Beaton, Nathan Derry, Chris Dobey, Ritchie Edhouse, Kyle Anderson, Josh Payne, Ted Evetts, Mark Barilli, Ross Smith, Arron Monk, Mark Wilson, Brendan Dolan, Jamie Hughes
Winnaar Oost-Europees kwalificatietoernooi: Karel Sedlacek
Winnaar Nordic/Baltic kwalificatietoernooi: Magnus Caris
Spelers van het kwalificatietoernooi voor Europese PDPA-leden: twee spelers, die vanavond bekend worden
Spelers van het kwalificatietoernooi voor PDPA-leden uit Duitsland: vijf spelers, die vanavond bekend worden