Home PDC Danny Noppert gooit een 9-darter en krijgt er een tegen in dezelfde...

Danny Noppert gooit een 9-darter en krijgt er een tegen in dezelfde wedstrijd

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2021, ALAXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 2 DANNY NOPPERT V CAMERON CAROLISSEN DANNY NOPPERT IN ACTION

Danny Noppert noteerde in de tweede ronde wedstrijd van Players Championship 18 een 9-darter. The Freeze kwam hierdoor op 1-1. Martin T’Other Atkins uit Wigan antwoordde een paar legs later met een 9-darter voor 3-3. Danny wist uiteindelijk de wedstrijd met 6-3 te winnen. Beide 9-darters gingen via de traditionele route met tweemaal 180 en een 141-finish.

Voor de man uit Joure was het zijn derde 9-darter in het PDC-circuit. In februari 2019 en februari 2020 gooide hij er immers ook al een tijdens een Players Championship toernooi. De Fries gooide zijn eerste 9-darter tegen Gabriel Clemens in de halve finale, maar moest toen met 7-5 het hoofd buigen. In 2020 was het eveneens in de tweede ronde, toen was Danny met 6-3 van Andy Boulton.

Voor Martin Atkins was het zijn eerste 9-darter in het PDC-circuit. Overigens is het niet de eerste keer dat twee spelers in één wedstrijd een 9-darter gooiden. Op de World Grand Prix 2014 gooiden immers zowel Robert Thornton als James Wade er een. Wade won deze partij, die volgens het dubbel in, dubbel uit format ging, met 3-2 in sets.