Home PDC Noppert en Van Duijvenbode naar kwartfinale EK, Smith verslaat Rock in ware...

Noppert en Van Duijvenbode naar kwartfinale EK, Smith verslaat Rock in ware thriller

Foto credit Kais Bodensieck/PDC Europe

De derde dag waar Danny Noppert met een nipte 10-9 overwinning en een sublieme laatste leg zich wist te plaatsen voor de kwartfinale van de European Championship in het Duitse Dortmund. Ook Dirk van Duijvenbode mag zich in Dortmund melden voor de kwartfinale, de Westlander versloeg The Machine met 10-7 in de tweede wedstrijd van de middag sessie. Hierdoor zijn we zeker van een Nederlander in de halve finale gezien Dirk van Duijvenbode zondag zal spelen tegen Danny Noppert in een direct duel voor een plek bij de laatste vier. Tijdens deze middagsessie zullen ook nog Luke Humphries en Ryan Searle en Bully Boy Michael Smith die het Noord-Ierse talent Josh Rock bevecht een gooi doen naar de laatste acht.

Danny Noppert (92.05) 10-9 Vincent van der Voort (94.45)
In de tweede leg wist Van der Voort de hoogste finish van de wedstrijd te noteren een 135 om de eigen leg te behouden. The Dutch Destroyer weet in leg vijf na vijf gemiste pijlen van Noppert de break te plaatsen. Van der Voort komt ook 4-2 waarna hij in de achtste leg geen druk weet te zetten en Noppert kan breaken om gelijk te komen. De Noord-Hollander gooit ook nog 128 uit om 5-5 te maken waarna Noppert in leg twaalf weet te breaken. Van der Voort breakt direct terug en weet zijn break wel te verfzilveren waardoor beide titanen weer gelijk staan 7-7. Vervolgens wisselen de Nederlanders legs uit maar valt er geen break meer waardoor er een alles beslissende leg aan te pas moet komen. The Freeze gooide een super beslissende leg die hij in 12-darts afmaakte met de Noord-Hollander nog op 216 punten.

James Wade (97.7) 7-10 Dirk van Duijvenbode (95.06)
Aubergenius komt in het begin 2-0 achter waarna de Nederlander de achterstand weet om te buigen tot een 2-5 voorsprong. Van Duijvenbode mist de bull om 170 uit te gooien waardoor Wade 3-5 kan maken. De mannen wisselen legs uit waarbij Aubergenius nog een 11-darter gooit tot de 13de leg waar Wade de Nederlander afstraft en breakt. De Zuid-Hollander slaat echter snoeihard terug met een 12-darts 138-finish voor een re-break en 8-6. Vervolgens gaan de laatst drie legs met de darts mee waardoor we zeker zijn van een Nederlander in de halve finale gezien Aubergenius zal spelen tegen Danny Noppert.

Luke Humphries (93,16/30%) 10-6 Ryan Searle (90,96)
Heavy Metal begon dit Engelse onderonsje met een 13-darter, waarna Humphries langszij kwam. Het was tot de eerste onderbreking steeds Searle die voor kwam en stond dan ook 3-2 voor in die pauze. Vervolgens pakte Humphries in de zevende leg de break die hem zijn eerste voorsprong opleverde. Deze gaf hij tevens niet meer weg. Hij liep met onder andere een 15- en 14-darter uit naar 6-3. Searle kwam door missers van Humphries nog wel op 6-4 en 6-5, maar zag Humphries daarna naar 9-5 weglopen met nog een 12-darter en 15-darter inbegrepen. Searle won daarna nog een leg in 16 pijlen, maar moest in de zestiende leg toch zijn meerdere erkenen in Luke Humphries die winst met 10-6 binnensleepte.

Michael Smith (106,07/67%) 10-8 Josh Rock (101,69/57)
Debutant Rocky Josh Rock begon zeer goed aan dit laatste duel van de sessie, want hij kwam 3-0 voor met onder andere een 100-finish. Daarna wist Smith met een 11-darter en een 15-darter de stand op 2-3 te brengen in de eerste pauze. Vervolgens gooiden beide heren zeer goed door en zagen zelfs nog een 10-darter van Bullyboy om op 4-4 te komen. Met een 94-finish kwam Smith op 5-4 voor, waarna Rock zelf een 12-darter gooide om op 5-5 te komen. Na de pauze was het steeds Smith die net voor wist te komen en Rock daarna weer op gelijke hoogte zag komen. Tot 8-8 ging dit geweld op deze manier verder, waarna Smith op 9-8 kwam via een 13-darter. In de 18e leg miste Rock drie pijlen om de beslissende leg af te dwingen. Smith profiteerde meteen en gooide een 121-finish op via de bullseye, waardoor hij de partij met 10-8 wist te winnen.